The Final Frontier World Tour 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour 2011
To o USA, a w zasadzie Ameryce Północnej to nie żadne "informacje". Na forum Blabbermouth ktoś twierdził, iż "podobno na pewno" zagrają w Ameryce Północnej w 2011. Coś mi się nie chce wierzyć, żeby w takiej Kanadzie, gdzie mają nie mniej fanów niż w UK nie zaprezentowali trasy z setem zrobionym pod nowy album, czyżby mieli poprzestać na koncertach w 2010, na których tamta publika usłyszała tylko słabiutkie "El Dorado"... może nie "sto koncertów z rzędu", ale z 4 - 5 na terytorium Kanady mogliby zrobić... A Stany, prezentacja show i setu z nowego albumu TYLKO NA FLORYDZIE!??? Idiotyzm, bo przecież tour 2010 to było takie "Last Decade Greatest Hits", eee - jeśli tak będzie jak mówi WICKER, to nie fajnie , nie fajnie 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Steve Lazarus (prowadzący oficjalny FC) potwierdził na forum IMOC, że dostał od managementu informację, iż 2 koncerty na Florydzie będą jedynymi występami w USA w 2011 roku. Jankesów, czego można było się spodziewać, wiadomość mocno zdenerwowała, ale fakt faktem, że dopiero co zagrali największy tour po Ameryce Płn. od lat i to pod nazwą The Final Frontier World Tour. Oczywiście z nowych numerów zaprezentowali tylko El Dorado, ale podejrzewam, że 95% publiczności to nie przeszkadzało.RALF pisze:To o USA, a w zasadzie Ameryce Północnej to nie żadne "informacje". Na forum Blabbermouth ktoś twierdził, iż "podobno na pewno" zagrają w Ameryce Północnej w 2011. Coś mi się nie chce wierzyć, żeby w takiej Kanadzie, gdzie mają nie mniej fanów niż w UK nie zaprezentowali trasy z setem zrobionym pod nowy album, czyżby mieli poprzestać na koncertach w 2010, na których tamta publika usłyszała tylko słabiutkie "El Dorado"... może nie "sto koncertów z rzędu", ale z 4 - 5 na terytorium Kanady mogliby zrobić... A Stany, prezentacja show i setu z nowego albumu TYLKO NA FLORYDZIE!??? Idiotyzm, bo przecież tour 2010 to było takie "Last Decade Greatest Hits", eee - jeśli tak będzie jak mówi WICKER, to nie fajnie , nie fajnie
Tak więc jak na razie przyszłoroczna trasa zapowiada się następująco:
Luty-Kwiecień - prawie 10 tyg. trasa z Ed Force One
Maj - prawdopodobnie trasa halowa po Wielkiej Brytanii
Czerwiec-Lipiec - stadiony i festiwale w Europie
Wychodzi znowu ok. 4-miesięczny tour czyli to co chłopaki lubią najbardziej. W sumie wydaje się to logiczne.
ciekawe co obetną z BNW i DoD, zdaje mi sie że na pewno Dance of Death lub No More Lies bo są dosyć długie, pewniakiem jest These Colours, byl to strzał w dziesiątkę w tym roku. Jeśli chodzi o BNW to pewnie zrezygnują z Ghosta, znając ich zagrają Brave New World i być może Wicker Mana w środku gigu coś na styl trasy Give me Ed. Jestem tak za tym Wicker Manem, bo nie tylko że to pierwsza piosenka jaka uslyszalem Maiden to dodatkowo jak widac na filmikach z tegorocznej trasy na YT, wszyscy ludzie znali super slowa tego hitu, super sie bawiło i ogólnie to taki hit ostatniego dziesięciolecia - coś na miarę The Evil that Man z lat 80tych. Wspaniały otwieracz i jak widać po 2003 roku, mogą go równiez zagrać w środku gigu. Oby tak bylo 
Dzięki - wiesz Wicker, dobrze że Ty trochę "uchylasz rąbka tajemnicy".
