The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: Budziol »

byłeś na Bemowie? :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Budziol pisze:byłeś na Bemowie?
Byłem, na AC/DC i choc koncert był zajebisty to nagłosnienie pozostawiało troszeczke do życzenia. Stadion mozna lepiej nagłosnić niz klepisko, więc wolałbym jednak stadion... Ale co tam, ważne zeby koncert sie odbył.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

czyli mamy takie samo zdanie na ten temat :)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Jestem niemal przekonany, że Maiden będą w Polsce na Sonisphere. Jedyna wątpliwość to miejsce. Wszystko zależy od tego, czy LiveNation i organizatorzy z UK zdecydują się na 2 dniową edycję, a takie ploty chodzą czy jednodniową. Kwestia jakie kapele uda się zabookować. Jak będą dwa dni, to stadion odpada, bo trzeba jakieś pole namiotowe zorganizować. Poza tym nie wiem co Was tak przeraża to Bemowo? Wiadomo, że frekwencja wynosząca 80 tys się nie powtórzy. Skład Maiden/Judas/Motorhead/Saxon to 40tys góra.
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

yankes pisze:Jestem niemal przekonany, że Maiden będą w Polsce na Sonisphere. Jedyna wątpliwość to miejsce. Wszystko zależy od tego, czy LiveNation i organizatorzy z UK zdecydują się na 2 dniową edycję, a takie ploty chodzą czy jednodniową. Kwestia jakie kapele uda się zabookować. Jak będą dwa dni, to stadion odpada, bo trzeba jakieś pole namiotowe zorganizować. Poza tym nie wiem co Was tak przeraża to Bemowo? Wiadomo, że frekwencja wynosząca 80 tys się nie powtórzy. Skład Maiden/Judas/Motorhead/Saxon to 40tys góra.
Na taki sklad pojade bez dwoch zdan, ale Bemowo i tak przeraza, bo tam jest po prostu beznadziejnie ! Obejrze Maiden jako "punkciki" - zero prawdziwej atmosfery:/ Ok., to jest moja perspektywa - faceta, ktory siedzi na wozku, ale to jednak kur***** daleko od sceny. To akurat jedna sprawa. Druga: na platforme dla wozkow mogli wejsc tylko uzytkownicy takowych, wyobrazacie sobie cos takiego ? Przy bramie moj opiekun musial isc na plyte i nie obchodzilo nikogo to, ze moze zechce mi sie pic/zapalic itp., ludzie chcieli zalozyc cos cieplego, a po trzech kawalkach nikogo z tzw. opiekunow/ochroniarzy nie bylo. Jesli sie pojawili, to kazali dzwonic po opiekuna:) W takim tumulcie widzielibyscie szanse na jakiekolwiek porozumienie sie ? Koncert AC/DC to przyklad najgorszej organizacji pod tym wzgledem - moim wzgledem i nie chcialbym, aby to kiedykolwiek powtorzylo sie ! Gdzie nam do Czech, gdzie moge kupic bilet dla opiekuna za symboliczna korone i gdzie sama ochrona podaje mu stolek, aby mogl usiasc... Sorki, ze odbieglem od tematu troche, ale Bemowo z tym mi sie wlasnie kojarzy:/ Nie tyle Bemowo, co Live Nation, bo to oni wszystko spieprzyli:(
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Piwowarus pisze:Ze stadionów dostępny był by chyba tylko Poznań. Weszło by pewnie 40 tyś osób. To chyba jednak wybiorą Bemowo, bo zainteresowanie pewnie będzie większe.
Plus Legia. I ew. Śląski... A i stadion we Wrocławiu ma być chyba otwierany w przyszłym roku. Szkoda, że nie organizują koncertów na Stadionie Wisły. :(
Piwowarus pisze:EDIT. A jak sprawdziłem na Stinga w Poznaniu ma wejść "ponad 30 tyś osób". Pewnie to kwestia dużej sceny, ale pojemność nie porywa.
Raczej miejsc siedzących na płycie.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Mnie tam Bemowo pasuje. Koncert tam jest równoznaczny z mega tanimi biletami na GC do kupienia przed samym koncertem, a stamtąd już wszystko widać idealnie i nawet jakoś specjalnie ciasno nie jest. ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Też prawda. Opcja Maiden/Priest/Saxon/Motorzy - raczej nie wchodzi w rachubę. Może jeden z nich, to w sumie ten sam target widowni co na Maiden!

Organizatorzy sprowadzą "konie", które ściągną sporo ludzi: Linkin Park, Rammstein, nawet coś lżejszego, interes musi się kręcić i te 40,000 biletów to jest na taki obiekt, jak Bemowo - minimum.

