10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: MrCrowley »

Zniechęcacie zniechęcacie.
Mnie tam ceny zniechęcają. Modlę się, aby oprócz Sonisphere (jeśli się potwierdzi) Maiden zagrało jeszcze jeden koncert w 2011 w Polsce. Najlepiej jeszcze na powietrzu, nie w hali (zresztą gdzie tu taka hala jest, żeby pomieściła wszystkich fanów).
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

W Łodzi, w Sopocie?

Ide o zaklad, ze by nie zapelnili
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MrCrowley »

Łódź? Atlas Arena Ci chodzi? Tam jest chyba z 15tys miejsc, jak nie mniej. Ja obstawiam, że by zapełnili.
No ale znowu zbaczamy z tematu :lol:
Raczej szanse na dwa koncerty w naszym kraju są nikłe... Chociaż jak czytam Niemcy - 5 koncertów, Francja x2 w Paryżu, Wielka Brytania wiadomo ile... Mam nadzieję, że pomyślą o kilku datach w Polsce. Chociaż jednej prócz festiwalu...
No, to czekamy do ogłoszenia :???:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

ZłapanyWCzasie pisze:aj ludzie ale wy zniechęcacie do tego Polskiego koncertu Iron Maiden....pewnie na każdym kroku tak będzie czy to w necie,czy telewizji czy billbordach ,rozmowach z ludźmi(nie licząc prawdziwych fanów)...taka szopka będzie ,ech..
Nie, no koncert będzie u mnie w piwnicy, nie dla jakiś tam ludzi ale dla prawdziwych "tru fanów". Każdy przed wejściem musiałby wyglądać dokładnie TAK, JAK ulubiony muzyk z Maiden (operacja plastyczna). Jak nie - to już nie jest "tru...' A cieszę się że będą gadać o tym w mediach, choć raz będą gadać tyle o koncercie Maiden - co o Meta'McDonalldo'llice. :twisted:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie będzie innego koncertu w Polsce niz Soni. Jeszcze jest 3000 biletów w Niemczech - można se w hali Iron Maiden w Berlinie zobaczyć i tyle. :idea:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Kiedy zagrali u nas 2 koncerty na tej samej trasie? dekade temu, moze 15 lat temu, nie wiem, i pewnie 26 lat temu. Skad u was ten optymizm ;)
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Demon pisze:Łódź? Atlas Arena Ci chodzi? Tam jest chyba z 15tys miejsc, jak nie mniej. Ja obstawiam, że by zapełnili.
No ale znowu zbaczamy z tematu :lol:
Raczej szanse na dwa koncerty w naszym kraju są nikłe... Chociaż jak czytam Niemcy - 5 koncertów, Francja x2 w Paryżu, Wielka Brytania wiadomo ile... Mam nadzieję, że pomyślą o kilku datach w Polsce. Chociaż jednej prócz festiwalu...
No, to czekamy do ogłoszenia :???:
Tam jest tyle koncertów bo tam się wszystkie bilety sprzedają. W Polsce 2 koncertów nie będzie bo było by to nie opłacalne dla zespołu.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Myślę, że na 99% Soni będzie jedynym występem Maiden u nas, bo bez sensu byłoby halę jeszcze dokładać. Kto ma pójść to pójdzie na koncert w Wa-wie. Poza tym jak się wczytacie np. w temat o koncertach w Niemczech, czy ogółem o trasie TFF to było tam mówione, że management zespołu trochę przegiął w tym roku z ilościami koncertów w niektórych krajach, m.in. w Niemczech. Lekko offtop'ując: nie rozumiem co wy macie do obecności Maiden w mediach i że będą o tym mówić ?? :shock: A niech mówią i to jak najwięcej, wszędzie! Wiadomo że w ten sposób zespół nabędzie fanów, a festiwal nie okaże się klapą. Bo ja chciałbym żeby na Soni przyszły nawet osoby średnio zainteresowane Maiden, bo:
po 1. pewnie część z nich stwierdzi, że zespół jest super i zaczną słuchać regularnie
po 2. sukces komercyjny festiwalu = kolejne edycje w Polsce = kolejne możliwości przyjazdu ciekawych zespołów.
Nawet jeśli np. komuś nie odpowiada tegoroczny (nieoficjalny na razie) set, to niech pomyśli, że np. za rok będzie coś ciekawszego, lepiej dopasowanego itp. Poza tym, ja tak szczerze mówiąc nie widzę w tym kraju innej ciekawej alternatywy dla Soni, czegoś równie dużego i zdolnego przyciągnąć kilka dobrych metalowych/hard rockowych zespołów z wysokiej półki (pomijam festiwale ogólno-muzyczne) - jeśli się mylę, to proszę mnie oświecić.

Podsumowując - liczę na obecność Soni w mediach i dobrą promocję festiwalu, bo Ironi zasługują na dużą publikę u nas. Bo czy przypadkiem jeśli przyszłoby te powiedzmy 50 tys. nie byłaby to największa w historii ilość publiki na pojedynczym koncercie Maiden w Polsce ???
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak - byłaby i jeśli skład będzie klawy - to jest to do osiągnięcia. Niech mówią ile się da i gdzie tylko się da - WSZĘDZIE ;-)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

A ja mam w dupie czy przyjdzie 5 tys. czy 50 tys., centralnie mam to gdzieś, byłem na koncercie we Wrocławiu w Hali Ludowej gdzie było 6 tys. niespełna, w Budapeszcie na Sziget koncert oglądały dziesiątki tysięcy ludzie....oba tak samo przeżywałem.