Ta, no nie wygląda to wszystko najlepiej na rynku amerykańskim. Ale i tak koncertów w przyszłym roku będzie ponad 50 - zwykle bardzo dużych.... Echhh, dziurę w brzuchu wiercą mi te Sonisphery, ciekawe czy rzeczywiście Maideni na wielu z nich zagrają, teoretycznie jest szansa. Poczekamy, zobaczymy.
To co szokuje, to ceny biletów w wielu miejscach. Jezzzzu, jak przeliczyłem na USD to mnie to przeraża, ostro panowie jadą. W Singapurze i Indonezji - cholernie drogo, z resztą wszędzie, - Moskwa też, na forach Ruscy "bluzgają na czym świat stoi".
Mam nadzieję, że za ta kasę zrobią świetne show - duży EDDIE, te sprawy.
To co szokuje, to ceny biletów w wielu miejscach. Jezzzzu, jak przeliczyłem na USD to mnie to przeraża, ostro panowie jadą. W Singapurze i Indonezji - cholernie drogo, z resztą wszędzie, - Moskwa też, na forach Ruscy "bluzgają na czym świat stoi".
Mam nadzieję, że za ta kasę zrobią świetne show - duży EDDIE, te sprawy.
Hahahaa a Bruce jeszcze tak niedawno temu mowił ze ceny biletów na koncerty są stanowczo za wysokieRALF pisze:To co szokuje, to ceny biletów w wielu miejscach. Jezzzzu, jak przeliczyłem na USD to mnie to przeraża, ostro panowie jadą. W Singapurze i Indonezji - cholernie drogo, z resztą wszędzie, - Moskwa też, na forach Ruscy "bluzgają na czym świat stoi".
Who motivates the motivator
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wyciekły pierwsze daty halowej trasy po UK:
Sheffield Arena Sunday 24th July
Nottingham Arena Wednesday 27th July
Manchester Evening News Arena Thursday 28th July (prawie na pewno)
Tournee obejmie też Belfast, w którym Maiden nie grali od 1993 roku.
Bilety w sprzedaży od 20 listopada.
Sheffield Arena Sunday 24th July
Nottingham Arena Wednesday 27th July
Manchester Evening News Arena Thursday 28th July (prawie na pewno)
Tournee obejmie też Belfast, w którym Maiden nie grali od 1993 roku.
Bilety w sprzedaży od 20 listopada.
czyli nie maj jednak!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tak jak widać - lipiec.Budziol pisze:czyli nie maj jednak!
Podobno będzie 10 dat: Belfast, Glasgow, Newcastle, Nottingham, Sheffield, Manchester, Birmingham, Cardiff i 2 x O2 Arena w Londynie.
- dostoevsky
- -#Assassin

No i świetnie, Glasgow.
Pytanie czy będę wtedy w Szkocji...
Przyznam szczerze, że od kilku dni myślałem o Belfaście i zastanawiałem się kiedy ostatnio Ironi tam grali.... ale skoro jest to niemal pewne, to możliwe, że tam się w końcu wybiorę pod kątem koncertu.
A może kiedyś Maiden wpadnie do Aberdeen? Tam też długo nie grali, a jest hala.
P.S. Fakt, że zamierzają grać w Newcastle mnie zdumiewa - przecież to nie tak strasznie daleko od Glasgow, a w trasach największych grup (nie tylko Maidenów) są zwykle Glasgow, Manchester, Birmingham, Cardiff, Sheffield, no i Londyn, i do innych miast nawet nie zaglądają.
To może tylko świadczyć o jednym - przyszłoroczna trasa będzie najintensywniejszą od lat.
Przyznam szczerze, że od kilku dni myślałem o Belfaście i zastanawiałem się kiedy ostatnio Ironi tam grali.... ale skoro jest to niemal pewne, to możliwe, że tam się w końcu wybiorę pod kątem koncertu.
A może kiedyś Maiden wpadnie do Aberdeen? Tam też długo nie grali, a jest hala.
P.S. Fakt, że zamierzają grać w Newcastle mnie zdumiewa - przecież to nie tak strasznie daleko od Glasgow, a w trasach największych grup (nie tylko Maidenów) są zwykle Glasgow, Manchester, Birmingham, Cardiff, Sheffield, no i Londyn, i do innych miast nawet nie zaglądają.
