Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Teraz słucham...

Post autor: krusejder »

Obrazek

druga pod rząd kiepska płyta VS. MP3 pójdą do kosza a kasa pójdzie na japonczyka ACCEPT Blood Of The Nations
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Obrazek
Rewelacja!
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Obrazek
Jeszcze lepsza niż za pierwszym razem!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Obrazek

Nie jest to wprawdzie płyta na miarę In Rock, albo Machine Head, ale naprawdę wyborny klasyczny hard rock w najlepszym wydaniu i nieźle przeznaczone dwie dychy.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Obrazek
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Obrazek
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Obrazek
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Obrazek
..ile ta płyta kiedyś dla mnie znaczyła... Odrębny świat, który pochłaniał mnie bez reszty :P
..ale nie jest źle :D Takie Stand Alone to co prawda kicha lekka, łamiący się głos Barlowa w balladkach wkurza mnie czasami, zbyt cukierkowato (=kiczowato) robi się często, do znudzenia powtarzany refren w Blessed Are You... ale trylogia działa. I to nie w ramach sentymentu, tylko zwyczajnie, może nie porywa tak jak dawniej (bo wątpię niestety, żebym kiedyś osiągnął ten poziom reakcji na muzykę, jaki miałem wtedy, raczej to w odwrotną stronę idzie), ale podoba mi się bardzo. Z resztą płyty jest różnie, choć ogólnie ok, co do trylogii nie mam żadnych zastrzeżeń. Ogień :dance:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

syzygy pisze: ..ile ta płyta kiedyś dla mnie znaczyła...
No ja dobrze trafiłem 11 lat temu bo właśnie ta płytę kumpel mi pożyczył. A zespołu nie znałem wcale. Posłuchałem i naprawdę mi się spodobało. Ogarnąłem resztę oraz śledzę dokładnie ich do dziś. Nic równie dobrego już niestety się już nie pojawiło (miałem jeszcze nadzieję przy The Glorious Burden jak już gdzieś tu pisałem ale dwie ostatnie płyty i powrót Barlowa ową nadzieję szybciutko rozwiały :lol: )
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Kuba pisze:Nic równie dobrego już niestety się już nie pojawiło (miałem jeszcze nadzieję przy The Glorious Burden jak już gdzieś tu pisałem ale dwie ostatnie płyty i powrót Barlowa ową nadzieję szybciutko rozwiały )
Powrót Barlowa- tragedia jakaś... Takie miałem z tym nadzieje, tak cholernie się ucieszyłem na tą wieść- no tym forum wzdychałem sobie, jakby było super, gdyby Barlow wrócił, a tu bach- wraca. I co? Słuchać się tego dosłownie nie da, Framing Armageddon nawet mi się podobało (w przeciwieństwie do Glourious, a z framing nie wiem, jak teraz, musiałbym posłuchać, ale tam było tyle patosu... :P), ale kolejna płytka to był dla mnie niezły cios :B Barlow znowu w IE- niby marzenie marzeń ówczesne, spełnione, okazało się jednak, że lepiej nie byłoby wiedzieć "co by było, gdyby..." :lol:

W ogóle to Schaffer ma nie równo pod sufitem- w jakimś wywiadzie stwierdził, że Burnt Offerings to najgorsza płyta IE :lol: Pogrzebał się tym w moich oczach, sam nie wie, co nagrał :roll: :razz:
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Obrazek
Hell Bent For Leather... do znudzenia bo wymiata !!! :mryellow:
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Obrazek

no i mnie się podoba
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Obrazek
Jeszcze lepsza niż za pierwszym razem!
Przesłuchałem dzisiaj kilka inny płyt hellowenu...Załamka, czemu nie grają w klimatach pierwszej płyty, tylko jakiegoś rocka :oops:
Zna ktoś jakąś płytę w klimacie walss of jericho?
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

ttomasz pisze:Załamka, czemu nie grają w klimatach pierwszej płyty, tylko jakiegoś rocka :oops:
Jakiego rocka? :lol:
ttomasz pisze:Zna ktoś jakąś płytę w klimacie walss of jericho?
Stormwarrior to w zasadzie Walls of Jericho-ripoff-band ;)
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Dzięki, sprawdzę.
Jakiego rocka?
Nie wiem, po prostu nie trawię za bardzo ich pozostałych płyt :mad:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Obrazek
nareszcie jakaś większa mania muzyczna, ostatnią godną uwagi była u mnie mania (oczywiście nie licząc zespołow już znanych).... yyy.. właśnie, jaka...z takich całozespołowych, nie licząc jakichś manii jedno płytkowych (Hurts, Mondo Cane) była chyba ta od Depeche Mode, w styczniu, czy lutym. :shock:
Ale bida muzyczna u mnie nastała :P Kiedyś zespół gonił zespół, manie się nakładały, były podwójne.. a teraz tylko jakieś odświażanki typu Porcupine Tree, czy premiery nowych płyt znanych zespołów.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Obrazek

Po ponad rocznym obcowaniu z tym albumem uważam że jest kapitalny.
"House Of 1000 Voices" to jest miazga. Superciężki walec.

Lars Johansson to chyba aktualnie mój ulubiony gitarzysta solowy. Takie sola facet wycina że buty spadają. Mam również sporo szacunku dla basisty Leifa Edlinga, autora całego materiału. Za to że stworzył świetne numery i wcale się w nich nie wypycha na pierwszy plan. Jego bas podkreśla tylko potężne brzmienie nadając całości niesamowitej mocy i głębi zarazem :twisted:
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

syzygy pisze:Kiedyś zespół gonił zespół, manie się nakładały, były podwójne.. a teraz tylko jakieś odświażanki typu Porcupine Tree, czy premiery nowych płyt znanych zespołów.
Zaczynasz wreszcie normalnie słuchać muzyki ; )
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Obrazek

Niezły skład (Hughes, Bonamassa, młody Bonham m.in). Zobaczymy co to. Metalowi powinno się podobać. ;]
ODPOWIEDZ