The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: Budziol »

i na przykład w Wawie taki bilet na SONI kosztował 4stówy, no to sorry ale więcej niż 2, na samo MAIDEN by nie kosztował.
A przepłacać jak reszta kapel Ci lata musisz przyznać ze bez sensu.
Ale nie ma póki co spekulować poczekajmy na daty, miejsca, zespoły, konkrety i wtedy będziemy myśleć :)
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

yyy Budziol :P ja za dwa na SONI dałem 405zł dokładnie :P i powiem, że jak na 5 zespołów to mało :P jeszcze takich gwiazd ^^
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

dokladnie, tu była genialnie dobrana piątka, ale dajmy na to przed MAIDEN grają papryczki czy choćby JP i dla jednych to spełnienie marzeń, a dla mnie wydanie kupy kasy żeby tylko przeczekać do Maiden :)
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Tak samo na SONI w tym roku w Wawie :P ogólnie to taki był korek do Bemowa, że prawie 3h jechaliśmy od początku Wawy do Bemowa xD. SpOźniliśmy sie na 3 pierwsze :P został Slayer i Meta ^^ i powiem szczerze, że Slayer mi sie na żywo nie podobał ale Meta jak najbardziej ^^ może dlatego, że nigdy wcześniej Slayer'a nie słuchałem :P
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Tylko, że gdyby przed Maiden grali RHCHP to na nich samych 45,000 przyjdzie a na Maiden i inne typowo metaliczne kapele: 30 - 35,000, taka jest prawda, w Polsce RHCHP jest od Ironów sporo popularniejsze... ;-)

Ja z wielką chęcią wydam 400 PLN na Maiden i kilka innych, dużych grup - zawsze to okazaja by zobaczyć kilka znanych kapel więcej.

Mogło by być: Iron Maiden, System Of A Down, Judas Priest, Accept, Coma,Trivium, Acid Drinkers. To mało realne, ale może, może :idea:
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Wie ktoś ile kkosztują bilety na SONI z Maidenami? :P
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Budziol pisze:dokladnie, tu była genialnie dobrana piątka, ale dajmy na to przed MAIDEN grają papryczki czy choćby JP i dla jednych to spełnienie marzeń, a dla mnie wydanie kupy kasy żeby tylko przeczekać do Maiden :)
Przecież RHCP nigdy nie zagraliby jako support! Jak już będą headlinerem drugiego dnia, ale na razie wszystko to tylko pogłoski i plotki. Akurat Priest pasowaliby do Maiden, nie gadaj. :P

A co do cen biletów... Załóżmy, że dadzą te 300-350zł (Maiden bierze jednak mniej $ niż The Big 4) za Golden Circle...Gdyby koncert był w hali to GC kosztowałby pewnie tyle samo. :P
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

to czyste spekulacje i przykład

dajmy na razie temu spokój bo to nie ma sensu
ryju
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: ryju »

A orientujecie się, jak będą dystrybuowane bilety na kraje skandynawskie, na początek lipca? Eventim? I jak z cenami lotów tanimi liniami (Ryanair, Wizzair) w tym okresie, bo póki co ich kalendarz kończy się w okolicach wiosny?
Westwards, the tide!
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Godzio »

A legenda - Manowar, który pewnie mógłby przyjechać?
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

ryju pisze:A orientujecie się, jak będą dystrybuowane bilety na kraje skandynawskie, na początek lipca? Eventim? I jak z cenami lotów tanimi liniami (Ryanair, Wizzair) w tym okresie, bo póki co ich kalendarz kończy się w okolicach wiosny?
z tego co się orientowałem to Oslo się opłacało, wizzem do 150 zł by lot kosztował, minusem byłby termin, w środe rano lecisz, wieczorem koncert i w piatek wylot. Myślę że może poczekamy na europejskie trasy i za kasę wydaną w Skandynawii, można opcykać jakieś gigi wokół Polski ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

może jak METALLICA zagrają za naszą wschodnią granicą w halach?
wtedy taki wypad ma sens :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Chodzą słuchy o stadionowych koncertach w UK, Glasgow i Londyn...to prawie jakby w Polsce ;-)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

RALF pisze:Chodzą słuchy o stadionowych koncertach w UK, Glasgow i Londyn...to prawie jakby w Polsce ;-)
Źródło?

Jak na razie nie ma żadnych przecieków odnośnie trasy po UK... Jedni mówią o trasie halowej w okolicach września, inni o jednym koncercie stadionowym a'la Twickenham (co byłoby pójściem po najmniejszej linii oporu i pewnie ostro wkurzyłoby tamtejszych fanów)... Póki co trasa halowa po Wyspach nie odbędzie się w żadnym z proponowanych wcześniej terminów (koniec tego lub początek przyszłego roku).
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

WICKER MAN pisze:Jak na razie nie ma żadnych przecieków odnośnie trasy po UK...
a nie po UK? ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

To są... Ponoć Ratina Stadion w fińskim Tampere jest zarezerwowany na 9 lipca, a więc bardzo możliwe, że jeśli obecne skandynawskie koncerty dobrze się sprzedadzą to doczekamy się kolejnych dat... :twisted:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W przypadku tego newsa o stadionach, to dane z Forum IMOBr. Cóż, przed chwilą wyczytałem o 8 koncertach w arenach UK koniec stycznia, początek lutego, też ponoć "pewne", ta... Zgaduj, zgadula. Liczę że w najbliższych dniach coś tam ogłoszą, choć - pewnie Azję, Amerykę Łacińska. Na POLSKĘ, trzeba nam będzie trochę poczekać. :mryellow:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nie, trasa halowa po UK na początku 2011 nie odbędzie się.

W sprzedaży są już bilety na skandynawskie koncerty - jak na razie zainteresowanie jest nienajgorsze, ale żaden z koncertów nie został jeszcze wyprzedany. Cóż, Maiden grali w Szwecji, Norwegii i Finlandii niespełna 2 miesiące temu więc można założyć, że fani nie spieszą się z kupowaniem wejściówek i czują lekki przesyt... W każdym razie na dodatkowe występy w Skandynawii w 2011 raczej nie ma co liczyć.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ta, tym bardziej że i w tym roku i na koncerty 2011 bilety nie są tanie. Z tego co wyczytałem sprzedano od 45 - 65 % biletów w zależności od koncertu, może Islandię dołożą. Ja czekam na kolejne daty trasy jako takiej. Prowadzę na własny użytek "Kalendarium IRON MAIDEN 1975 - 2011". Spisy koncertów, skany biletów i posterów, przedruki relacji i recenzji, starych artykułów.

To ciekawa sprawa, chcę mieć swego rodzaju koncertowe "rezime" Maiden, w jednym dokumencie. Oczywiście mam masę roboty i uciechy, na ten moment posiadam opisy i indeksy statystyczne wszystkich tras + zdjęcia, pliki. :mryellow:

Ciekaw jestem tej Azji 2011 - Indonezja, Indie, Liban, Singapur, Korea Południowa, Malezja, Tajlandia, Japonia - ciekawe, jak wiele tych terytoriów obejmie tournee 2011 :?: :idea:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Prowadzę na własny użytek "Kalendarium IRON MAIDEN 1975 - 2011". Spisy koncertów, skany biletów i posterów, przedruki relacji i recenzji, starych artykułów.
Nie myślałeś, żeby udostępnić je Deleted User 804owi i wymienić z aktualnym z głównej? ;-)
Na POLSKĘ, trzeba nam będzie trochę poczekać.
Aż do soni, to zdaje sie pewne :cry:
ODPOWIEDZ