Coming Home - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Re: Coming Home - opinie
Gdyby 20 lat temu ktoś puścił Harissowi ten kawałek i powiedział - takie cuda w przyszłości nagrywać będzie IM - to myślę, że zostałby skwitowany jedynie szyderczym uśmiechem... Kompletnie nie rozumiem dlaczego panowie nagle stwierdzili, że na każdej płycie musi znajdować się ballada, a w zasadzie nędzne balladowe popłuczyny. Rozumiem, że na DOD spontanicznie nagrali Journeymana i wyszło to naprawdę fajnie, ale ostatnie wybryki są zwyczajnie beznadziejne i po prosu nie pasują do IM.
też tego nie rozumiem ,to trochę zaczyna robić się schematyczne, utwór otwierający w średnich tempach z przebojowym refrenem ,dwa szybsze utwory ,ale takie stonowane ,bez historii, ballada napisana na kolanie ,a wszystko to co naprawdę dobre to tylko w długich utworach, może Ironi powinni zrobić płytę tylko z długimi kawałkami,powiedzmy 7 ,coś jak płyty prog-rockowe z lat 70 ,bo reszta kawałków sprawia wrażenie wypełniaczy zrobiony na siłę
tylko krowa nie zmienia poglądów i zdania 
Ty też myślisz cały czas tak jak miałeś powiedzmy 15 lat?
Ty też myślisz cały czas tak jak miałeś powiedzmy 15 lat?
Jak narazie moja ulubiona piosenka z płyty - po prostu świetna.
http://muzycznerecenzje123.blogspot.com
https://rateyourmusic.com/~Rosa2207
- maidengraf
- -#Wrathchild

Dla mnie ,najbardziej przystępny utwór z tej płyty..a ,że ma zgrabną, wpadającą w ucho linię melodyczną..nie dziwi,że się podoba 
-
Deleted User 4432
Najlepsza 'ballada' Maiden od czasów Como Estais Amigos . Nie chcę zestawiać ze sobą Journeymana i Out of the Shadows bo ten pierwszy jest o klasę lepszy ale oba te kawałki miękną przy Coming Home. Tekst też wyróżnia się na plus , wreszcie nie o 'uj wie czym' . Historyjka o powrocie astronautów na ziemię . Bardzo mi się podoba
numLock pisze:Como Estais Amigos . Nie chcę zestawiać ze sobą Journeymana i Out of the Shadows
jedne z najgorzych utworów w historii MAIDEN
kurcze, jedne z tych na których mam gesia skorke
te różnice między nami sa superaszcze 
nie trawię u nich ballad, nie są stworzeni do nich i koniec 
-
Son after sin
- -#Prisoner

Wg mnie najgorszy utwór na płycie obok "El Dorado", ale raczej dlatego, że inne są po prostu lepsze. Dobrze, że chłopaki eksperymentują. Zwłaszcza w tym wieku, kiedy mogliby już mieć "zastane" kości i odcinać kupony od swej twórzczości. Jedne rzeczy są lepsze ("WTWWB"), a inne gorsze ("Coming home"), ale to normalne 
I don't give a fuck
Niezły utwór. A co do eksperymentowania...Robią to w przypadku stylu każdej następnej płyty i to jest dobre...W przypadku tych ballad wynik już jest gorszy.
Przesłuchałem ostatnio i bardzo mi się spodobał 
Najlepsza balladka od Blood Brothers. Na początku byłem negatywnie do niej nastawiony, bo przy tak progresywnej płycie, średnio mogło to brzmieć, ale ostatecznie nawet lubię ten utwór.
Coming Home - jeden z czterech utworów w których bym nawet nuty nie zmienił. Pozostałe to Mother, Talisman, WTWWB
Super utwór, od wczoraj stawiam go obo Winda, Starblinda, Talisamana, Kinga i Frontiera 
Dokładnie. Coming home ma wszystko na swoim miejscu, i solówka idealnie pasuje, i linia wokalu. Może się komuś nie podobać w stylu, może ktoś powiedzieć że nie Maidenowskie, w końcu co kto lubi, ale utwór jest bardzo dobry i ma w sobie coś. Ja lubię jak utwór ma to coś, a dla mnie ten ma..oj ma..remi pisze:Coming Home - jeden z czterech utworów w których bym nawet nuty nie zmienił.
What a dream, when will it end? And will I transcend?
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Najlepsza piosenka z albumu ;P
Słuchając go widze Bruce'a w kokpicie Ed Force One . Bardzo ładna balladka . Gdy ja zagrają na trasie będą ręce wszystkich falowały w jednym rytmie jestem pewien . Wzruszjacy utwór bardzo go lubie .
Who motivates the motivator
To będzie koncertowy klasyk na miarę Blood Brothers. Zobaczycie 
Słuchając Coming Home wyobrażam sobie Meidenow kiedy to kończą już kariere i ich drogi sie rozchodzą
IRON MAIDEN