Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Newsy muzyczne

Post autor: qracoss »

dwie propozycje nowych albumow:
Legenda NWOBHM Tank-War Machine kawal klasycznego lojenia
Grecki Firewind i Days of Defiance,tutaj swietny material kapitalnego Gusa G. Fajne powerowe granie.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Monstrum wydało nowy singiel pt. Twierdza.
Całkiem niezły, choć bez rewelacji.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=148794

Szkoda trochę i choć wiadomo że Monster Magnet to w zasadzie projekt solowy, to jednak nie wierzę, że przez te 17 lat Mundell w jakimś stopniu nie przyczynił się do zajebistości wszystkich wydanych w tym czasie materiałów (prawie).
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Grupa Guns N' Roses ma w planach nagranie nowej płyty.
Jeśli wierzyć muzykom, na płytę nie trzeba będzie czekać kilkanaście lat.

"Jestem podekscytowany, że wzięliśmy się za prace" - wyjawił gitarzysta, DJ Ashba. "Wymieniamy się pomysłami. Axl ma mnóstwo ciekawych koncepcji. Obiecuję, że nie zajmie to nam tak długo, jak »Chinese Democracy«".

Longplay "Chinese Democracy" ukazał się w listopadzie 2008 roku. Poprzedni, "The Spaghetti Incident?", pochodzi z listopada 1993 roku.
Ja im nie wierzę :mryellow: Ile tym razem będziemy czekać? 10? 15 lat? :razz:
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Ja im nie wierzę :mryellow:
A ja coś czuję, że będzie reunion. Coraz częściej o tym mówi Slash.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

tomtomala pisze:
Ja im nie wierzę :mryellow:
A ja coś czuję, że będzie reunion. Coraz częściej o tym mówi Slash.
Nie czytałeś jego autobiografii.. Ja po tej lekturze przestałem mieć nadzieję. Mimo, że jednym z moich marzeń muzycznych jest zobaczyć GNR w pełnym składzie, to nie dziwię się Slashowi że nie chce mieć z Axlem nic do czynienia.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Nie czytałeś jego autobiografii..
No nie. Ale ostatnio w paru wywiadach wspominał, że fajnie się grało razem, do tego Steven Adler też zaczął swoją krucjatę. Biografie biografiami ale jak by byłą z tego duża kasa to myślę, że wspólne niesnaski pójdą do śmieci.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Tu nie chodzi o kasę. Jakby była porządna kasa na stole, to prędzej będziemy mieli Sepulture z Maxem.
Zresztą zarówno jednemu, jak i drugiemu dobrze się powodzi. Slash odniósł sukces z VR, które ma wrócić z nowym wokalistą, teraz z solowa płytą, Axl gra i sprzedaje koncerty. Problem w tym, że Axl się w ogóle nie zmienił, nadal olewa wszystko i wszystkich i przychodzi na koncerty kiedy chce. Nie wiem czy na wszystkich, ale przynajmniej o kilku na ostatniej trasie było głośno, np Dublin gdzie spóźnił się bodajże 1,5h. Slash wyraźnie mówił, że go to strasznie męczyło psychicznie, ponieważ to co Axl uważa za bycie gwiazdą rocka, Slash pojmuje w kategoriach braku szacunku do ludzi, którzy kupili bilety na koncert.

a Adler, to stary ćpun, którego gwiazdka dawno zgasła. Reunion to dla niego szansa. Zresztą nie wiem, czy reunion byłby z Adlerem czy z Sorumem. Może i z jednym i z drugim. W każdym razie nie ma co gdybać.

Slash napisał w biografii, że pytania fanów/dziennikarzy o reunion go po prostu obrażają.
Moim zdaniem nie ma szans. Niestety...
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Obrazek

German beer lovers and cult thrashers TANKARD will release their fourteenth studio album, "Vol(l)ume 14", on December, 17 via AFM Records.

The track listing for the CD is as follows:

01. Time Warp
02. Rules For Fools
03. Fat Snatchers (The Hippo Effect)
04. Black Plague (BP)
05. Somewhere In Nowhere
06. The Agency
07. Brain Piercing Öf Death
08. Beck's In The City
09. Condemnation
10. Weekend Warriors
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Wiesz yankes, że czytanie wyznań jednej strony jest zdeczko stronnicze.
yankes pisze:a Adler, to stary ćpun
Slash za to jest zakonnicą, którą żaden facet nie tknął. Sorry, ale dla mnie Slash zaćpał więcej niż ktokolwiek z gunsów.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

tomtomala pisze:Wiesz yankes, że czytanie wyznań jednej strony jest zdeczko stronnicze.
yankes pisze:a Adler, to stary ćpun
Slash za to jest zakonnicą, którą żaden facet nie tknął. Sorry, ale dla mnie Slash zaćpał więcej niż ktokolwiek z gunsów.

