The Final Frontier World Tour 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour 2011
jeśli mieliby grać na RaR w Niemczech, to jest 3-5 czerwca 2011 wg. strony festiwalu, a nie Lipiec jak podają w tej liście z oficjalnego FC
ta lista jest bardziej strzalami niz spekulacjami...... tak samo nie mozliwe zeby zagrali 2 koncerty w nowej zelandii - nie da rady za malo czasu. W najlepszym razie 1 koncert - to jest max!! Miedzy Perth a Singapurem znowu jest za duza przerwa, wiec tez data jest wzieta z sufitu.
Co do Zagrzebia. Nie wiem kto podal ta plotke na oficjalnym, ale jesli tak jak pisal IRONSPARTAN jest to jeden z Chorwatow co dosc mocno dziala w tym temacie i ma nazwijmy to pewne "uklady" to mozna to dosc powaznie traktowac.
Zreszta, az sie prosi o taki koncert gdzies "po drodze" do Azji. Coprawda jesli potwierdzi sie Bejrut, ktory nie jest tak daleko, to moze zrezygnuja z koncertu w Europie.........
Co do Zagrzebia. Nie wiem kto podal ta plotke na oficjalnym, ale jesli tak jak pisal IRONSPARTAN jest to jeden z Chorwatow co dosc mocno dziala w tym temacie i ma nazwijmy to pewne "uklady" to mozna to dosc powaznie traktowac.
Zreszta, az sie prosi o taki koncert gdzies "po drodze" do Azji. Coprawda jesli potwierdzi sie Bejrut, ktory nie jest tak daleko, to moze zrezygnuja z koncertu w Europie.........
tak sobie pomyślałem teraz,że Saxon faktycznie byłby realnym supportem, nie no tego to bym nie mógł odpuścić
ps.tylko trzeba by było to inaczej nazwać, tzn nie support
a co do Chorwacji, to spotkałem paru Chorwatów w Budapeszcie ,mówili mi , że u nich w kraju jest bardzo dużo fanów Iron Maiden
a co do Chorwacji, to spotkałem paru Chorwatów w Budapeszcie ,mówili mi , że u nich w kraju jest bardzo dużo fanów Iron Maiden
Taa, mnie nie zdziwi kolejny koncert Maiden na chorwackim stadionie. Latem, oczywiście. Te 25 - 30000 przyjdzie, co jest dobrym rezultatem na kilku-milionowe państewko.
Wiesz duzo to pojecie wzgledne! napewno trzeba im przyznac ze sa dobrze zorganizowani, maja dosc preznie dzialajacy fan club z tego co wiem. Nie wiem jak to wyglada w liczbach, ale zwykle Ci co sa na froncie na koncercie to sa mega hardkory i spokojnie jeden moze robic za kilku fanow w innych krajach!! 
Bałkany ,Ameryka Południowa Europy,ot tyle ,ludzie z pasją, tradycyjni, twardzi
chyba Polskę później potwierdzilikabanos pisze:9 grudniaSzymon pisze:Ktos pamieta kiedy ogloszono line-up na sonisphere w wawie z matalica na ten rok??
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Sonisphere we Francji odbędzie się raczej na jakimś 'polu'. Koncert na Parc Des Princes, nie mówiąc już o Stade De France, raczej nie wchodzi w rachubę. Rock Im Park/Rock Am Ring są wysoce prawdopodobne (Wacken nie wchodzi już w rachubę, a Maiden jakoś nie idzie organizowanie koncertów stadionowych w Niemczech), podobnie jak takie festiwale jak Gods of Metal, Graspop czy Nova Rock. Za to raczej na 100% można wykluczyć Download Festival - prędzej doczekamy się halowej trasy po Wyspach tudzież jakiegoś koncertu stadionowego a'la Twickenham (chociaż to byłoby pójście po najmniejszej linii oporu).RALF pisze:Co do Francji, mówi się o Parc Des Princes lub Stadt De France. Zobaczymy, zapowiada się na niesamowitą trasę po Europie. Oprócz "SSF" Maideni mają zagrać w UK (Download), Niemcy (RAR/RIP), Austria (Nova Festival), Belgia (GMM), Dania (Roskilde), Włochy (Gods Of Metal), Szwecja (Ullevi), Finlandia (Olympic St.), Norwegia(Valle Hovin Sta.), Chorwacja, Węgry, Rosja, być może Estonia, Łotwa czy Litwa. Jakieś 24 - 26 raczej festiwalowo - stadionowych sztuk na Starym Kontynencie.
W lecie można by zrobić Sonisphere np. w Belgradzie.RALF pisze:Taa, mnie nie zdziwi kolejny koncert Maiden na chorwackim stadionie. Latem, oczywiście. Te 25 - 30000 przyjdzie, co jest dobrym rezultatem na kilku-milionowe państewko.
Tzn. jak?IM_Power pisze:tak sobie pomyślałem teraz,że Saxon faktycznie byłby realnym supportem, nie no tego to bym nie mógł odpuścić
Ostatnio Maiden woli zabierać w trasę młodsze, obiecujące zespoły typu Trivium czy Avenged Sevenfold, a więc nie zdziwiłbym się, gdyby w przyszłym roku wzięli Rise To Remain młodego Austina Dickinsona.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Gdyby coś takiego było to byłoby imho REWELACYJNIE \m/WICKER MAN pisze:Z pewnością skład typu Maiden + Priest + Saxon czy Motorhead na dokładkę byłby wydarzeniem na miarę tegorocznego The Big 4.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Na pewno 9 grudniaBudziol pisze:chyba Polskę później potwierdzilikabanos pisze:9 grudniaSzymon pisze:Ktos pamieta kiedy ogloszono line-up na sonisphere w wawie z matalica na ten rok??
