The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Juz bylo powiedziane, ze planuja zagrac 5 utworow - Bruce mowil o The Final Frontier, El Dorado, Coming Home, The Talisman i When The Wild Wind Blows.
moze to było luźne jego gadanie, to nie jest powiedziane ,że te utwory będą i że będzie akurat 5 ,wg.mnie dużym błędem będzie ominięcie Alchemista i Starblind ...może im się znudzi El DoradoWICKER MAN pisze:Juz bylo powiedziane, ze planuja zagrac 5 utworow - Bruce mowil o The Final Frontier, El Dorado, Coming Home, The Talisman i When The Wild Wind Blows.
Akurat The Alchemist to mogą jak dla mnie wyciąć z tej płyty i nic się nie zmieni. Typowy zapychcz. I nie jestem w tym odosobniony jak widać na forum.
W zasadzie El Dorado też mogą sobie odpuścić... Ale Coming Home, The Talisman i WWWB jak najbardziej mile widziane.
W zasadzie El Dorado też mogą sobie odpuścić... Ale Coming Home, The Talisman i WWWB jak najbardziej mile widziane.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Pominięcie Alchemika będzie akurat największym plusem tej trasy, jeśli faktycznie go nie zagrają.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

The Alchemist moglby byc dobry na zywo, ale w sumie niczym specjalnie sie nie wyroznia... Pominiecie Starblind faktycznie byloby grzechem, bo to jeden z najlepszych kawalkow na plycie. Coz, Bruce wymienil tych 5 utworow, a wiadomo, ze ostatnio to on i Steve ukladaja setliste.IM_Power pisze:moze to było luźne jego gadanie, to nie jest powiedziane ,że te utwory będą i że będzie akurat 5 ,wg.mnie dużym błędem będzie ominięcie Alchemista i Starblind ...może im się znudzi El DoradoWICKER MAN pisze:Juz bylo powiedziane, ze planuja zagrac 5 utworow - Bruce mowil o The Final Frontier, El Dorado, Coming Home, The Talisman i When The Wild Wind Blows.
śmiertelnym. Ja dałbym ten własnie kawałek, talizman i coming home bo raczej na 100% bedzie jeszcze tytułowy i el dorado.WICKER MAN pisze: Pominiecie Starblind faktycznie byloby grzechem
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Bardzo dobrze ze bedzie When The WIld Winds Blow. Jak widac chocby po tym forum jest to faworyt fanow( chyba, ze opinie wsrod ludzi nie piszacych na tym forum sa diametrialnie rozne, ale watpie). Final Frontier i el dorado nadaja sie na koncert. A nastepne dwa to Talisman i Starblind, ktore sa chyba najlepsze po WTWWB. Szkoda ze zamiast niego bedzie Coming home, ktore jakos niespacjalnie mi przypasowalo. Ale to tylko JEDEN ktory bym zamienil. Czyli jest bardzo dobrze. CHcialbym jeszcze zobaczyc DOD albo Paschandele( najlepiej oba ;p) i kilka z BNW... albo chociaz Ghost of The Navigator samotnego.
ja tam dopóki nie będzie setlisty z pierwszego koncertu nie snuję żadnych domysłów ,nic nie wiadomo ,zresztą jak już będzie set mogę mieć innych faworytów na płycie
dobrze ze bedzie WTWWB bo to jeden z moich faworytów po którymś tam przesłuchaniu płyty.WICKER MAN pisze:Juz bylo powiedziane, ze planuja zagrac 5 utworow - Bruce mowil o The Final Frontier, El Dorado, Coming Home, The Talisman i When The Wild Wind Blows.
Jakiś taki optymistyczny
Żałowałbym natomiat bardzo STARBLIND i AVALON - genialne kawałki!
A ja wolałbym żeby nie grali WTWWB, kawałek dobry ale NIE genialny... Poza tym trwa 11 minut i zabiera sporo z seta.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
jak dla mnie to ten utwór kompletnie nie nadaje się na koncerty, podobnie zresztą jak Thin Line Between Love and Hate tyle ,że utwór z BNW jest o klasę lepszy ,Mother of Mercy i Alchemist zamiat tego by mogli zagrać razem
Genialne kawalki ????
