The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Jak można było NIE BYĆ, WSTYDŹ SIĘ 
każdy kiedyś zaczyna
Ja się cieszę, bo moje pierwsze koncerty i trafiło na chyba najlepszą trasę po reunion - SBIT 
a żeby nie robić offtopa, to uważam, że setlista będzie na zasadzie 5 nowych + NOTB,HBTN,RTTH,FOTD,Trooper+po jednym kawałku z BNW,DOD i AMOLAD
a żeby nie robić offtopa, to uważam, że setlista będzie na zasadzie 5 nowych + NOTB,HBTN,RTTH,FOTD,Trooper+po jednym kawałku z BNW,DOD i AMOLAD
Ja też nie byłem i pewnie nie będę, bo znając życie będą grać w okolicy akurat gdy będę miał maturę albo egzamin zawodowy 
Moja wina, że odkryłem ich kilka miesięcy po ostatnim gigu w okolicyRALF pisze:Jak można było NIE BYĆ, WSTYDŹ SIĘ
Pewne sprawy* wymagają czasem poświęceń**Ja też nie byłem i pewnie nie będę, bo znając życie będą grać w okolicy akurat gdy będę miał maturę albo egzamin zawodowy
*koncert
**matura
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Na pewno koncerty z |Sonisphere to będą najgorsze koncerty na trasie, dlatego mam nadzieję ,że w ogóle Ironi zrezygnują z tego durnowatego festivalu, który będzie durnowatym spędem dzieci z kretyńskiego LAST FM czyli LANS FM ,oby u nas też zagrali w hali jak u Anglików i Niemców ,może tak będzie
Najważniejsze jednak by zagrali jakiś dobry set, bez łatwizny w stylu Klasyki+kawałki z nowej płyty bo to będzie żenada trochę ,nawet ich bezkrytyczny fani tacy jak ja i moi koledzy to stwierdzą, niech w końcu trochę zaskoczą, żadnego AMOLAD ,żadnych Hillsów i Fearów
Najważniejsze jednak by zagrali jakiś dobry set, bez łatwizny w stylu Klasyki+kawałki z nowej płyty bo to będzie żenada trochę ,nawet ich bezkrytyczny fani tacy jak ja i moi koledzy to stwierdzą, niech w końcu trochę zaskoczą, żadnego AMOLAD ,żadnych Hillsów i Fearów
Bez Fear'a koncert smutny jak cholera... a ja jestem pewien, że dużo z tych przypuszczeń się potwierdzi za tydzień, dwa... 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Dla pogujących dzieci w glanach na pewno smutny,dla prawdziwych fanów bardzo wesoły bo zwalnia się miejsce na jakiś lepszy utwór
Niech Ironi zagrają Stranger in the Strange Land,niech w końcu trochę odświeżą repertuar,bo to naprawdę robi się schematyczne tak,że aż męczące,jest pełno osób które widziały ich 4 czy 5 razy i dla nich też warto coś przytować, tak więc powiedzmy sobie tak
Fani bedą w zachwycie patrząc gdy BRUCE śpiewa mocnym głosem FLIGHT OF ICARUS
Wreszcie się wykaże nasz JASIO GERS gdy Ironi zagrają AFRAID TOO SHOOT STRANGERS
Zagra piękny koncert cały Ironowy band gdy zabłyśnie na koncercie STRANGER IN THE STRANGE LAND
Eddie mumia po scenie biegnie i cieszy się DAVE gdy Ironi uderzają w rytm POWERSLAVE !!!
