I popsułeś nam dobrą zabawęBudziol pisze:ludzie o wszystkim już piszecie w tym temacie![]()
gitarach, tabulaturach, kapitalizmie, true młodzieży, zagranicznej publice, kieszonkowym
koniec offtopu w temacie o SONI w "stolycy"![]()
a że póki co cisza to inne tematy w innych działach proponuję poruszać
10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
- dostoevsky
- -#Assassin

Na dodatek wszyscy wiedzą ile Zilian zarabia. 
A dupa po podałem fikcyjną kwotę haha xDdostoevsky pisze:Na dodatek wszyscy wiedzą ile Zilian zarabia.
-
Deleted User 4876
Ale konkluzja jest taka ze Soni to był pierwszy taki koncert w PL gdzie płyta została podzielona jesli chodzi o aspekt finansowy, pózniej było AC/DC. Ale np. na koncercie Rammsteina i Depech Mode w Atlas Arenie w Łodzi nie było róznicowanych biletów a i tak były barierki i ochraniacze dzielący płytę na 2 częsci. W Czechach juz dawno to rozwiązali tylko ze róznica cen biletów nie jest taka dotkliwa, spójrzmy na KISS ..zwykła płyta 990 kcs, u podia 1190 - raptem 200 kcs róznicy 32 złote, Guns N roses 300 kcs róznicy.. 46 zł róznicy. I wilk jest syty i owca cała, liczy sie pierszenstwo zakupu biletu. Tak jak juz pisałem niektórzy ciezko pracują i są fanami i nie mają czasu na koczowanie, albo im sie nie chce.. koczowałem raz na U2 w Wiedniu od 7 rano.. tam nie było podziału biletów na Golden i zwykłe.. i sory zespół zaczał grac o 21:00 dobrze ze kryzys złapał mnie o 15:00 i o 17:30..ale czy o to cchodzi w koncercie ??? zeby koczowac 14 godzin zeby byc w 2gim rzędzie ?? No hello, kazdy Fan chce byc jak najblizej i uwazam ze w kapitalizmie powinnien decydowac jednak czynnik finansowy. Ale to tylko moje prywatne zdanie i na pewno osoby niepracujace, na utrzymaniu rodziców się ze mna zgadzac nie będą i ok, szanuje i rozumiem.Jednak mam prawo do zdania odrębnego
Pozdrawiam
Zresztą w Berlinie na IM to sie Niemcy wkurzą, bo wiadoma sprawa my Polish Fans będziemy z przodu, a Szwaby sie wkurzą ze nie ma Goldenów i muszą stać z tyłu heheh
Co do Soni, mogliby juz podac ten skład i date.. i byle nie 10
10 Czechy , 11 Polska heh.
- Pawel_Maiden
- -#Wrathchild

thorgal_30,

najpierw było AC/DCAle konkluzja jest taka ze Soni to był pierwszy taki koncert w PL gdzie płyta została podzielona jesli chodzi o aspekt finansowy, pózniej było AC/DC.
-
Deleted User 4876
eee nie no ceny biletów były podane na Soni najpierw, a dopiero pózniej na Ac/Dc
ale i tak gafę strzeliłem bo pierwszy podział na sektory był na Madonnie, a drugi na Radiohead..a dopiero pózniej Soni i Ac/Dc . Co nie zmienia faktu ze sie cywilizujemy.. i taka Sazka ARena w Pradze ma taki podział od lat,a u nas halowy koncert z podziałem na golden i niegolden to chyba Roger Waters ?? Bo Lady Zgaga miała tylko podział na wczesniejsze wejscie

Thorgal - jakoze to jest festiwal, to ta roznica w cenie wcale nie byla taka duza.
Sonisphere w Czechach tez mialo GC, ktore kosztowalo 400 zl po przeliczeniu, ale zwykla plyta kosztowala 100 zl wiecej niz u nas
Sonisphere w Czechach tez mialo GC, ktore kosztowalo 400 zl po przeliczeniu, ale zwykla plyta kosztowala 100 zl wiecej niz u nas
-
Deleted User 4876
Hm no wiem, mój znajomy ma na te wszystkie nasze rozwazania fajną riposte.. jedziesz na koncert to albo pod scene albo lepiej sobie kupic DVD koncertowe... nie usmiecha mi siestanie 100 metrów od sceny :/ a ze wole pracowac i kupic Goldena to chyba dobrze, bo z tego co dawno temu usłyszałem od muzyków to to, ze zespół zarabia na koncertach nie na sprzedazy płyt - bo za płyty gross kasy kasuje wytwórnia i inne takie... wiec kupuje goldena i kapelka zarabia na mnie :
Też kiedyś coś takiego słyszałem. Ze zespół zarabia kasę na koncertowaniu a ogromna ilość pieniędzy za sprzedane płyty idzie do wytwórni płytowych. Co mnie trochę zdziwiło bo zawsze myślałem że większość pieniędzy idzie do muzyków. Po części pewnie też dlatego takie ceny biletów 
Z ksiązkami tez jest tak, że od egzemplarza autor dostaje +/- złotówkeZilian pisze:Co mnie trochę zdziwiło bo zawsze myślałem że większość pieniędzy idzie do muzyków
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
teraz o tantiemach?
za moment zamkniemy ten temat do ogłoszenia oficjalnie Soni w Polsce, bo 12 podstron o wszystkim tylko nie o festiwalu
za moment zamkniemy ten temat do ogłoszenia oficjalnie Soni w Polsce, bo 12 podstron o wszystkim tylko nie o festiwalu
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Tak właśnie powinniście zrobić.
-
Deleted User 2868
Na Antyradiu podobno właśnie powiedzieli, że Iron Maiden, Slipknot i Motorhead są oficjalnie potwierdzeni.
Na stronie Sonisphere na razie cisza. Nawet daty nie ma jeszcze oficjalnie podanej.
-
Deleted User 2868
Jeżeli to faktycznie prawda, to pewnie w poniedziałek będzie info.
Ja tam bede niewiernym Tomaszem i uwierze, jak zobaczeKronos pisze:Na Antyradiu podobno właśnie powiedzieli, że Iron Maiden, Slipknot i Motorhead są oficjalnie potwierdzeni.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ja liczę, że lada dzień podadzą newsa i dowiemy się nie tylko o Polsce ale kilku następnych SONISPHERE 2011.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

A ja na halówkę na Litwie lub Łotwie
ps.nawet jakby były bilety na halowe w Niemczech,to jakoś nie wiem...Niemcy,nie lubię tego kraju za bardzo
ps.nawet jakby były bilety na halowe w Niemczech,to jakoś nie wiem...Niemcy,nie lubię tego kraju za bardzo
Metalcamp chciał zabukować Motorhead i powiedzieli że nie udało się bo ' metalowy McDonald' był szybszy. Czyli pewnie chodzi włąsnie o Sonisphere.
www.last.fm/user/darkfuneral18
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

aj ludzie ale wy zniechęcacie do tego Polskiego koncertu Iron Maiden....pewnie na każdym kroku tak będzie czy to w necie,czy telewizji czy billbordach ,rozmowach z ludźmi(nie licząc prawdziwych fanów)...taka szopka będzie ,ech..