Nie slysze na tej plycie nic genialnego. Moze kolo jakiejs genialnej plyty to ona lezala ale i tak chyba dosc daleko
Niestety ale szukamy rodzynka w placku gowna Panowie. Kazdy z nas znajdzie jakis fajny kawalek lub mala czastke czegos fajnego ale niestety ... nie bedzie to plyta do ktorej sie wroci gdy bedzie nam smutno i gdy bedziemy chcieli posluchac czegos fajnego. Zdecydowanie to chyba najgorsza plyta w dorobku moich bogow
Tu po prostu w ciagu tych siedemdziesieciu kilku minut Maidena slychac moze przez szesc .... moze siedem
a reszta ???? .... Lepiej sie zamkne i zapomne o tym dziele ale innym zycze milego sluchania i podziwiania.
Dla otarcia lez wlacze sobie lepiej po kolei pierwsze cztery ich plyty i przeniose sie w czasy naprawde zajebistej muzy by nie stac sie rumunem szukajacym wisienki na rozpieprzajacym sie torcie
Wqrwiony jestem po przesluchaniu tego "dziela" jednak nie az tak bardzo gdyz spodziewalem sie iz "kasowe to to nie bedzie". Zal niestety pozostanie
Szkoda.
Dla otarcia lez wlacze sobie lepiej po kolei pierwsze cztery ich plyty i przeniose sie w czasy naprawde zajebistej muzy by nie stac sie rumunem szukajacym wisienki na rozpieprzajacym sie torcie
Wqrwiony jestem po przesluchaniu tego "dziela" jednak nie az tak bardzo gdyz spodziewalem sie iz "kasowe to to nie bedzie". Zal niestety pozostanie
każdy ma prawo do własnego zdaniarob69 pisze:Genialne kawalki ????Nie slysze na tej plycie nic genialnego. Moze kolo jakiejs genialnej plyty to ona lezala ale i tak chyba dosc daleko
ja pomyślałem podobnie po dwóch pierwszych przesłuchaniach, wziąłem płytę na słuchawki i stopniowo ją dopiero odkrywam.
Jeśli ktoś spodziewa się kontynuacji z pierwszych czterech płyt to wiadomo że się zawiedzie.
Ta muzyka jest inna, spokojniejsza, za pierwszymi razami mało porywająca, ale jak wejdzie w głowę to buja niesamowicie, inna sprawa że nie są to kawałki wybitnie koncertowe, ale te które wymieniłem chciałbym usłyszeć
Alez oczywiscie sie zgadzam i nie neguje niczyjego zdania:) Nie odbieraj tego zle, prosze. Mnie po prostu ta plyta sie nie spodobala, nie spodoba i nic jej nie uratuje przed zakurzeniem sie na polce. Zakupie ja oczywiscie ale to wszystko. dla mnie to nie jest Maiden ... ot co
Jesli oprawa koncertowa i to co szykuja dla naszych oczkow na nadchodzacej trasie bedzie super to jakos przycmi dzwieki dochodzace ze sceny ale jesli oprawa do tego zawiedzie to ..... broncie mnie wszyscy przed skonczeniem tego zdania
Kolejne dwa razy przesluchalem plytke i zdania nie zmieniam ..... Alchemist i nic wiecej. Jestem fanem starej daty wiec moze dlatego tak to postrzegam jednak nadzieje na dobra muze widze na jesien przy pelnym debiucie Rise to Remain wiec, wiek nie robi tu chyba roznicy a jedynie bicie serca
A moje wciaz zapieprza jak oszalale i chce jazdy a nie tkliwych wersow do matki ziemi ... sorki 
Kolejne dwa razy przesluchalem plytke i zdania nie zmieniam ..... Alchemist i nic wiecej. Jestem fanem starej daty wiec moze dlatego tak to postrzegam jednak nadzieje na dobra muze widze na jesien przy pelnym debiucie Rise to Remain wiec, wiek nie robi tu chyba roznicy a jedynie bicie serca
ja po 6 przesłuchaniach nadal stwierdzam 9/10 na równi Z Amoladem, chociaż przyznam że poprzednich albumie było więcej szałowych jak dla mnie utworów np Longest Day, For the Greater, Benjamin, a na tej widzę 2 - Wind Blows i Talisman, u szczytu plasuje się Coming Home, El Dorado, więc te 5 kawałków co Bruce zapowiedział mnie cieszą.