Zacznie się dla Steve'a i Adriana znów heavy-metalowa ERA gdy Ironi w swoim secie umieszczą PRISONERA
Nicko się ucieszy ,zza bębnów wyjdzie,ukaże się FANOM! gdy tylko dumnie na koncercie zabrzmi OPEROWY FANTOM
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niech Ironi zagrają Stranger in the Strange Land,niech w końcu trochę odświeżą repertuar,bo to naprawdę robi się schematyczne tak,że aż męczące,jest pełno osób które widziały ich 4 czy 5 razy i dla nich też warto coś przytować, tak więc powiedzmy sobie tak
Fani bedą w zachwycie patrząc gdy BRUCE śpiewa mocnym głosem FLIGHT OF ICARUS
Wreszcie się wykaże nasz JASIO GERS gdy Ironi zagrają AFRAID TOO SHOOT STRANGERS
Zagra piękny koncert cały Ironowy band gdy zabłyśnie na koncercie STRANGER IN THE STRANGE LAND
Eddie mumia po scenie biegnie i cieszy się DAVE gdy Ironi uderzają w rytm POWERSLAVE !!!
Zacznie się dla Steve'a i Adriana znów heavy-metalowa ERA gdy Ironi w swoim secie umieszczą PRISONERA
Nicko się ucieszy ,zza bębnów wyjdzie,ukaże się FANOM! gdy tylko dumnie na koncercie zabrzmi OPEROWY FANTOM
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZłapanyWCzasie pisze:Eddie mumia po scenie biegnie i cieszy się DAVE gdy Ironi uderzają w rytm POWERSLAVE !!!
tez jestem za zagraniem chocby 2-3 kawałków nie granych od wieków, ale te które wymieniłeś akurat dopiero co grali.ZłapanyWCzasie pisze:Nicko się ucieszy ,zza bębnów wyjdzie,ukaże się FANOM! gdy tylko dumnie na koncercie zabrzmi OPEROWY FANTOM
Najgorsze ze majac w planach kolejkna wspominkowa trase teraz postawia na pewno na set FF/klasyki :/
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Ale to także są klasyki,nie rozumiem,dlaczego np.Ironi nie mogą teraz zagrać Rim'e,Phantoma czy Powerslave,dlaczego nie??! ,co z tego,że to nie dawno grali??,to są większe klasyki niż Wicker Man czy These Colour's DOn't Run, świetnie ,że Ironi odświeżyli Ghost of Navigator,Brave NEw World,Blood Brothers czy Dance of Death ostatnio,ale teraz czas na starsze kawałki,poza tym musi być coś z Seventh Sona koniecznie,może Moonchild,Clairvoyant albo Infinite Dreams?
Czas na to by przestać dyskryminować album Somewhere in Time, czy jest on pomijany dlatego,że Bruce tam nic nie komponował?Heaven Can Wait to akurat nie jest najlepsze rozwiązanie,dużo lepszy byłby Caught Somewhere in Time na pierwszy bis!
Fear of the Dark to jeden z gorszych utworów na płycie,dużo lepszy byłby Afraid too Shoot Strangers czy From Here to Eternity!
Wrathchild już męczy,ileż można !!! może by tak walnąc w set Murders in the Rue Mourge byłby kapitalny ,podobnie samo Killers,Bruce nie śpiewał tego ponad 10 lat
Dlaczego z Number of the Beast ciągle grają do znudzenia 3 te same utwory?? A 22 Acacia Avenue,a Prisoner?? przecież to są kapitalne utwory!
Czy Trooper to jedyny utwór na Piece of Mind??? Nie,nie i jeszcze raz,Die With Yours Boots On? FLIGHT OF ICARUS ? Fani czekają na te utwory
The Clansman to utwór o wiele lepszy niż utwory z A matter of Life and Death zwłaszcza na koncertach.
I wreszcie czas by zrobić fanom prawdziwą niespodziankę np.No Prayer for Dying ,utwór tytułowy z tej płyty,byłoby wspaniale,albo np.Total Eclipse ,wspaniały pomysł czy Still Life,albo Sea of Madness czy Only the Good Die Young
A jak chcą zagrać coś z Brave New World to niech zagrają DREAM OF MIRRORS!! cudowny utwór,nie grany bardzo dawno ,ew.Ghost of Navigator czy Out of the Silent Planet,też świetnie,ale nie Wicker Man,dużo lepszy byłby The Mercenary
Zagranie ogranych hitów+5/6 utworów z płyty i dodanie jakiegoś antykoncertowego Brighter than a 1000 Suns czy rzuconego jak ochłap Wicker Mana to będzie bardzo zły set
Czas na to by przestać dyskryminować album Somewhere in Time, czy jest on pomijany dlatego,że Bruce tam nic nie komponował?Heaven Can Wait to akurat nie jest najlepsze rozwiązanie,dużo lepszy byłby Caught Somewhere in Time na pierwszy bis!
