14/08/2010 - IM - Węgry [ wyjazd z Wrocławia ]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

kasztan
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: 14/08/2010 - IM - Węgry [ wyjazd z Wrocławia ]

Post autor: kasztan »

IRONSPARTAN pisze:Na caffe bar raczej bym także nie liczył :razz:
(chyba że organizator weźmie coś w termosie) :mryellow:
to nie będzie wafli??? :(
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

IRONSPARTAN pisze:(chyba że organizator weźmie coś w termosie) :mryellow:
kasztan pisze:to nie będzie wafli??? :(
Pies trącał wafle :mryellow: :mryellow:
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

ja biorę 2 litry żyta
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

no ok, niech tak będzie
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Trochę późno ten wyjazd... :/ ale ok, nie będę marudzić jak to podobno mam w zwyczaju :P Jakoś nigdy po prostu nie jeździłam pociągami po nocy...
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

A tam w nocy. Toż to rano. Akurat na 6 jesteście we Wrocku. Poza tym w nocnych pociągach można przeżyć wiele przygód i poznać rozmaitych postaci. ;-)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

jak ktoś bardzo chcę może przyjechać do Wrocławia wcześniej, to można to jakoś zorganizować ,zrobić z nocy z 13 na 14 jakąś imprezę ,muzyka ,Iron Maiden te sprawy
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

I dla tych którym nie chce się grzebać w temacie jeszcze raz przypominam że:

Zbiórka o godzinie 6.15 pomiędzy ulicami Dawida, Joanitów i Dyrekcyjną nieopodal dworców PKP i PKS. Jest to miejsce odjazdu prywatnych autokarów rejsowych (Wrocławianom raczej znane). Odjazd o godzinie 6.30. Przewidywany czas przyjazdu na miejsce o godzinie 15.00.
Poniżej (na dole posta), znajdziecie mapkę i zdjęcie które po powiększeniu i wydrukowaniu, ułatwią Wam dotarcie na miejsce i rozpoznanie autokaru.
Jest możliwość zarezerwowania tanich noclegów (ok. 40-50zł) dla osób przybywających z daleka.
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

IRONSPARTAN pisze:A tam w nocy. Toż to rano. Akurat na 6 jesteście we Wrocku. Poza tym w nocnych pociągach można przeżyć wiele przygód i poznać rozmaitych postaci. ;-)
Ja się osobiście najzwyczajniej w świecie boję :]
Ale może właśnie przyjadę najwyżej wcześniej, się zobaczy, może się dogadam jeszcze z innymi :)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

jak ktoś by miał ochotę przyjechać wcześniej to tak najlepiej jakby dał znać ze 2 dni wcześniej, bo albo przyjadę do Wrocka 12-ego i z kumplem popijemy do białego rana i się późno obudzimy 13-ego i potem już spać ew. w busie, albo przyjadę 13-ego ,pójdzie się spać wcześniej ,gdzieś o 20 i wstaniemy o 3 czy 4 rano
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Ja zdaję sobie sprawę, że wszystko jest już ustalone, ale czy wyjazd nie mógłby być już o 6, zamiast 6:30, bo pewnie i tak jakieś zabłąkane owieczki się spóźnią, a nie ma co przeciągać. Szczytem marzeń byłaby 5, czy też 4, 2, no nie mówiąc o godzinach, które były wcześniej zapowiadane, czyli 24.

Bo tak naprawdę dojezdni i tak się nie wyśpią-mają nockę zawaloną i tak czy siak, a rodowitych mieszkańców Wrocławia (cholery i tak się wyśpią w swoich wyrach wygodnie!) chwilka snu więcej nie zbawi, zwłaszcza, że czeka nas taka długa podróż busem.

Czy ten optymistyczny czas dotarcia do Budapesztu jest możliwy? Brane były pod uwagę, mam nadzieję korki, objazdy i inne cuda?

Z góry przepraszam za upierdliwy post, spróbować można, najwyżej zostanie bez odezwu :razz:
Awatar użytkownika
malko_ntent
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: malko_ntent »

Mila - dawaj ze mną a będziesz w Budapeszcie na 8-9 rano :razz:
Się okazało, że wśród fanów są chętni na zwiedzanie, kąpiele i poznawanie uroczysz budapesztanek..