Źródło
WICKER MAN pisze:organizatorzy mogą spróbować namówić Judas Priest do bycia gościem specjalnym przed Maiden
bleeeee
jak faktycznie 9 grudnia to moze niebawem MAIDEN ogłoszą
Ostatnio zmieniony wt wrz 07, 2010 8:53 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 2 razy.
Gdyby te plotki okazały się prawda, z jednej strony bym się cieszył bo zobaczył bym IM ale z drugiej jakoś nie widzi mi się koncert IM na takim Sonisphere. Może nie tyle na Sonisphere co na takim lotnisku jak Bemowo. Jak to napisał wyżej kolega IRONSPARTAN również mam nadzieje że jednak zawitają do nas i zagrają jednak na jakimś stadionie bo hali z tego co wiem odpowiedniej nie mamy w naszym "pięknym" kraju.
niestety trzeba będzie się szarpnąć na GC bo inaczej to mija się z celem
aż dziwne że nadal nie ma na YT IMTV episode 4
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Hale mamy (Atlas Arena w Łodzi, Ergo Arena w Gdańsku), ale Maiden nie będą grali u nas w hali na 13-14 tys. osób skoro mogą spokojnie sprzedać 2 razy więcej biletów... Sonisphere zrobią u nas albo znowu na Bemowie, albo na jakimś z nowych czy wyremontowanych stadionów. Trudno powiedzieć co Live Nation bardziej by się opłacało...Zilian pisze:Gdyby te plotki okazały się prawda, z jednej strony bym się cieszył bo zobaczył bym IM ale z drugiej jakoś nie widzi mi się koncert IM na takim Sonisphere. Może nie tyle na Sonisphere co na takim lotnisku jak Bemowo. Jak to napisał wyżej kolega IRONSPARTAN również mam nadzieje że jednak zawitają do nas i zagrają jednak na jakimś stadionie bo hali z tego co wiem odpowiedniej nie mamy w naszym "pięknym" kraju.
Budziol pisze:bleeeee
Obecnie epizodów nie da się już pobrać, a jedynie są dostępne do odtworzenia na stronie. Stąd nie jest tak łatwo zgrać je na dysk (trzeba byłoby użyć jakiegoś programu do nagrywania streamów?).Budziol pisze:aż dziwne że nadal nie ma na YT IMTV episode 4
nie lubię JP, zresztą za SAXON też śrenio przepadamWICKER MAN pisze:Budziol napisał/a:
bleeeee
![]()
grunt żeby było IM i lepiej na którymś z nowym obiektów
jakby ktoś zdobył niech da znaćWICKER MAN pisze:Budziol napisał/a:
Obecnie epizodów nie da się już pobrać, a jedynie są dostępne do odtworzenia na stronie. Stąd nie jest tak łatwo zgrać je na dysk (trzeba byłoby użyć jakiegoś programu do nagrywania streamów?).
Ze stadionów dostępny był by chyba tylko Poznań. Weszło by pewnie 40 tyś osób. To chyba jednak wybiorą Bemowo, bo zainteresowanie pewnie będzie większe.WICKER MAN pisze:Sonisphere zrobią u nas albo znowu na Bemowie, albo na jakimś z nowych czy wyremontowanych stadionów. Trudno powiedzieć co Live Nation bardziej by się opłacało...
I dobrze, bo będzie blisko
Dla mnie też bliżej, no i miejsce "historyczne": Jackson, AC/DC, Meta... 
- Emilio
- -#Lord of the flies

Ja tam tej "historii" nie czaje, klepisko zwykłe i tyle. Wole stadion, moze być w Poznaniu. Na oficialnej stronie jest podane, że mieści na meczach 46 000 widzów, wiec na koncert wlazłoby pewnie jeszcze wiecej. Powtórki z tego roku, czyli 80 tys ludzi pewnie nie bedzie, więc stadion wydaje mi sie lepszym rozwiazaniem niz Bemowo...RALF pisze:Dla mnie też bliżej, no i miejsce "historyczne": Jackson, AC/DC, Meta...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Aj tam bez przesady, co za różnica czy oglądamy koncert na Bemowie, czy na stadionie. Zakładając oczywiście, że znajdujemy się na płycie i nie przebywamy gdzieś na szarym końcu.
EDIT. A jak sprawdziłem na Stinga w Poznaniu ma wejść "ponad 30 tyś osób". Pewnie to kwestia dużej sceny, ale pojemność nie porywa.
EDIT. A jak sprawdziłem na Stinga w Poznaniu ma wejść "ponad 30 tyś osób". Pewnie to kwestia dużej sceny, ale pojemność nie porywa.
Ostatnio zmieniony wt wrz 07, 2010 11:25 pm przez Piwowarus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Emilio
- -#Lord of the flies

W sumie racja, ważne zeby u nas zagrali :-)Piwowarus pisze:Aj tam bez przesady, co za różnica czy oglądamy koncert na Bemowie, czy na stadionie.