dla mnie akurat Wildest Dreams zjada na śniadanie Different World ,WD ma przynajmiej śpiewny refren, fajne wokale i świetne zwolnienie w środku, natomiast DW to chyba najgorszy utwór IM w ogóle ,totalnie nie mogę go słuchaćBudziol pisze:a dla mnie El Dorado już chyba zostanie najsłabszym na płycie to taki kawałek w stylu DW czy WD bez szału
El Dorado - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: El Dorado - opinie
Im dłużej słucham, tym bardziej mi się podoba...
Nie widzę niczego, co mi wcześniej przeszkadzało
Nie widzę niczego, co mi wcześniej przeszkadzało
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

hmm... mimo że to singiel to chyba jest to jeden z najsłabszych numerów na płycie, zupełnie bez emocji.
Przyzwoity singiel. Przyjemnie wpasowuje się w całość płyty i za to go cenię. Według mnie lepszy i od WD i od DW.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Moim zdaniem kawałek na prawdę niczego sobie. Nie ma rzeczy, która by mi w nim przeszkadzała. 
- Emilio
- -#Lord of the flies

Mnie sie tez coraz bardziej podoba. Początkowo wydawał mi sie bardzo sredni a teraz podoba mi się... Dokładnie to samo miałem z The Reincarnation of Benjamin Breeg 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Przyznaję rację i zwracam honor!WICKER MAN pisze:Live wypada o wiele lepiej niż w wersji studyjnej - widać, ze zespół robi co może, żeby wyciągnąć ten kawałek na koncertach.
dokładnie tak i mimo pewnych niedociągnień studyjnych już zawsze będzie mi się kojarzył ze znakomitym wykonaniem na Sziget...dobry singiel IM i tyle
Jak usłyszałam po raz pierwszy to specjalnie mi się nie spodobał, ale teraz myślę, że wcale taki zły nie jest. Nie powala, ale daje radę. Riff jest fajny, trochę mi się z AC/DC skojarzył 
slabizna
zgadzam sieRainmaker. pisze:hmm... mimo że to singiel to chyba jest to jeden z najsłabszych numerów na płycie, zupełnie bez emocji.
... pierwszy singiel po usłyszeniu którego stwierdziłem co to ku@#% jest aktualnie płytę jako całość dzielę na dwie części pierwsze 5 słabizna oraz kawałki od 6 do końca - po prostu świetne. Wracając do istoty to jednak obecnie ElDorado oceniam zdecydowanie najwyżej z pierwszej piątki i nie zgadzam się ze stwierdzeniem autorów tego paszkwila krążącego w necie że niby ten kawałek "żywe gówno".
-
Kompozytor666
- -#Prowler

ale jesteś facet zblokowany na maksa hehe żywe gówno to miał być refren.. ale nie chce mi się w sumie tego tłumaczyć bo i tak nie zrozumiesz 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Ostatnio coraz częściej się łapię na tym, że nucę sobie refren El Dorado zdecydowanie częściej niż cokolwiek innego z TFF 
- maidengraf
- -#Wrathchild

Minusem jest to ,że znany był wcześniej ,plusem ,że stanowi odskocznię dla pozostałej części albumu ( w większości ) .Minusem dlatego ,że najpierw dostało się jemu za prostotę ,brak polotu..nie znając reszty płyty..a teraz wydaje mi się ,że właśnie te dwa..trzy właściwie ( The Alchemist ) stanowią ciekawy kontrapunkt reszty płyty...Przyznaję,że kiedy pierwszy raz przesłuchałem Eldorado...nie specjalnie mnie porwał..ale z czasem ( co ciekawe ) ...zaczął do mnie wracać...refren kołatał się i nie opuszczał myśli..Generalnie..niby klasyczny Maiden..a jednak inny.
... posłuchajcie bootlega z Madison Square Garden New York City USA 2010-07-12 mam na myśli zapowiedź przez Dickinsona utworu El Dorado i reakcję publiczności 
-
lolowiecki
- -#Prisoner

jesper, no jaka była ta reakcja?
emocje ustały i można stwierdzić ,że naprawdę dobry kawałek, tak samo było z Reincarnation ,wszyscy narzekali na początku a potem większość uważała go za jednego z najlepszych....wprawdzie ten utwór jest jednak gorszy ,ale naprawdę solidny