Musimy poczekać aż ogłoszą Sonisphery, początek grudnia, w tym tygodniu raczej nie
28/05 - 07/06/2011 - IM - Niemcy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 28/05 - 07/06/2011 - IM - Niemcy
No - to akurat było przewidywalne, z drugiej strony - lepiej oglądać koncert z wygodnego miejsca na trybunie obok sceny. Można zaryzykować, na płycie zawsze jest ten obłędny tłok, nie przepadam za tym!
Musimy poczekać aż ogłoszą Sonisphery, początek grudnia, w tym tygodniu raczej nie
Ja planowałam podskoczyć sobie w ten weekend do Berlina po bilet. Totalnie mnie zaskoczyła popularność tych biletów...
Pytanie-co dalej? 
Kwestia gustu, ja akurat wole płyte. Pozostaje mi liczyc na koncert w Polsce, ale na GC na soni raczej nie bedzie mnie stać :/RALF pisze:Można zaryzykować, na płycie zawsze jest ten obłędny tłok, nie przepadam za tym!
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Taa no tanio nie będzie, aczkolwiek ja jednak liczę na rozsadek organizatora. Ironi nie są u nas tak popularni jak Meta, przy dobrych wiatrach najwyżej 45 - 50000 max 
Zawsze można kupić bilet 10 minut przed wyjściem gwiazdy. Taniej od zwykłego.Emilio pisze:Kwestia gustu, ja akurat wole płyte. Pozostaje mi liczyc na koncert w Polsce, ale na GC na soni raczej nie bedzie mnie stać :/
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

no to szkoda, bardzo szkoda,bo teraz raczej nie skołuję prawie 300 złotych...na Sziget był dużo większy komfort jeśli chodzi o kupowanie biletów
trudno w ostateczności nie pojadę, może się jakimś cudem pojawią jakies bilety na płytę w maju,a jak nie to liczę może na jakąś halę w Słowacji
jest taka hala Steel Arena w Koszycach, mieści 20 tys. jakby nie zagrali na Węgrzech,to by tam pasowało...akurat między koncertem w Petersburgu a Angielskimi
coś w rodzaju
13 lipca-Belgrad
14 lipca-Zagrzeb
16 lipca-Koszyce
trudno w ostateczności nie pojadę, może się jakimś cudem pojawią jakies bilety na płytę w maju,a jak nie to liczę może na jakąś halę w Słowacji
jest taka hala Steel Arena w Koszycach, mieści 20 tys. jakby nie zagrali na Węgrzech,to by tam pasowało...akurat między koncertem w Petersburgu a Angielskimi
coś w rodzaju
13 lipca-Belgrad
14 lipca-Zagrzeb
16 lipca-Koszyce
Sonisphere w Portugalii i Hiszpanii prawdopodobnie będzie w połowie lipca. 
Sziget, jak sama nazwa wskazuje, nie był w hali.ZłapanyWCzasie pisze:no to szkoda, bardzo szkoda,bo teraz raczej nie skołuję prawie 300 złotych...na Sziget był dużo większy komfort jeśli chodzi o kupowanie biletów
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

to w ostateczności pojadę na Sonisphere Polskie przy dobrym secie mam gdzieś miejsce koncertu i badziewne supporty...tylko pytanie jaki będzie set?
nie żebym nabierał dystansu do Ironów, poprostu bardziej się nastawiam na tą trasę z Seventh Sonem w 2013 r. fajnie by było się tak wygłodzić z Ironami by zrobić sobie takie święto,to może być najlepsza trasa w historii IM....poza tym widziałem ich niecałe pół roku temu z naprawdę dobrym setem...teraz się szykuje klasyki+kawałki z TFF i to akurat brakuje tych które najbardziej lubię (Isle of Avalon,Mother of Mercy)
nie żebym nabierał dystansu do Ironów, poprostu bardziej się nastawiam na tą trasę z Seventh Sonem w 2013 r. fajnie by było się tak wygłodzić z Ironami by zrobić sobie takie święto,to może być najlepsza trasa w historii IM....poza tym widziałem ich niecałe pół roku temu z naprawdę dobrym setem...teraz się szykuje klasyki+kawałki z TFF i to akurat brakuje tych które najbardziej lubię (Isle of Avalon,Mother of Mercy)
ale w Niemczech grają w 6 halach ,które razem mieszczą ok.90-100 tys. więc wydawało się,że bilety będą spokojnie jeszcze w kwietniu/majuMadril pisze:Sziget, jak sama nazwa wskazuje, nie był w hali.ZłapanyWCzasie pisze:no to szkoda, bardzo szkoda,bo teraz raczej nie skołuję prawie 300 złotych...na Sziget był dużo większy komfort jeśli chodzi o kupowanie biletów
Czym innym jest open air w 10mln kraju, a czym innym koncerty w wielkich miastach 80mln kraju (sam Berlin ma ponad 3mln mieszkańców).ZłapanyWCzasie pisze:ale w Niemczech grają w 6 halach ,które razem mieszczą ok.90-100 tys. więc wydawało się,że bilety będą spokojnie jeszcze w kwietniu/maju
Też sądziłem, że troszkę wolniej będzie, ale raczej w rozrzucie tygodnia-dwóch, nie pół roku.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Mi się wydaję,że te bilety wcale tak dobrze nie chodzą, dobrze schodzą tylko bilety na płytę, trybuny faktycznie będą wyprzedane dopiero w kwietniu w maju, a wszyscy poprostu kupują na płytę.
Może pula biletów stojących jest mała,ze względu na traumę jaką mają Niemcy z festivalem muzyki Techno, może poprostu jest taka by uniknąć tłoku ,ścisku...nie wykluczam,że mogli z tym przesadzić, podejść zbyt restrykcyjnie.
W rezultacie na płycie będzie się bawić nieco mniej ludzi.
Dla mnie koncert na trybunach nie wchodzi w grę.
Może pula biletów stojących jest mała,ze względu na traumę jaką mają Niemcy z festivalem muzyki Techno, może poprostu jest taka by uniknąć tłoku ,ścisku...nie wykluczam,że mogli z tym przesadzić, podejść zbyt restrykcyjnie.
W rezultacie na płycie będzie się bawić nieco mniej ludzi.
Dla mnie koncert na trybunach nie wchodzi w grę.
-
Deleted User 4432
O czym ty piszesz ? Czyżbym coś przeoczył ?ZłapanyWCzasie pisze:Seventh Sonem w 2013 r. fajnie by było się tak wygłodzić z Ironami by zrobić sobie takie święto,to może być najlepsza trasa w historii IM.
Na trybunach w większości hal nie jest aż tak dużo wolnych miejsc,natomiast w kilku miastach dodali po ok 100 biletów na płyt, te będą standardowo zapełniane. Ludzie z Eventim sami twierdzą, ze schodzą rewelacyjnie, chyba mają rację!?
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