To może tylko świadczyć o jednym - przyszłoroczna trasa będzie najintensywniejszą od lat.
Trasa się pewnie w sierpniu skończy. Czerwiec i lipiec - stadiony i festy "kontynentalne". TERAZ POLSKA, POLSKA, POLSKA 
to w taki m razie maj zupełnie wolne?
może wtedy już zaczną kontynent?
może wtedy już zaczną kontynent?
Byłoby wprost przeUBER jakby potwierdził się koniec lipca !!! 
Jak 10 lipca mają grać w Petersburgu to do nas jest tylko rzut beretem... moze wtedy zrobia sobie przystanek w naszym pieknym kraju
Cos czuje ze tak własnie bedzie .
Who motivates the motivator
Coś mi się wydaje, iż gwiazdami Sonisphere będą w całej Europie "gwiazdory" ze stajni Universal - Warner-Sony: Ozzy, RHCHP, Linkin Park no i Metallica. Interesik musi się kręcić na warunkach Wuja Sama a kasa zostać w korporacji.
No i dobrze - Maideni zagrać mogą swoje koncerty, również na wielkich obiektach, co ma miejsce od lat.
W Polsce mogliby zagrać na Legii Warszawa, z jakimiś krajowymi artystami (Coma, Acid Drinkers, Vader). To nie jest nie możliwe, obiekt w sam raz i ładny. Te 30,000 przyjdzie i git.
W Polsce mogliby zagrać na Legii Warszawa, z jakimiś krajowymi artystami (Coma, Acid Drinkers, Vader). To nie jest nie możliwe, obiekt w sam raz i ładny. Te 30,000 przyjdzie i git.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Czyli mamy potwierdzenie, że po UK nie będzie już trasy po Stanach. Europejska trasa zacznie się prawdopodobnie na początku czerwca - drugą połowę kwietnia i maj będą mieli wolne, aby zregenerować się po trasie 'round the world'.
Dopiero co twierdziłeś, że Maiden będzie headlinerem wielu Sonisphere w Europie, a nagle uważasz, że z tego zrezygnują. Ech...
Sonisphere organizują Anglicy więc skąd ta gadka o Wuju Samie? 
RALF, mógłbyś zostać politykiem - non stop zmieniasz zdanie, prawie jak chorągiewka.RALF pisze:Coś mi się wydaje, iż gwiazdami Sonisphere będą w całej Europie "gwiazdory" ze stajni Universal - Warner-Sony: Ozzy, RHCHP, Linkin Park no i Metallica. Interesik musi się kręcić na warunkach Wuja Sama a kasa zostać w korporacji.No i dobrze - Maideni zagrać mogą swoje koncerty, również na wielkich obiektach, co ma miejsce od lat.
Ostatnio zmieniony czw lis 11, 2010 1:08 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 1 raz.
- dostoevsky
- -#Assassin

Ha! A nie mówiłem!A może kiedyś Maiden wpadnie do Aberdeen? Tam też długo nie grali, a jest hala.
No to teraz zobaczymy jak się plany na przyszły rok ułożą, i albo Polska, albo Szkocja/Belfast.
Hm... ale i tak bilet na koncert w Glasgow kupię... najwyżej później sprzedam.
Ostatnio zmieniony czw lis 11, 2010 1:14 pm przez dostoevsky, łącznie zmieniany 1 raz.
... tak się mówiło, nie tylko ja ale wielu przede mną
. Dobra, teraz EU. Ciekawe czy drugą "O2" dodadzą... 
- dostoevsky
- -#Assassin

Wybacz mistrzu, ale nie śledzę wątku od pierwszej do ostatniej strony.RALF pisze:... tak się mówiło, nie tylko ja ale wielu przede mną
Ekstra!! A wiec mój plan to Londyn + Sonisphere w Polsce !!!!
Cieszę sie, że Anglia w wakacje, bo będę mógł spokojnie sobie jeszcze pozwiedzać oprócz tego.... 
czyli Europa czerwiec/lipiec?
Myślicie, że faktycznie nie zagrają na SONI na kontynencie?
Wątpię...
Myślicie, że faktycznie nie zagrają na SONI na kontynencie?
Wątpię...