Mogliby na Wacken zagraćWICKER MAN pisze:Judas Priest mają ogłosić w tym miesiącu swoje plany koncertowe na lato 2011... Hmm, ciekawe czego możemy się spodziewać... Zwłaszcza, że niedługo ogłoszą gwiazdy Sonisphere, Download i innych znaczących imprez. Z drugiej strony Priest nie jest na tyle popularne, by być wszędzie ich headlinerem...
Zagraniczne Festiwale 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Zagraniczne Festiwale 2011
www.MetalSide.pl
Dave Mustaine na swoim Twitterze wrzucił coś takiego:
http://twitter.com/davemustaineDroogies, a huge announcement is coming for next summer in the States and in Europe and the U.K.
Na 90% dla mnie chodzi o Wielką Czwórkę jeśli miałoby to się wiązać z ogłoszeniem Sonisphere jutro. Są właśnie plotki jakoby mieli zagrać na Sonisphere UK (z forum http://www.sonisphereforums.com/), obstawiam że na innych też (Francja, Włochy, Skandynawia).
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To baaardzo prawdopodobne. Ciekawe gdzie i kiedy w USA. Raczej w amfiteatrach, bo nawet Meta miałaby trudności z zapełnieniem stadionów w Stanach...
W takim razie Metallica byłaby obecna w Europie w okolicach lipca - w kontekście możliwego koncertu we Wrocławiu.
W takim razie Metallica byłaby obecna w Europie w okolicach lipca - w kontekście możliwego koncertu we Wrocławiu.
Słyszałem, że Bon Jovi i Coldplay są brani pod uwage jesli chodzi o otwarcie stadionu we Wrocławiu. Jest sporo kandydatur, z czego Metallica wcale nie jest najpoważniejszą... Ja jestem ciekawy czy kiedykolwiek doczekam sie Springsteena w Polsce...WICKER MAN pisze:W takim razie Metallica byłaby obecna w Europie w okolicach lipca - w kontekście możliwego koncertu we Wrocławiu.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Może Coldplay będzie na Open'erze, a Bon Jovi ma już raczej zaklepane wszystkie terminy na Europę...Emilio pisze:Słyszałem, że Bon Jovi i Coldplay są brani pod uwage jesli chodzi o otwarcie stadionu we Wrocławiu. Jest sporo kandydatur, z czego Metallica wcale nie jest najpoważniejszą... Ja jestem ciekawy czy kiedykolwiek doczekam sie Springsteena w Polsce...
Wygląda na to, że na Sonisphere UK zagra Wielka Czwórka.
Raczej wiadomo o co może chodzić.Headliners Announcement the evening of Monday 6th Dec - Something wonderful is about to happen...
SLIPKNOT jest pierwszym headlinerem GRASPOP. Jutro kolejne zespoły.
Jeśli się potwierdzi BIG 4 w Europie w 2011, to mam nadzieję na koncert Niemczech, najlepiej Berlin, bo nie chcę mi się latać po całym kontynencie
Jeśli się potwierdzi BIG 4 w Europie w 2011, to mam nadzieję na koncert Niemczech, najlepiej Berlin, bo nie chcę mi się latać po całym kontynencie
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Istnieje spora szansa, że Big 4 oprócz Knebworth zagrają w Szwecji, Finlandii, Francji (tam gdzie na pewno nie będzie Maiden) oraz ew. we Włoszech czy Hiszpanii. Pytanie czy organizatorzy Sonisphere pozwolą im zagrać niefestiwalowe koncerty - mogli podpisać z nimi kontrakt na wyłączność... Ale jakiś stadionowy koncert w Niemczech by się przydał, nie ukrywam.yankes pisze:Jeśli się potwierdzi BIG 4 w Europie w 2011, to mam nadzieję na koncert Niemczech, najlepiej Berlin, bo nie chcę mi się latać po całym kontynencie
Kontrakty na wyłączność obowiązują raczej na terenie danego kraju, typu grasz na Donwload, nie możesz zagrać na innych feście w UK. Wątpię, żeby organizatorzy Sonisphere byli w stanie "zabronić" BIG 4 grania w Niemczech. No właśnie - w ogóle już nie wierzę w to, żeby drugi największy rynek muzyczny w Europie po UK, nie dostał swoich koncertów BIG4.
Chyba nie ma wątpliwości.
Chyba nie ma wątpliwości.
Szczerze, to ja mam..... BIG4 bylo rok temu, wiec nie wiem czy Mustaine tak bardzo by to reklamowal, zwlaszcza w kontekscie trasy po Europie.... dlatego mysle, ze oprocz BIG4 cos wiecej do tego bedzie.... Zobaczymy 
EDIT:
"Today it´s St Nicholas´ Day and he brought a huge surprise to us. Tomorrow we will announce another great band for the Wacken Open Air festival!!"
Walic Downloady i inne SOnisphere. WACKEN!
EDIT:
"Today it´s St Nicholas´ Day and he brought a huge surprise to us. Tomorrow we will announce another great band for the Wacken Open Air festival!!"
Walic Downloady i inne SOnisphere. WACKEN!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Znamy więcej szczegółów a'propos kolejnych festiwali Sonisphere:
24 czerwca impreza odbędzie się w Szwajcarii, w innej lokalizacji niż w tym roku. Wszystko wskazuje na to, że headlinerem będzie Iron Maiden, a pierwsze zespoły (w tym gwiazdy) mają być ogłoszone przed świętami.
Za to w dniach 17-19 czerwca szykowana jest edycja w tureckim Stambule. Wg. wskazówek dawanych przez organizatorów możemy spodziewać się m.in. Iron Maiden, Slipknot i Avenged Sevenfold. Równocześnie najprawdopodobniej odbędzie się Sonisphere w Sofii w Bułgarii.
24 czerwca impreza odbędzie się w Szwajcarii, w innej lokalizacji niż w tym roku. Wszystko wskazuje na to, że headlinerem będzie Iron Maiden, a pierwsze zespoły (w tym gwiazdy) mają być ogłoszone przed świętami.
Za to w dniach 17-19 czerwca szykowana jest edycja w tureckim Stambule. Wg. wskazówek dawanych przez organizatorów możemy spodziewać się m.in. Iron Maiden, Slipknot i Avenged Sevenfold. Równocześnie najprawdopodobniej odbędzie się Sonisphere w Sofii w Bułgarii.
http://uk.sonispherefestivals.com/Scots rock heroes BIFFY CLYRO will bring their famously energetic live performance, award-winning rock outs and catchy singalong anthems to SONISPHERE for the first time, for an exclusive headlining set on the Saturday night.
BIFFY CLYRO było w tym roku w Jarocinie 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To chyba jakieś jaja.
Ciekawe czy ogłoszą jeszcze dzisiaj pozostałe zespoły, w tym The Big Four.
tez myślałem, ze to jakies jajaWICKER MAN pisze:To chyba jakieś jaja.
na DOWNLOAD zagrają:
LINKIN PARK
EDIT:

