When The Wild Wind Blows - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: When The Wild Wind Blows - opinie
Co do Rime'a to nie lubie takich porównań i ich nie stosuje raczej, ale WTWWB to świetny kawałek.
no zaczyna się...
Jest klimat. Początek wywołuje u mnie skojarzenia z migającymi pomarańczowymi kogutami.
zabijcie mnie, odsądźcie od czci i wiary ale kawałek mi totalnie nie podszedł, nie podoba mi się ani lekka,melodyjna melodia z początku,ani wokal Bruce'a ,ani sola gitarowe ani rozwinięcie, nic
ech...a myślałem że A Matter..to szczyt progresu w IM ,a teraz tęsknie za takim Legacy czy Benjaminem
i jeszcze tak z ręką na sercu, na serio ten kawałek dla Was przebija takie arcydzieła jak Nomad czy Sign of the Cross?
ech...a myślałem że A Matter..to szczyt progresu w IM ,a teraz tęsknie za takim Legacy czy Benjaminem
i jeszcze tak z ręką na sercu, na serio ten kawałek dla Was przebija takie arcydzieła jak Nomad czy Sign of the Cross?
Dla mnie jest równie świetny...
-
Deleted User 622
Straszliwy ten numer. Album bardzo przez niego traci. Czuję się po nim wymięty i wymęczony.
W ogóle nie czuć w nim tego, że trwa prawie 11 minut, a to dobrze
A początek na koncertach (o ile go zagrają) będzie należał do publiki 
drugie przesłuchanie
Po pierwszym przesłuchaniu skłonny byłem uznać, że to najlepszy utwór z TFF, po ponownym odsłuchaniu wcześniejszych utworów nie byłem tego taki pewien...
Teraz jednak, gdy zacząłem go słuchać na nowo powróciły emocje z dnia w którym pierwszy raz usłyszałem Maiden!
Utwór to ARCYDZIEŁO!!
Po pierwszym przesłuchaniu skłonny byłem uznać, że to najlepszy utwór z TFF, po ponownym odsłuchaniu wcześniejszych utworów nie byłem tego taki pewien...
Teraz jednak, gdy zacząłem go słuchać na nowo powróciły emocje z dnia w którym pierwszy raz usłyszałem Maiden!
Utwór to ARCYDZIEŁO!!
najlepszy utwór z nowej płyty po kilku godzinach słuchania. Chce go usłyszeć na żywo w przyszłym roku 
No przesłuchałem go drugi raz i jest nieeeco lepiej,ale tylko lepiej, tak czy inaczej utwór jest rozczarowaniem ,mało się dzieję, nie jest porywający jak znakomita większość epików IM, od biedy mogę postawić go obok For the Greater Good of God, ale od Legacy jest znacznie gorszy,zresztą od FoGGoG też ,ludzie się kiedyś śmiali z takiego Unbeliever jak dla mnie to znacznie,znacznie lepszy utwór.
Zresztą nie ma sensu porównywać ,poprostu średnio się tego słucha, niektóre motywy są fajne,ale jak motyw jest powtarzany przez całe 2-3 minuty to traci to smak, no i brak jak tlenu świetnych,kąśliwych solówek.
Zresztą nie ma sensu porównywać ,poprostu średnio się tego słucha, niektóre motywy są fajne,ale jak motyw jest powtarzany przez całe 2-3 minuty to traci to smak, no i brak jak tlenu świetnych,kąśliwych solówek.
- Alkochochlik
- -#Trooper

Eeee tam, nie ważne czym się inspirował, ważne że dobrze inspiracje wykorzystałWICKER MAN pisze:Zdecydowanie najlepszy utwór z The Final Frontier. Totalnie klimatyczny... Chociaż wole nie wiedzieć czym inspirował się Steve pisząc linie melodyczną. http://www.youtube.com/watch?v=URXPVszAVsA
Ale mogłeś uprzedzić o treści linka, jak to widze, te babki to myślałem że śniadanie zwrócę, błee, obleśne strasznie...
Przecież to jeden z ich najsłabszych utworów W OGÓLEIM_Power pisze:Unbeliever jak dla mnie to znacznie,znacznie lepszy utwór.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Popieram Artura 
Jedyny otwór IM (poza Apparition), którego niemal nie da się słuchać
Jedyny otwór IM (poza Apparition), którego niemal nie da się słuchać
No panie, bez żartów...Artur pisze:Przecież to jeden z ich najsłabszych utworów W OGÓLEIM_Power pisze:Unbeliever jak dla mnie to znacznie,znacznie lepszy utwór.Zwłaszcza tragiczne zwrotki
Kolejne przesłuchanie...
Brak mi słów, świetne!
Brak mi słów, świetne!
- Emilio
- -#Lord of the flies

Dobry kawałek, ale do wybitności sporo mu jednak brakuje. Średnio pasi mi ten przeskok z akustycznego intra do drugiej części utworu. Poza tym dalsza część świetna. Dobry kawałek, 8/10
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
To jest mój ulubiony momentEmilio pisze:Średnio pasi mi ten przeskok z akustycznego intra do drugiej części utworu.
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Bruce najlepiej zaśpiewał na koniec. Zasługa w tym Steve'a, który jako autor pewnie przypilnował Dicka żeby dobrze zaśpiewał, bez żadnego piania.
Harris'ie komponuj więcej
Harris'ie komponuj więcej
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

chyba bardziej tym się inspirował http://www.youtube.com/watch?v=5ehHOwmQ ... re=relatedWICKER MAN pisze:Zdecydowanie najlepszy utwór z The Final Frontier. Totalnie klimatyczny... Chociaż wole nie wiedzieć czym inspirował się Steve pisząc linie melodyczną.http://www.youtube.com/watch?v=URXPVszAVsA