1) HammerFall - One Crimson Night. Świetnie zrealizowany koncert, mocna set lista zahaczająca o praktycznie wszystkie utwory które mi się podobają. Atmosfera na koncercie, widać że zespól świetnie się bawi. Gra świateł daje śliczny efekt w połączeniu z muzyką. No i co było dla mnie miłym zaskoczeniem polskie napisy które tłumaczą to co wokalista mówi gdy porozumiewa się z publicznością
2) Metallica - Francais Pour Une Nuit. Wielki plus za miejsce które jest magiczne. Koncert w koloseum był świetnym pomysłem na nagranie DVD. Set lista mocna. Koncert surowy (praktycznie brak scenografii i efektów pirotechnicznych) ale w tej surowości jest coś pięknego. No i to w końcu Metallica chłopaki umieją rozkręcić imprezę
3) Iron Maiden - Rock In Rio. Przez długi czas Live After Death był dla mnie No.1. Albumu na CD słucha się świetnie ale jeśli miałbym obejrzeć DVD to jednak Rock In Rio. Te tłumy na koncercie, świetna set lista. ładna scenografia nie za uboga nie przesadzona taka w sam raz. Chłopaki świetnie się bawią. No i kontakt z publicznością wspaniały. No i jest długi w porównaniu do DVD Live After Death.