The Final Frontier World Tour 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Pawel_Maiden
- -#Wrathchild

Re: The Final Frontier World Tour 2011
to tak jak ja 
W tym roku Polskie soni było przed Czeskimqracoss pisze:jezeli info sie sprawdzi to w PL pewnie dwa dni przed albo dwa po
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Równie dobrze może być dzień po dniu (jak Wawa i Praga w 2008), albo w zupełnie innym terminie. 
Taa, tylko kiedy to Sonisphere 2011 w końcu ogłoszą, ja mam nadzieję że w tym tygodniu jeszcze... 
czyli mozna odpuscic wystarczy SONI u nasWICKER MAN pisze:Wg. plotek w Czechach - Sonisphere Praga (Milovice?) 11 czerwca.
A wiecie może czy będą koncertować gdzieś na południu tzn Włochy,Chorwacja itp
IRON MAIDEN
Wlochy to raczej na pewno 
To na razie ciężko powiedzieć. Może być Heineken Open Air, dużo większy target - no i połowa czerwca! 
dla Ralfa to chyba im więcej, im większy, im dłużej tym lepiej 
nieważnie gdzie, nieważne z kim, nieważne ile, byłe dużo !
nieważnie gdzie, nieważne z kim, nieważne ile, byłe dużo !
I żeby sold out był. ;]Budziol pisze:nieważnie gdzie, nieważne z kim, nieważne ile, byłe dużo !
bez tego to w ogole sie nie liczy 
To raczej punkt widzenia managementu Iron Maiden a nie "Ralfa". Przecież zamiast grać w ogromnych arenach i na stadionach, mogą grać bez końca w salach o pojemności Ruskin Arms. Ranga i ilościowy wymiar koncertów, z punktu widzenia budowania prestiżu bandu są bardzo istotne.
alre to Ty pisałeś że wolisz SONI na Bemowie z wypaśną aparaturą, osprzętem, swiatłami itd, zamiast halówki gdzie gra tylko MAIDEN 
Owszem, bo wiesz - Maiden to jest tez to "wypasione" widowisko, no i chcę zobaczyć też inne grupy. W zasadzie, chcę zobaczyć jak na sam koniec maratonu Ironi ich dobijają klasą i legendą. Przecież w Chorzowie 2005 te wszystkie kapele nie umywały się do nich, ale jestem szczęśliwy że przy okazji mogłem usłyszeć Nightwish z Tarią, Kreator , Primal Fear i po raz pierwszy Behemoth na żywo!
Liczę, że przyszło-roczny skład Sonisphere będzie ciekawy i zróżnicowany. Prawdopodobnie kupię bilet na amfiteatr (dostawiona trybuna jak w tym roku) i będę obserwował widowisko, zrobię sporo zdjęć.
Nie mówię że koncert w arenach są bee. Ja już Ironów widziałem kilka razy w salach, dwa razy na festiwalu i następne dwa na stadionie. To jest zespół stworzony dla koncertów z rozmachem, przykład: DVD "Rock In Rio 2001" a "Dance Of Death".
Z resztą, ciągle z wielką niecierpliwością czekam na oficjalne daty, w tym momencie idzie pre-sale na Niemcy, jutro Holandia. ZOBACZY SIĘ
Liczę, że przyszło-roczny skład Sonisphere będzie ciekawy i zróżnicowany. Prawdopodobnie kupię bilet na amfiteatr (dostawiona trybuna jak w tym roku) i będę obserwował widowisko, zrobię sporo zdjęć.
Nie mówię że koncert w arenach są bee. Ja już Ironów widziałem kilka razy w salach, dwa razy na festiwalu i następne dwa na stadionie. To jest zespół stworzony dla koncertów z rozmachem, przykład: DVD "Rock In Rio 2001" a "Dance Of Death".
Z resztą, ciągle z wielką niecierpliwością czekam na oficjalne daty, w tym momencie idzie pre-sale na Niemcy, jutro Holandia. ZOBACZY SIĘ
Ja również bardzo cieszyłem się w Chorzowie na Nightwish i Kreatora.
Dlatego jeśli będą inne fajne kapele jako supporty Maidenów płakać nie będę nawet na Sonisphere
tak na przykład wspominane kiedyś Saxon, Judas Priest i Motorhead
a realnie - Linkin Park też ujdzie w tłoku - bo na sam ich koncert nie poszedłbym ale w sumie zobaczyć jako support źle by nie było
lepsze to niż jakieś węgierskie kapele na Szigecie 
Dlatego jeśli będą inne fajne kapele jako supporty Maidenów płakać nie będę nawet na Sonisphere
Night Mistress Fan Club Łódź
Dokładnie, zawsze można sobie wyrobić o nich opinię.
O Saxon, Judas Priest, czy Motorhead?RALF pisze:Dokładnie, zawsze można sobie wyrobić o nich opinię.
www.MetalSide.pl
co Ty chcesz od supporta na szigecie Tankcsapda fajny zespół 
IRON MAIDEN
W takim razie gratuluje pseudo-publiki/fanówLando pisze:Linkin Park też ujdzie w tłoku