Chciałbym w Polsce zobaczyć nowy Accept, "Blood Of The Nations" - zabija jakością. :mryellow: ;-)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Też uważam że Bemowo to najgorsza opcja, stadiony mają więcej do zaoferowania: chcesz stać na płycie, idziesz tam, chcesz siedzieć na krzesełku (tzn. przynajmniej stać trochę wyżej od reszty i lepiej widzieć) - siadasz na sektorach. Oczywiście nawet na Bemowo na Maiden pojadę, ale coś czuję że średnio mi się widzi oglądanie koncertu praktycznie z telebimu, bo nie zamierzam się pchać pod scenę.... :neutral:
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

trzeba będzie i mówiąc szczerze to może nie być takie trudne, przecież na Bemowie 80% publiki to będą piknikowcy, ludzie pójdą bo jest wydarzenie-i trzeba być, te mówienie o tym ,że jak jest dużo ludzi to trzeba oglądać koncert z hektarów też jest trochę...nielogiczne, bo przecież ktoś ogląda jednak ten koncert z bliska, trzeba poprostu postawić koncert ponad wygodę i tyle, ja koczowałem przed Stadionem Śląski od wielu godzin w 2005 r,. żeby zdobyć opaskę która uprawniała do wejścia na sektor pod sceną i co -opłaciło się

tak więc głowa do góry !
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

WICKERMAN pisze:Z pewnością skład typu Maiden + Priest + Saxon czy Motorhead na dokładkę byłby wydarzeniem na miarę tegorocznego The Big 4.
:jee:
Pomarzyć można...
Emillo pisze: sumie racja, ważne zeby u nas zagrali :-)
Owszem fajnie, ale pewnie kasy mi starczy tylko na jeden, więc wybiorę bliższe Czechy..Zresztą to nie jest tak źle, w tym roku było taniej i więcej zespołów (choć nadal wolałym pojedyńczyoncert :evil: ).
RALF pisze:Też prawda. Opcja Maiden/Priest/Saxon/Motorzy - raczej nie wchodzi w rachubę. Może jeden z nich, to w sumie ten sam target widowni co na Maiden!

Organizatorzy sprowadzą "konie", które ściągną sporo ludzi: Linkin Park, Rammstein, nawet coś lżejszego, interes musi się kręcić i te 40,000 biletów to jest na taki obiekt, jak Bemowo - minimum.
I to wkurza, jak idę na koncert to coczekuję, że będę się bawić z fanami tego zespołu, a tu pełno wszystkich :razz:
clansman1
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: clansman1 »

Ja wolę jechać za granice,za te same pieniądze lub nieco więcej ,przy dobrej rozpisce zachaczyć co najmniej dwa koncerty,tak jak w tym roku był Budapeszt+Rumunia choć na tym drugim nie byłem.Co do organizacji to u nas jeżeli jest już spęd, parę tysięcy to trzeba zarobić na maxa, bo następny będzie lub nie.W 2005 na Śląskim woda 1,5 l 25 złoty komuś się we łbie popierdoliło ,od tej pory powiedziałem że moja noga nie postanie na naszej ziemi na koncercie Maiden jeżeli nie będzie to nowy stadion lub hala,ze względu na to że chciałbym jechać z córką,spokojnie obejżeć i posłuchać na siedzących.W 2008 wolałem jechać do Budapesztu niż bawić się na( nowczesnym ) stadionie Gwardii.Za granicą jest 100 razy lepsza organizacja ,u nas polega ona na tym żeby sprzedać jak najwięcej biletów,a co ludzie zjedzą czy piją to ich problem,całodniowe wyżywienie na Śląskim w 2005 pizza+picie kosztowało więcej niż bilet.A przez tych debili kibiców nie można się piwka napić bo obowiązuje zakaz spożywania alkoholu na imprezach masowych ,a i tak kubek 0,4 by pewnie z 10 kosztował bo trzeba zarobić, ja dziękuje pojadę dalej , normalnie ,bez odbierania przez ochronę picia,z normalnymi cenami.To ma być" kosmiczna "trasa a nie ceny.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

IM_Power pisze:trzeba będzie i mówiąc szczerze to może nie być takie trudne, przecież na Bemowie 80% publiki to będą piknikowcy, ludzie pójdą bo jest wydarzenie-i trzeba być, te mówienie o tym ,że jak jest dużo ludzi to trzeba oglądać koncert z hektarów też jest trochę...nielogiczne, bo przecież ktoś ogląda jednak ten koncert z bliska, trzeba poprostu postawić koncert ponad wygodę i tyle, ja koczowałem przed Stadionem Śląski od wielu godzin w 2005 r,. żeby zdobyć opaskę która uprawniała do wejścia na sektor pod sceną i co -opłaciło się

tak więc głowa do góry !
no nie wiem.
Byłeś na tegorocznym soni?
jakoś luzu nie było wśród tych "piknikowców" :]

a stadion absolutnie lepszy, kto chce bierze lornetkę i idzie na krzesełka delektować się w spokoju koncertem
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Budziol pisze:jakoś luzu nie było wśród tych "piknikowców" :]
No, chołota straszna. ;] Jeśli na ewentualnym soni w 2011 roku dopieprzą GC za 400 zł jak ostatnio to będzie to przeginka totalna.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

M@ti pisze:Jeśli na ewentualnym soni w 2011 roku dopieprzą GC za 400 zł jak ostatnio to będzie to przeginka totalna.
Mnie najbardziej ciekawi ile dowalą za GC, gdyby tak się zdarzyło, że Soni będzie dwudniowe.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

ale na pewno bedzie mozna kupic bilet jednodniowy GC
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

W takim razie 200 zł za 1 dzień byłoby dobrą ceną.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Budziol pisze:ale na pewno bedzie mozna kupic bilet jednodniowy GC
Ale jeśli będzie to fest 2 dniowy to może 2 dnia też będzie coś ciekawego ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

nie AŻ tak ;)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Jesli beda 2 dni to na headlinerów obstawiam, jeden dzień Maiden, drugi R+
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ODPOWIEDZ