Was w ogóle nie interesuję set Ironów, forma zespołu ,takie sprawy, tylko się interesujecie ile ludzi będzie,co będzie supportem Ironów,czy wydarzenie zyska rangę "imprezy roku" no ludzie,to jest przede wszystkim KONCERT IRON MAIDEN!
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

ZłapanyWCzasie pisze: Was w ogóle nie interesuję set Ironów, forma zespołu ,takie sprawy, tylko się interesujecie ile ludzi będzie,co będzie supportem Ironów,czy wydarzenie zyska rangę "imprezy roku"
Rozgryzłeś nas.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

ZłapanyWCzasie pisze:Was w ogóle nie interesuję set Ironów, forma zespołu ,takie sprawy, tylko się interesujecie ile ludzi będzie,co będzie supportem Ironów,czy wydarzenie zyska rangę "imprezy roku" no ludzie,to jest przede wszystkim KONCERT IRON MAIDEN!
Chyba po to jest forum dyskusyjne, żeby dyskutować, no nie? Chyba, że uważasz, że dyskusja polega na wzajemnym przytakiwaniu sobie.

Co to w ogóle znaczy "was" i skąd wiesz, co interesuje tego czy owego? Twoje tendencje do generalizacja i przekonanie o posiadaniu dostępu do "jedynej słusznej prawdy" są bardzo zabawne hehe
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Żelazny pisze:
ZłapanyWCzasie pisze: Was w ogóle nie interesuję set Ironów, forma zespołu ,takie sprawy, tylko się interesujecie ile ludzi będzie,co będzie supportem Ironów,czy wydarzenie zyska rangę "imprezy roku"
Rozgryzłeś nas.
do Ciebie nie pisałem akurat,bo wiem,że masz Ironów w dupie od dłuższego czasu
Deleted User 357

ZłapanyWCzasie pisze: do Ciebie nie pisałem akurat,bo wiem,że masz Ironów w dupie od dłuższego czasu
W dupie to zdecydowanie za dużo powiedziane, na koncert może się wybiorę, i powiem Ci że wtedy właśnie będą mnie interesowały set i forma IM, a nie jakieś pierdoły typu czy będzie to wydarzenie muzyczne ;)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Więc nie ogarniam po co posługiwać się takim ironicznym językiem.
Ironia jest dobra tylko wtedy,gdy jest użyta przez wytrawnego kabareciarza,Monty Python,te sprawy,o ile mi wiadomo na Sanktuarium nikt takich talentów nie ma.
Deleted User 357

A Ty po cholerę piszesz brednie że nikogo tak naprawdę koncert nie interesuje? Wyciągasz takie wnioski na podstawie kilku postów pisanych na forum internetowym, więc nie dziw się że jest to tak odbierane
Co to w ogóle znaczy "was" i skąd wiesz, co interesuje tego czy owego? Twoje tendencje do generalizacja i przekonanie o posiadaniu dostępu do "jedynej słusznej prawdy" są bardzo zabawne hehe
No dokładnie
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Jakoś przed koncertem w Chorzowie tutaj się rozmawiało głównie o tym co Ironi zagrają,jaka będzie scenografia,nagłośnienie itd. Natomiast już przed koncertem w Warszawie to głównie o relacjach z mediów,ilości billboardów ,czy się koncert wysprzeda i takich pierdołach.
A mimo to,że w Chorzowie był festival ,to każdy przyjął ,że zagra Kreator,Nightwish ,Primal Fear i inni,każdy to przyjął do wiadomości, a jak ktoś chciał pogadać,bo były oddzielne tematy na supporty,ale większych emocji to nie budziło.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Zamknijcie ten temat i otwórzcie ponownie za pare dni jak bedą oficjalne informacje...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

ZłapanyWCzasie pisze: Was w ogóle nie interesuję set Ironów, forma zespołu ,takie sprawy, tylko się interesujecie ile ludzi będzie,co będzie supportem Ironów,czy wydarzenie zyska rangę "imprezy roku" no ludzie,to jest przede wszystkim KONCERT IRON MAIDEN!
Gdy płacę te 400(zakładam że taka cena będzie) zł za bilet a nie 130 tak jak było w Warszawie w 2008 to jednak interesuje mnie co będzie supportem, czy impreza będzie miała odpowiednią rangę. Bo gdybym miał płacić te 400 a dajmy 3 kapele przed Maidenami były by gówniane i w ogóle mi się nie podobali to nie wiem czy bym się wybrał.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Jeszcze nie wiemy czy będzie to 400 zł,tak na dobrą sprawę to nic nie wiadomo i dopóki nie pojawią się jakieś informacje na oficjalnej stronie Iron Maiden to wszystko to są czyste spekulacje.
O ile by przyjemniej było gdyby dyskusja w tym temacie pojawiła się wraz z oficjalnymi informacjami na stronie Iron Maiden.
ODPOWIEDZ