są pogłoski na ten temat,promocja Maiden EnglandnumLock pisze:O czym ty piszesz ? Czyżbym coś przeoczył ?ZłapanyWCzasie pisze:Seventh Sonem w 2013 r. fajnie by było się tak wygłodzić z Ironami by zrobić sobie takie święto,to może być najlepsza trasa w historii IM.
To prawda, ma być taka trasa w 2013 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

obowiązkowo cała halowa od późnego października do wczesnego marca,takie kawałki jak Infinite Dreams czy 7th Son of a 7th Son kompletnie nie pasują do letniej sceneriiRALF pisze:To prawda, ma być taka trasa w 2013
Dream onZłapanyWCzasie pisze:obowiązkowo cała halowa od późnego października do wczesnego marca,takie kawałki jak Infinite Dreams czy 7th Son of a 7th Son kompletnie nie pasują do letniej scenerii
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

ZłapanyWCzasie pisze:Może pula biletów stojących jest mała,ze względu na traumę jaką mają Niemcy z festivalem muzyki Techno, może poprostu jest taka by uniknąć tłoku ,ścisku...nie wykluczam,że mogli z tym przesadzić, podejść zbyt restrykcyjnie.
Co do trasy w 2013 to ponoć ma to być best of bazujący na Maiden England i Live at Donington 1992, a więc kilku klasyków z NPFTD/FOTD też można się spodziewać. IMHO trochę słabo, że chcą je dołączyć, bo klimatycznie nie pasują do SIT/SSOASS.
Na niemieckie koncerty zostało mniej więcej tyle biletów:
Frankfurt: Sold out
Oberhausen: ca 1000
Munich: ca 600
Hamburg: ca 2000
Berlin: ca 2500
Stuttgart: ca 700
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

czyli Fear of the Dark, From Here to Eternity, Bring your Daughter to the Slaughter,Holy Smoke(pewnie wzieliby zamiast Tailgunnera), Evil that Man Do,Clairvoyant,Can I Play with Madness, Wasted Years ,Heaven can Wait,Iron Maiden, Wrathchild,Number of the Beast,Run to the Hills,Hallowed Be thy Name,Trooper i Two Minutes to Midnight....mam jednak nadzieję,że tak nie będzieWICKER MAN pisze:ZłapanyWCzasie pisze:Może pula biletów stojących jest mała,ze względu na traumę jaką mają Niemcy z festivalem muzyki Techno, może poprostu jest taka by uniknąć tłoku ,ścisku...nie wykluczam,że mogli z tym przesadzić, podejść zbyt restrykcyjnie.![]()
![]()
![]()
Co do trasy w 2013 to ponoć ma to być best of bazujący na Maiden England i Live at Donington 1992, a więc kilku klasyków z NPFTD/FOTD też można się spodziewać. IMHO trochę słabo, że chcą je dołączyć, bo klimatycznie nie pasują do SIT/SSOASS.
Na niemieckie koncerty zostało mniej więcej tyle biletów:
Frankfurt: Sold out
Oberhausen: ca 1000
Munich: ca 600
Hamburg: ca 2000
Berlin: ca 2500
Stuttgart: ca 700
czyli to co podałeś,to są bilety tylko na trybuny
aha nie wiem z czego się śmiejesz, o ile pamiętam to zawsze bilety na płytę najgorzej schodziły, to dziwne,ze teraz jest inaczej ...a Niemcy zawsze słynęli z przesadnej dokładności,ostrożności
Jakoś zawsze miałem inne doświadczenia.aha nie wiem z czego się śmiejesz, o ile pamiętam to zawsze bilety na płytę najgorzej schodziły, to dziwne,ze teraz jest inaczej ...a Niemcy zawsze słynęli z przesadnej dokładności,ostrożności
Ta impreza techno miała fatalną organizację i to był jej problem, a nie to, że wpuścili dużo ludzi (wpuścili za dużo + wąskie gardło). Hale mają swoje normy bezpieczeństwa i nie trzeba ich bez konkretnych powodów robić bardziej restrykcyjnymi.
P.S.
Właśnie sobie słucham Bruce'a solo... Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze zrobi jakąś trasę...