Fear of the Dark to jeden z gorszych utworów na płycie,dużo lepszy byłby Afraid too Shoot Strangers czy From Here to Eternity!
Wrathchild już męczy,ileż można !!! może by tak walnąc w set Murders in the Rue Mourge byłby kapitalny ,podobnie samo Killers,Bruce nie śpiewał tego ponad 10 lat
Dlaczego z Number of the Beast ciągle grają do znudzenia 3 te same utwory?? A 22 Acacia Avenue,a Prisoner?? przecież to są kapitalne utwory!
Czy Trooper to jedyny utwór na Piece of Mind??? Nie,nie i jeszcze raz,Die With Yours Boots On? FLIGHT OF ICARUS ? Fani czekają na te utwory
The Clansman to utwór o wiele lepszy niż utwory z A matter of Life and Death zwłaszcza na koncertach.
I wreszcie czas by zrobić fanom prawdziwą niespodziankę np.No Prayer for Dying ,utwór tytułowy z tej płyty,byłoby wspaniale,albo np.Total Eclipse ,wspaniały pomysł czy Still Life,albo Sea of Madness czy Only the Good Die Young
A jak chcą zagrać coś z Brave New World to niech zagrają DREAM OF MIRRORS!! cudowny utwór,nie grany bardzo dawno ,ew.Ghost of Navigator czy Out of the Silent Planet,też świetnie,ale nie Wicker Man,dużo lepszy byłby The Mercenary
Zagranie ogranych hitów+5/6 utworów z płyty i dodanie jakiegoś antykoncertowego Brighter than a 1000 Suns czy rzuconego jak ochłap Wicker Mana to będzie bardzo zły set
to akurat fakt!ZłapanyWCzasie pisze:Wrathchild już męczy,ileż można !!!
ale my to sobie pogadac i ponarzekac, a bedzie jak zawsze, czyli: 666, trooper, RTTH....
Problem w tym, że wielu oczekuje tych klasyków. Mój kolega uważa nawet, że zespoły powinny grać tylko te najpopularniejsze utwory. Dla mnie taki Stranger to nawet przerasta Numbera, ale niektórzy widzą to inaczej:(
Trzeba brac pod uwage, że na kazdym koncercie jest wielu ludzi, którzy widza ich pierwszy raz i oni chcieliby usłyszeć na zywo feara, troopera itd
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
jasne, dlatego oprócz klasyków z 2 niegrane od stu lat numery byłyby mile widziane 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zostań w domu na przyszłorocznej trasie i idź na koncert w 2013, gdy będą grali set z Maiden England. Koniec kropka.ZłapanyWCzasie pisze:Ale to także są klasyki,nie rozumiem,dlaczego np.Ironi nie mogą teraz zagrać Rim'e,Phantoma czy Powerslave,dlaczego nie??! ,co z tego,że to nie dawno grali??,to są większe klasyki niż Wicker Man czy These Colour's DOn't Run, świetnie ,że Ironi odświeżyli Ghost of Navigator,Brave NEw World,Blood Brothers czy Dance of Death ostatnio,ale teraz czas na starsze kawałki,poza tym musi być coś z Seventh Sona koniecznie,może Moonchild,Clairvoyant albo Infinite Dreams?
-
Deleted User 357
Cześć NomadZłapanyWCzasie pisze:...