Lubię Satelitte 15, ale szkoda że koncert Maiden nie rozpocznie się takim porządnym #ębnięciem jak Wicker Man czy Be quick.
Lubię Satelitte 15, ale szkoda że koncert Maiden nie rozpocznie się takim porządnym #ębnięciem jak Wicker Man czy Be quick.
remi ... uderzyles w zajebisty punkt rozmowy o czym jeszcze nikt nie wspomnial !!!
No wlasnie, jak sie mialby zaczac nowy gig??? czym ??? I tu sie zaczna nasze dywagacje ktore rozwiejemy dopiero w styczniu lub lutym po pierwszym koncercie jednak remi ma sluszna racje .... jesli koncert ma sie zaczac utworem z nowej plyty to co to bedzie ??? Pierdolniecia nie bedzie bo takowego tu nie ma
Oporocz Alchemist o ktorym Bruce nie wspomina .... wg mnie bedzie nowe intro czyli satelite plus final frontier ..... dalej el dorado .... potem juz jakos zleci i dopiero zacznie sie porzadny set
cieszy fakt jedynie ze zobaczymy 5 nowych kawalkow ktorych pozniej juz nigdy nie bedzie dane nam na szczescie ogladac.
No sorki ale na prawde jestem zly po sluchaniu tego dziela. Przepraszam jesli kogos obraza moja ironia.
PS. remi ... jesli ta plyta dla ciebie to 9/10 to bardzo chcialbym poznac Twoja ocene plyt The number ... i Piece of ...
Chyba skali Ci braknie lub tu przewartosciowalec co nieco 
No wlasnie, jak sie mialby zaczac nowy gig??? czym ??? I tu sie zaczna nasze dywagacje ktore rozwiejemy dopiero w styczniu lub lutym po pierwszym koncercie jednak remi ma sluszna racje .... jesli koncert ma sie zaczac utworem z nowej plyty to co to bedzie ??? Pierdolniecia nie bedzie bo takowego tu nie ma
No sorki ale na prawde jestem zly po sluchaniu tego dziela. Przepraszam jesli kogos obraza moja ironia.
PS. remi ... jesli ta plyta dla ciebie to 9/10 to bardzo chcialbym poznac Twoja ocene plyt The number ... i Piece of ...
zacznie się super intrem z FFrob69 pisze:esli koncert ma sie zaczac utworem z nowej plyty to co to bedzie ???
od pierwszego przesłuchania wiedziałem że jak na ryknie na koncercie to będzie to
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

O kur*a TFF Już wyszło ? a ja nic o tym nie wiem
Aż żal tyłek ściska 
Number i PIece maja 10/10, jedyne albumy które nie mają to Virtual 8/10, Amolad 9/10 no i Final Frontier. Jestem po prostu zaślepionym fanem który w każdym, nawet z początku beznadziejnym utworze swoich bohaterów, doszukuje się plusów a ewentualne minusy wytłumacza sobie że tak było trzeba. Z tego powodu El Dorado z 8 na poczatku jest na dziś 10, szczególnie po koncercie. TFF nie jest szczytem moich marzeń dlatego też lekko naciągana 9 bo jakby nie patrzeć płytę slucham i slucham i dopiero po przeczytaniu textów zrozumiałem niezrozumiałe dla mnie wcześniej momenty w Star czy Isle.rob69 pisze:
PS. remi ... jesli ta plyta dla ciebie to 9/10 to bardzo chcialbym poznac Twoja ocene plyt The number ... i Piece of ...Chyba skali Ci braknie lub tu przewartosciowalec co nieco
Co do otwieracza:
na 100 będzie tak: intro z Satelity bedzie puszczane z taśmy wraz z grą świateł, ewentualnie Nicko będzie grał na werblu, raptownie cisza i wyskakują z zaskakująco wolnym jak na otwieracz Finalem.
- krzysztof.
- -#Prodigal son

możecie mi powiedzieć jak w końcu wygląda ostateczna setlista na europejską część trasy? nie śledziłem za bardzo tematu