Takie mamy czasy Ja jestem aktualnie na urlopie i też podróżuję w czasie Wracam przedwczoraj.
Płyta jest w internecie już z dobry tydzień, nawet z bonus trackiem "I'm Free" którego z niewiadomych przyczyn nie wypisali na stronie oficjalnej.
Niestety od Gambling wypada trochę słabiej ale i tak jest w trójce najlepszych Helloween
I'm Free to utwór z japońskiej epki Are You Metal. Swoją drogą płyta jest już dostępna w sklepach ? Bo premiera była zapowiadana na 28.10 a na allegro widzę, że wysyłają od 08.11 -_-
Przesłuchałem ponownie The Time of Oath i mam mieszane uczucia...Z jednej strony płyta nie jest zła, ale z drugiej za bardzo rockowa. Wokal nie jest zły, ale też do końca mnie nie przekonuje
Zobaczę jeszcze pozostałe płyty z Hansenem (chociaż nie na wokalu...oj szkoda, a teraz gościu marnuje się w Gamma Ray ).
Inferno25 pisze:I'm Free to utwór z japońskiej epki Are You Metal.
Faktycznie, mój błąd Płyta (w Polsce) będzie dostępna dopiero od mniej więcej połowy listopada w sklepach takich jak Empik. Premiera w Niemczech miała miejsce wczoraj (jakby inaczej) w halloween
Dzwoniłem do Empiku w Katowicach i twierdzą, że dopiero w tym tygodniu zostaną im przysłane płyty a niestety pani z którą rozmawiałem nie była w stanie udzielić informacji kiedy towar zostanie wystawiony na półki...
Posłuchałem parę razy, rzeczywiście bardzo przyzwoita płyta! Do Better Than Raw, którą uważam za najlepszą, po pierwszym Keeperze, dużo brakuje, ale jest naprawdę nieźle. Znacznie lepiej niż na kilku ostatnich krążkach, które cierpiały na brak pomysłów, gdzie kilka fajnych numerów tonęło w morzu przeciętności, zwłaszcza na Gambling...
Ale przyznam, że już Unarmed rozbudziło moje nadzieje. Album trochę dla żartu zrobiony, jak Acidowe Fishdicki, ale niektóre aranżacje, tak odbiegające od metalu, dla mnie były rewelacyjne. To był znak, że jeszcze im się coś chce, że nie ciągną tylko wózka z finansowo atrakcyjną nazwą, jak przy Keeperze 3.
Popełnili teraz album naprawdę wyborny do słuchania, choć nie bez wad - większość kawałków ma bardzo podobne brzmienie, mało urozmaicone. Choć jest to fajne brzmienie - gitary ciężkie, momentami jak u Sepultury hehe.
nieżły krążek. chyba lepszy od Gambling. Szczerze mówiąc to też taki średniak ery Derisowej. Do The Time Of Oath baaaaaaaaaaardzo daleko ale słucha się bezkolizyjnie. Deris fajnie zdziera gardło. Gitarzyści wysmarzyli pare fajnych zagrywek. Na plus na pewno bardzo dobre sola, pomysłowe. Na gambling i keeperze 3 troche kulały.
Jak na razie dla mnie najlepsze wałki z tej płyty to :
Raise The Noise
World Of Fantasy ( mój numer jeden)
Long Live the king
Smile of the sun (choć powiela schemat as longes i fall)
Far in the future
oczywiście z Jesus Christ Superstar. Uważam, ze nie powinna być adaptowana do celów religijnych, ale w religii posoborowo-katolickiej nie takie pomysły są akceptowane. Lepiej jakby w kościołach śpiewano LAVDATE DOMINVM Helloween niż ten musical czy "Jaskółkę uwięzioną" Stana Borysa
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Muszę napisać, że nowy album faktycznie bardzo dobry, jednak trochę nierówny. Pierwsza część płyty podoba mi się zdecydowanie bardziej. Druga momentami trochę nudna i chaotyczna, ale całościowo wypada naprawdę dobrze, choć Gambling moim zdaniem jednak klasę lepszy.
Ja jestem fanem starego Helloween, przesłuchałem ostatnia płyte i nie trafia do mnie specjalnie, tak samo jak gambling with the devil... choc gambling był mimo wszystko nieco lepszy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Emilio pisze:Ja jestem fanem starego Helloween, przesłuchałem ostatnia płyte i nie trafia do mnie specjalnie, tak samo jak gambling with the devil... choc gambling był mimo wszystko nieco lepszy.
Też wole starsze kawałki ale na ostatnich 2óch albumach kilka wymiataczy znalazłem.
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Od 20 lutego wystartowała nowa trasa Helloween podczas której chłopaki będą gościć na Woodstocku chciałem się zapytać czy ktoś zna set jaki grany jest na koncertach ? Pytam bo nie siedzę w Dyni zbyt głęboko xD Znam płyty ale nie śledzę newsów więc jeśli ktoś zna i może powiedzieć z jakim prawdopodobieństwem będzie on grany u nas bardzo prosił bym o informacje. Pozdrawiam
Intro
Are You Metal?
Eagle Fly Free
March of Time
Guitar Solo
Where the Sinners Go
World of Fantasy
Drum Solo
I'm Alive
Forever and One (Neverland)
(Acoustic)
A Handful of Pain
Keeper Medley
(Keeper of the Seven Keys / The King for a 1000 Years / Halloween)
I Want Out
Encore:
Ride the Sky
Future World
Encore 2:
Dr. Stein
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Wczoraj po raz kolejny zostałem zmiażdżony genialnością i mocą płyty Walls of Jericho.
W sumie to dla mnie całość,mimo,że 5 utworów jest z Epki Mini LP.
Warrior,Victim of Fate,Phantom of Death,Metal Invaders czy Reptile...ta płyta ma tyle genialnych utworów,że jest to wręcz niezwykłe. Piękne sola gitarowe przeplatane z zadziornymi,ostrymi zwrotkami .Na tym albumie jest wszystko,to jest po prostu wielki wspaniały heavy-metal.