@ZłapanyWCzasie - jeżeli Maiden zagra w przyszły roku w Polsce, to najprawdopodobniej będę chciał ich zobaczyć. I będzie to na 90% mój pierwszy i ostatni raz. Mówiąc szczerze, to byłbym zawiedziony gdyby nie zagrali Troopera, 666, czy innego "klasycznego" kawałka. Dla mnie najlepsze setlisty ma Metallica - klasyki + parę utworów z nowej płyty + rotacyjnie grane rzadkie utwory. I to jest chyba najlepsze rozwiązanie
Oczywiście osobom które idą na koncert IM po raz n-ty to klasyki mogą im się znudzić.
Nie wiem też dlaczego dla Ciebie "prawdziwy fan" będzie bardzo wesoły, gdy Ironi zrezygnują z klasyków na rzecz rzadziej granych utworów. Przecież dla tego fana może być to też pierwszy bądź drugi koncert Maiden w życiu. No chyba, że tytuł "prawdziwego fana" dostaje się po dziesiątym, czy którymś tam koncercie
Nie wiem też dlaczego dla Ciebie "prawdziwy fan" będzie bardzo wesoły, gdy Ironi zrezygnują z klasyków na rzecz rzadziej granych utworów. Przecież dla tego fana może być to też pierwszy bądź drugi koncert Maiden w życiu. No chyba, że tytuł "prawdziwego fana" dostaje się po dziesiątym, czy którymś tam koncercie
"Prawdziwy fan" musi przejść próbę ognia i nie ma zmiłuj! 
Po pierwsze nie porównywałbym Mety z Ironami... Po drugie prawdziwy fan to chyba ktoś taki, który trochę zna zespół i jego historie - nie koniecznie musi zapiedralać w glaniorach, katanie z tysiącami naszywek, mieć miliard płyt i tone koszulek - może, ale nie musi... Prawda taka, że wielu osobom się właśnie wydaje, że tak wygląda prawdziwy fankabanos pisze:@ZłapanyWCzasie - jeżeli Maiden zagra w przyszły roku w Polsce, to najprawdopodobniej będę chciał ich zobaczyć. I będzie to na 90% mój pierwszy i ostatni raz. Mówiąc szczerze, to byłbym zawiedziony gdyby nie zagrali Troopera, 666, czy innego "klasycznego" kawałka. Dla mnie najlepsze setlisty ma Metallica - klasyki + parę utworów z nowej płyty + rotacyjnie grane rzadkie utwory. I to jest chyba najlepsze rozwiązanieOczywiście osobom które idą na koncert IM po raz n-ty to klasyki mogą im się znudzić.
Uwierz mi Kolego, że gdyby w secie pojawiło się mniej "klasyków"; "hitów" i oklepanych numerów a za to pojawiłyby się "mniej znane kawałki" (wziąłem w cudzysłów bo zdarzają się też "prawdziwi fani" którzy tych mniej znanych, ale jednak klasyków w ogóle nie znają...) to prawdziwym fanom opadła by szczena
Osobiście nie podoba mi się gdybanie i przepowiednie na temat kolejnych dat, bo wcale się fajnie tego nie czyta, zwłaszcza w momencie kiedy cały czas pojawiają się kolejne POTWIERDZONE daty
Pozdrawiam
Ja też jak dotąd miałem przyjemność zobaczyć dwa występy Ironów - w 2005 roku w Chorzowie i w tym roku w Budapeszcie. Zupełnie inne setlisty, zupełnie inne show. Ale mimo wszystko, na tą chwilę każdy koncert Iron Maiden mnie ucieszy, każda setlista jaką ułożą mnie zadowoli. Są oczywiście utwory które mniej lubię, są takie które uwielbiam. Nie mniej, wiem, że koncert Maidenów to będzie dla mnie kolejne wspaniałe przeżycie 
Night Mistress Fan Club Łódź
Prawidłowe podejścieLando pisze:Nie mniej, wiem, że koncert Maidenów to będzie dla mnie kolejne wspaniałe przeżycie