Adrian vs. Janick
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Adrian vs. Janick
Cóż, stworzyłem ten temat po to, żeby zapytać się, czy wolicie mojego faworyta Adriana czy Janick'a. Ja osobiście wolę Adriana. Jeśli chodzi o kompozycję to również go wolę (Choć przyznam że "Be Quick" Janicka jest boskie
) Wkurzające jest trochę też, że Janick gra więcej solówek niż Adrian, chodzi mi o to że solówki Adriana gra teraz Jannick.
Re: Adrian vs. Janick
Adrian profesor
zawsze skupiony na grze, czasem z pogardą patrzy na wygłupy Janicka. Wg. mnie nieco lepszy jednakowoż wszystkich gitarzystów Iron Maiden kocham równomiernie 
Adrian to mój ulubiony wioślarz Maiden \m/
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Jakby tu było o czym debatować. Porównywanie Janicka z Adrianem w kwestii muzycznej uwłacza temu drugiemu. Z Janicka jest fajny showman i sympatyczny gość ale Adrianowi, to on by mógł gitary nosić. Fajnie się wygłupia na koncertach i tyle. To co zrobił z solówką Adriana na w Revelations na F666 zawsze doprowadza mnie do rozpaczy.
Obydwaj są świetni, temat do zamknięcia, ban za następny z tej serii

Racja aczkolwiek Adrian ciut lepszy.ttomasz pisze:Obydwaj są świetni, temat do zamknięcia, ban za następny z tej serii![]()
![]()
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
no na pewno Janick, mega go polubiłem po koncercie Dive Dive z Brucem. Jako gitarzysta doceniam Adriana, ale Janek jest po prostu dla mnie ciut lepszym, wolę jego styl. Podobnie uważam że komponuje o wiele lepsze utwory niz Adrian szczególnie na ostatnich płytach, może i mniej niż Adrian ale za to są to perełki. Co do solówek, fakt Adriana są fajne, ale podoba mi się że np solo w Hallowed gra Janick, podobnie w Revelations, jego sposób zagrania tych solówek bardziej pasuje w tych piosenkach. Śmiem twierdzić że Janick jest bardziej wszechstronny
i jest to najmojsza opinia 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Adrian zdecydowanie 
- michalhusta
- -#Invader

Oczywiście, że Adrian 
Adrian za solo w Stranger in a Strange Land, Sea of Madness i wiele wiele innych.
A ja się wstrzymam od głosu, bo miałbym na sumieniu tego na kogo nie zagłosowałem.
Mam sentyment do Adriana, bo mam sentyment do historii zespołu do ~1990. Wiele jego solówek mnie zachwyca (Caught Somewhere in Time), wiele z nich sprawiło dużo problemu aby je skopiować. Jest świetnym gitarzystą. Ale Janick także, co udowodnił solo z Fear of the Dark, Wasting Love oraz wielu kawałkach po reunionie. Jego pewność siebie, styl gry i akrobacje są czymś bardzo niezwykłym. Chciałbym kiedyś czuć się tak pewnie z gitarą w ręce. Biorąc pod uwagę improwizowane solówki z tras z Dickinsonem bliżej mu moim zdaniem do Dave'a niż do Adriana. Sam pan Smith to kunszt i technika, Gers - porywczość i wariactwo. Obaj mają niepowtarzalny styl
stawiam ich exe quo na drugim miejscu po Dave'ie.
Mam sentyment do Adriana, bo mam sentyment do historii zespołu do ~1990. Wiele jego solówek mnie zachwyca (Caught Somewhere in Time), wiele z nich sprawiło dużo problemu aby je skopiować. Jest świetnym gitarzystą. Ale Janick także, co udowodnił solo z Fear of the Dark, Wasting Love oraz wielu kawałkach po reunionie. Jego pewność siebie, styl gry i akrobacje są czymś bardzo niezwykłym. Chciałbym kiedyś czuć się tak pewnie z gitarą w ręce. Biorąc pod uwagę improwizowane solówki z tras z Dickinsonem bliżej mu moim zdaniem do Dave'a niż do Adriana. Sam pan Smith to kunszt i technika, Gers - porywczość i wariactwo. Obaj mają niepowtarzalny styl
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

pod względem umiejętności, oczywiście Adi!
jeśli chodzi o osobowość, to Jasiek
jeśli chodzi o osobowość, to Jasiek
Głos oczywiście na Adriana. Moim zdaniem to najlepszy gitarzysta Maiden (minimalnie chyba lepszy od Dave'a) ale wszystkich 3 uwielbiam. ;]
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Zagłosowałem na Adriana, ale nie sposób docenić twórczości Janicka. Może i się wygłupia na scenie, może i kaszani niekiedy utwory, może i pograł nawalony, ale na płytach sprzedaje piękne perły. IMO najlepsze kompozycje w ostatnich latach/płytach są właśnie spod ręki Janicka.
Bez głosu. Są to tak różni gitarzyści, że ciężko ich porównywać. Każdy ma swój niepowtarzalny styl, każdy wnosi do zespołu coś unikalnego. Bardzo dobrze się stało, że Adrian wrócił do zespołu i że nie wiązało się to z koniecznością opuszczenia go przez Janka.
Dla mnie to jasne, że Adrian
spod palców tego kolesia wyszły moje ulubione solówki w Maiden, część moich ulubionych kawałków też jest jego
spod palców tego kolesia wyszły moje ulubione solówki w Maiden, część moich ulubionych kawałków też jest jego
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01