Notoryczne spóźnianie się na koncerty to nie stronnicza opinia jednej ze stron konfliktu, tylko fakty. A to, że Slash napisał, ze go to, delikatnie mówiąc wkurza to nie jest obrabianie dupy Axlowi. Piszę o tym, żeby Ci przedstawić jak wygląda sytuacja, oczywiście na tyle, na ile my zwykli fani jesteśmy w stanie ogarnąć temat. Axl nadal robi rzeczy, które na tyle wkurzały Slasha, że odszedł z GNR. Oczywiście to nie był jedyny powód. W każdym razie skoro Axl się nie zmienił, to można założyć, ze Slash nie chcę mieć z nim do czynienia. Proste ;-)

Co do drugiego wątku, to nie mówię, że Slash nie jest starym ćpunem. Pewnie, tak jak napisałeś, najwięcej brał. W autobiografii piszę, ze dopiero od 5 lat jest czysty. Przez określenie Adlera starym ćpunem, miałem na myśli to, że człowiek przez 25 lat nie potrafi się ogarnąć. Slash potrafił na tyle nad tym zapanować, żeby nie dać tyłka jeśli chodzi o koncertowanie itd. Po odejściu z GNR potrafił nagrać dziesiątki utworów z różnymi gwiazdami muzy, potrafił stworzyć nowy band i nagrać z nim dwa albumy, zrobić kilka tras po całym świecie. Ostatnio nagrał też solową i nadal koncertuje. Adler natomiast od czasu jak go wywali z GNR bo był tak zaćpany, ze już nie potrafił grać, nadal jest w głębokiej dupie i potrafi tylko jęczeć, jak to by było fajnie, jakby był Reunion. Aaa, przepraszam, Adler miał swój program w TV, show o tym, jak wychodzi z dragów....

Widzisz różnice? :razz:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Widzę. Bardzo dziękuje za wyjaśnienie.

Rzucisz linka do tej biografii? Chętnie bym sobie poczytał.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Obrazek
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ja tam wierzę w reunion GnR - raczej nie na stałe, a na jedną mega trasę koncertową. Zarówno Slash jak i Axl dla odpowiedniej kasy zepną poślady i zapomną na chwilę o wzajemnych animozjach. Nie takie przykłady już mieliśmy - nawet na rodzinnym podwórku (Maiden :B ). Rob Halford i Glenn Tipton z Judas Priest też się nie znosili, a obecnie dogadują się równie dobrze co przed rozpadem zespołu... Oczywiście sądzę, że w obozie GnR po ewentualnym reunion wzajemne relacje nie byłyby równie serdeczne, ale czego się nie robi dla pieniędzy. :cool: Tym, co zmusiłoby obie strony do zakopania topora wojennego byłoby słabe powodzenie ich własnych projektów. I tu widzę szansę. Chinese Democracy nie sprzedało się zbyt rewelacyjnie, a jeśli GnR rzeczywiście chcą szybko nagrać kolejny krążek i okaże się on finansową klapą, co w zasadzie jest możliwe, to drzwi do renion będą stały otworem. Przy okazji dobrze by było, żeby i nowy Velvet Revolver średnio poradził sobie na rynku. ;)
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

to bylby pewnie najwiekszy reunion w tej chwili. Abba lub Pink Floyd by to przebili, ale to prawie niemozliwe. ost chyba nawet Duff zagral na jakims koncercie g`n`r pare kawalkow. przypadkiem znalazl sie w hotelu, gdzie Axl. nawet chyba pokoj obok w Lądku. pogadali, pograli i bylo fajnie :)
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Motörhead wydali nowy singiel: Get Back In Line. Lemmy mnie nie zawiódł, dalej jest w świetnej formie. http://www.youtube.com/watch?v=XCHEI5o7o3I
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Nowy Igorrr wyszedł.
Nowy Samael się szykuje...

http://www.students.pl/kultura/details/ ... nowy-album
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

German beer lovers and cult thrashers TANKARD will release their fourteenth studio album, "Vol(l)ume 14", on December, 17 via AFM Records.

The track listing for the CD is as follows:

01. Time Warp
02. Rules For Fools
03. Fat Snatchers (The Hippo Effect)
04. Black Plague (BP)
05. Somewhere In Nowhere
06. The Agency
07. Brain Piercing Öf Death
08. Beck's In The City
09. Condemnation
10. Weekend Warriors
o krw!!!!!!!!!!!!!!! no to piękny grudzień się szykuje!:)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Canadian rock legends RUSH will bring their revered three-and-a-half-hour "Time Machine" tour to the U.K. — with shows in Glasgow, Sheffield, Manchester, Newcastle, Birmingham and London — this coming May 2011.

RUSH's 2011 U.K. dates are as follows:

May 14 - Glasgow - SECC
May 16 - Sheffield - Motorpoint Arena
May 19 - Manchester - MEN Arena
May 21 - Newcastle - Metro Radio Arena
May 22 - Birmingham - LG Arena
May 25 - London - O2

Tickets go on sale on Friday, November 26 at 9:00 a.m. GMT.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

yankes pisze:Canadian rock legends RUSH will bring their revered three-and-a-half-hour "Time Machine" tour to the U.K. — with shows in Glasgow, Sheffield, Manchester, Newcastle, Birmingham and London — this coming May 2011.

RUSH's 2011 U.K. dates are as follows:

May 14 - Glasgow - SECC
May 16 - Sheffield - Motorpoint Arena
May 19 - Manchester - MEN Arena
May 21 - Newcastle - Metro Radio Arena
May 22 - Birmingham - LG Arena
May 25 - London - O2

Tickets go on sale on Friday, November 26 at 9:00 a.m. GMT.
Ciekawe czy jakiś tour po Europie przy okazji szykują... Mogliby wreszcie zawitać do Polski. :razz:
ODPOWIEDZ