Wojtek
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Termin wyjazdu jest już ustalony,mi też nie do końca pasuję,ale to też zależy od kierowcy który chcę się wyspać, na pewno nie będzie już żadnej zmiany decyzji. Jakoś do Budapesztu dotrzemy na 16 ,góra 17, jestem spokojny że nie będzie żadnego problemu z dostaniem się pod scenę ,o to mi tylko chodzi. Jadę tylko na koncert, zwiedzanie jest dla mnie trzeciorzędne(lubię zwiedzać ,ale przy koncercie to od razu traci na znaczeniu) , w Ostravie w 2007 r. też byliśmy jakoś o 16, tyle że tam było mnóstwo postoi i ponad dwie godziny czekania na granicy na bus z Katowic(ale tak było wcześniej ustalone)

Jak ktoś z przyjezdnych chcę to może nawet przyjechać o 18-20 do Wrocka ,coś tam się wykombinuje ,można posiedzieć na mieszkaniu kumpla i posłuchać Ironów w miłej atmosferze . Sama przyjemność po naszej stronie.
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Teraz w sumie wolałbym jechać małym busikiem bez kibelka i być tam dużo wcześniej... specjalnie wziąłem więcej ichniejszej waluty na tą okazje, żeby coś zabrać do domu, no może się nie udać.
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

ja biorę minimalną ilość forintów ,nie ma sensu więcej ,więcej w Polsce wydam na piwach
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Nie miałem na myśli piwa :-o Chociaż tego też bym chetnie zabrał troche do domu :shock:
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

IM_Power pisze:Termin wyjazdu jest już ustalony,mi też nie do końca pasuję,ale to też zależy od kierowcy który chcę się wyspać, na pewno nie będzie już żadnej zmiany decyzji. Jakoś do Budapesztu dotrzemy na 16 ,góra 17.
Zaraz, zaraz obiecali 15 :D Jak nie to jaja ukręcę :twisted:

Ja wiem, że nie jedziemy na wycieczkę/pielgrzymkę/czy jeszcze coś innego, ale fajnie byłoby mieć tak zwany czas wolny do wykorzystania wobec uznania, dla jednych to szybkie zwiedzanie, dla innych pobalowanie itd :]
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

bardzo możliwe ,że będzie to 15, tak napisałem 16 czy 17 w najgorszych wypadku ,spoko,jakby to ode mnie zależało moglibyśmy być i o 10 rano,ale zdaję sobie sprawę ,że zdanie kierowcy ma znaczenie i wcale się nie dziwię ,że na taką podróż chce być wyspany
,zresztą nie chce mi się o mym myśleć, heh, już sobie buduję klimat przed podróżą i koncertem
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Pora wyjazdu została ustalona na prośbę osób przybywających z daleka m. in z Gdańska, Zielonej Góry i z Łodzi które to mają najdalej i ich pociągi lub autobusy przyjeżdzają właśnie ok. godz. 6.00 -6.10. Troszkę mnie dziwi reakcja Mili bo z Poznania do Wrocławia ma połączenie idealne i jest punktualnie o 6 na dworcu, pokonując przy tym najkrótszą i najszybszą trasę ze wszystkich przyjezdnych uczestników. Jeśli chodzi o moje posty, zawsze w nich była mowa jedynie o przybliżonej godzinie wyjazdu i przyjazdu. Na forum i w prywatnych postach wszędzie była informacja że oficjalną godzinę i miejsce wyjazdu podam po 5 sierpnia. I bardzo prosiłbym trzymać się tych informacji, a nie bzdetów od osób nie mających niczego wspólnego z organizacją tego wyjazdu. Co do przyjazdu na godzinę 15 myślę ze spokojnie będziemy tam na miejscu w tym czasie. Na wszelakie klęski żywiołowe nie mam niestety wpływu, choć w niektórych kręgach mam ksywkę Jesus. Ale między innymi dlatego wyjeżdzamy tak wcześnie by zdązyć na koncert IRON MAIDEN który zacznie się o 21-ej. Niejako przy okazji i planowym przyjeździe nikomu nie zabrania się zwiedzania Budapesztu. Ale jakby nie po to tam się udajemy. To także, czy będziemy tam na 15-tą uzależnione jest od samych uczestników wyjazdu. Jeśli nie będzie bezsensownych piwnych postojów to napewno na tą godzinę zdążymy. Nałogom proponuję wódkę, bo kibel pokładowy także ma ograniczoną pojemność.

PS. Mila jeśli naprawdę jest ból z jazdą w nocy jeśli chodzi o strach, to oczywiście rozumiem. Choć z drugiej strony nie widzę różnicy pomiędzy przyjazdem na 4 a przyjazdem na 6. Wręcz w tym drugim wypadku w lecie już jest jasno, i więcej ludzi w pociągach, a i do 3 możesz się wyspać we własnym łóżeczku. Jeśli natomiast naprawdę ta godzina stwarza wielki problem, pisz na priva lub dzwoń na telefon podany w temacie. Zaradzę i zorganizuję Wam spanie we Wrocławiu.
Ostatnio zmieniony wt sie 10, 2010 9:00 pm przez IRONSPARTAN, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

no ja też oferuję pomoc wszystkim którzy chcieliby przyjechać wcześniej, sami po mieści chodzić nie będą, a nawet na mieszkaniu można byłoby się kimnąć ,nie ma sprawy ,choć wg.mnie wyspać się lepiej w busie

można też przyjechać przez PKS
ODPOWIEDZ