LINKIN PARK
EDIT:

Ostatnio zmieniony pn gru 06, 2010 11:37 pm przez yankes, łącznie zmieniany 1 raz.
chyba bedzie bardziej oplacalo sie kupic bilet do Anglii niz do Polski i Czech razem :-)
1. After storming the world for nearly 40 years and taking their very special brand of heavy metal to all four corners of the planet, JUDAS PRIEST — one of the most influential heavy metal bands of all time — has announced this will be its final world tour. However, the mighty PRIEST will certainly be going out strong as they rock the planet starting in 2011 on the massive "Epitaph" tour — hitting all the major cities throughout the world they will be playing the songs that helped make the name JUDAS PRIEST synonymous with heavy metal!
With all guns blazing and amps cranked to eleven, the band will be giving all their fans one last chance to witness the ultimate metal experience that is JUDAS PRIEST!
JUDAS PRIEST will be starting their world tour in Europe and have just confirmed the following festivals for 2011:
Jun. 09 - Sweden Rock Festival, Sölvesborg, Sweden
Jun. 11 - Sauna Open Air, Finland
Jun. 17 - Copenhell Festival, Copenhagen, Denmark
Jun. 19 - Hellfest, Nantes, France
Jun. 22 - Gods of Metal Festival, Milan, Italy
Jun. 25 - Graspop Metal Meeting, Dessel, Belgium
Jul. 23 - High Voltage Festival, London, UK
Aug. 05 - Wacken Open Air, Wacken, Germany
2. Headlinerzy GRASPOP:

With all guns blazing and amps cranked to eleven, the band will be giving all their fans one last chance to witness the ultimate metal experience that is JUDAS PRIEST!
JUDAS PRIEST will be starting their world tour in Europe and have just confirmed the following festivals for 2011:
Jun. 09 - Sweden Rock Festival, Sölvesborg, Sweden
Jun. 11 - Sauna Open Air, Finland
Jun. 17 - Copenhell Festival, Copenhagen, Denmark
Jun. 19 - Hellfest, Nantes, France
Jun. 22 - Gods of Metal Festival, Milan, Italy
Jun. 25 - Graspop Metal Meeting, Dessel, Belgium
Jul. 23 - High Voltage Festival, London, UK
Aug. 05 - Wacken Open Air, Wacken, Germany
2. Headlinerzy GRASPOP:

Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez yankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Jelsi to kogos ciekawi - Dream Theater wraca
. Ogloszeni sa jako headliner High Voltage Festival w Anglii razem z Judasami
Ale porażka z tym Slipknotem. Na moje oko to Judasi powinni być gwiazdą w Niedzielę a Slipknot przed Ozzym w Sobotę. Ale skład mocarny i tak. ;]