The Man Who Would Be King - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 804
The Man Who Would Be King - opinie
Temat do dyskusji o nowym utworze Maiden.
-
Robercikk
Re: The Man Who Would Be King - opinie
Całkiem niezły utwór, na początku spokojnie, tak jak na samplu, później utwór się rozkręca.
Całkiem melodyjny refren 
- dostoevsky
- -#Assassin

Intro znamy z sampli, riff typowy, po czym następuje kolejny super bridge od czwartej minuty i kolejna, naprawdę wirtuozerska solówka! Śliczny ten bridge. 
Kolejny bridge, harmoniczne gitary, słychać w tym rękę Dave'a.
Fajne zakończenie, śpiew Bruce'a jakby w tle, zwolnienie, świetne gitarki.
Kolejny bridge, harmoniczne gitary, słychać w tym rękę Dave'a.
Fajne zakończenie, śpiew Bruce'a jakby w tle, zwolnienie, świetne gitarki.
- Alkochochlik
- -#Trooper

Przesłuchałem jako ostatni, świetny utwór, cóż, szkoda że już nei ma nic więcej do przesłuchania.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Utwór się ciekawie rozkręca i jest niezwykle melodyjny... ładna sekcja instrumentalna.
Świetny refren i zakończenie. Ostatnie utwory z płyty są zdecydowanie najlepsze
Jeszcze zostało tylko "when the wild wind blows" ale po przeczytaniu innych opinii myślę, że mnie nie rozczaruje
Świetny refren i zakończenie. Ostatnie utwory z płyty są zdecydowanie najlepsze
Jeszcze zostało tylko "when the wild wind blows" ale po przeczytaniu innych opinii myślę, że mnie nie rozczaruje
Śiwtnie dopasowany do całokształtu płyty kawałek po talizmanie, melodyjny i kurde nie wiem co o nim więcej napisać..właśnie leci intro WtWWB, tego się nie spodziewałem.... 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Brzmi jak leftover z sesji do VXI... Bruce brzmi niczym Blaze. Linia melodyczna od 6 min. przypomina Lord of The Flies. Jak dla mnie niestety raczej rozczarowanie...
Początek całkiem niezły, dalej też nie jest źle. Bruce całkiem dobrze daje rade, utwór bardzo ciekawy, narazie najlepszy na płycie.
Ostatnio zmieniony wt sie 10, 2010 11:48 am przez ttomasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Według mnie - BOMBA! 10/10
no i jeszcze ten utwór mi został, proszę niech to będzie coś wspaniałego, liczę na to biorąc pod uwagę ,że ja mam chyba zupełnie inny gust na Ironów co Wicker Man ,heh a i czasy Blaza bardzo miło wspominam
Utwór brzmi jak sklejony z kilku różnych fragmentów, wogóle mnie nie przekonuję, ja chyba jestem za stary na odkrywanie czegokolwiek z Ironach, nie za to kocham ten zespół, to trochę tak jakby kupić piwo i po przyjściu do domu z nim otworzyć szampana, ja wole piwo od szampana ,może jestem prostakiem ale dla mnie to wszystko jest jakieś takie obce na tej płycie. Brak galopad ,szybkości, polotu...dobra spoko Ironi mają prawo grać co chcą.
2przesłuchanie - Jak zauważyłeś posklejany z kilku kawałków i mało maidenowy, ale i tak bardzo fajny 
Więcej tu dla mnie Dave'a niż Steve'a.
Więcej tu dla mnie Dave'a niż Steve'a.
- Alkochochlik
- -#Trooper

Poszli w stronę, w którą chcieli, czy bardziej w którą Steve chciał, bo to on jest liderem, a oni zawsze będą grać to co oni chcą i będą mieć głęboko w dupie czy spodoba się czy nie, tak samo będą mieć w dupie czy jest to modne czy nie, mi ten materiał, jak i kawałek, się spodobały bardzo, trzeba się rozwijać, a z tym kawałkiem łączyłem duże nadzieje, właściwie z całą drugą połową płyty łączyłem duże nadzieje i się nie zawiodłemIM_Power pisze:Utwór brzmi jak sklejony z kilku różnych fragmentów, wogóle mnie nie przekonuję, ja chyba jestem za stary na odkrywanie czegokolwiek z Ironach, nie za to kocham ten zespół, to trochę tak jakby kupić piwo i po przyjściu do domu z nim otworzyć szampana, ja wole piwo od szampana ,może jestem prostakiem ale dla mnie to wszystko jest jakieś takie obce na tej płycie. Brak galopad ,szybkości, polotu...dobra spoko Ironi mają prawo grać co chcą.
- dostoevsky
- -#Assassin

Uwielbiam fragment od 4:00 do 5:00, modelowo i w stu procentach wykorzystany potencjał 3ech gitar.
lekkie rozczarowanie, Dave przez 4 latka wymyślił taką sobie piosenkę
po Nomadzie i nawet Benjaminie, oczekiwałem od niego czegoś takiego bardziej szałowego a jest po prostu przydługi standard. Jeden z najslabszych wg mnie na płycie.
po Nomadzie i nawet Benjaminie, oczekiwałem od niego czegoś takiego bardziej szałowego a jest po prostu przydługi standard. Jeden z najslabszych wg mnie na płycie.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Dobry kawałek, znacznie odstaje od poprzedniego numeru, ale cały czas daje rade. Daleko mu do mistrzostwa, ale podoba mi sie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nie jest to jakiś wybitny utwór ale ma bardzo przyjemny klimat. Intro i outro takie spokojne... poezja. Trochę ta ostatnia minuta skojarzyła mi się z końcówką The Prophecy, w którym tak samo Dave i Steve maczali palce 
chyba najbardziej rozwleczony na całej płycie, o ile Talisman zyskuję z następnymi przesłuchaniami, to ten utwór raczej traci, nie słyszę tu za wiele z płyt z Blazem, raczej solówek Dickinsona ,nagrany na siłę
Tym razem wprowadzenie nie za długie. W sam raz, przyjemne. Troszkę za długa droga do refrenu, ale jak już wchodzi - jest dobrze. Na plus także interesujące solo.
7/10
7/10