10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Zilian »

ZłapanyWCzasie pisze:Jeszcze nie wiemy czy będzie to 400 zł,tak na dobrą sprawę to nic nie wiadomo i dopóki nie pojawią się jakieś informacje na oficjalnej stronie Iron Maiden to wszystko to są czyste spekulacje.
O ile by przyjemniej było gdyby dyskusja w tym temacie pojawiła się wraz z oficjalnymi informacjami na stronie Iron Maiden.
Dlatego że napisałem "zakładam" po za tym czy to by było 300 czy 400 nie ważne można podstawić sobie za to dowolną kwotę chodzi o całokształt.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

No 300 a 400 to jest duża różnica ,poza tym te halówki w Niemczech też wcale takie nie są,tani to byłby koncert w jakiejś Słowacji czy na Węgrzech albo Rumunii ,tam zawsze są tanie koncerty.
Cluj-Napoca w tym roku kosztowało 120 zł na nasze.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

ZłapanyWCzasie pisze:głównie o tym co Ironi zagrają,jaka będzie scenografia,nagłośnienie itd. Natomiast już przed koncertem w Warszawie to głównie o relacjach z mediów,ilości billboardów ,czy się koncert wysprzeda i takich pierdołach.
Ale zaraz będzie wiadomo co zagrają. Będzie pierwszy gig i już zakończymy te dyskusje
Zilian pisze:co będzie supportem, czy impreza będzie miała odpowiednią rangę.
Zgadza się. Tym bardziej, że może okazać się, że support będzie lepszy niż Maiden.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Podejrzewam,że niektórzy już mają przygotowany tekst o tym,że tak będzie niezależnie jakie będą supporty.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Niekoniecznie. Maiden - super! Slipknot - super! Motorhead mi zwisa. A tak jak pisałem wcześniej - w tym roku widziałem i Slipknota i Ironów i muszę obiektywnie stwierdzić, że lepsze show daje banda Slipknota.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja jakkolwiek mam zupełnie odmienne zdanie doskonale sobię zdaję sprawę,że można woleć Slipknot od Iron Maiden, ba..można uważać Iron Maiden za kiepski/przeciętny/średni/jedynie dobry zespół zespół a Slipknot uwielbiać.
Dlatego organizatorzy mogli by podzielić to na dwa dni,jednego dnia zagrałby Iron Maiden jako headliner drugiego Slipknot i byłaby opcja kupna bilet na jeden dzień koncertu.
A naprawdę drogi byłby tylko bilet dla tych,którzy chcieliby zobaczyć całość.
Najlepsze rozwiązanie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Emilio pisze:Zamknijcie ten temat i otwórzcie ponownie za pare dni jak bedą oficjalne informacje...
Dokładnie... człowiek chce przeczytać jakiegoś newsa, a tutaj dalej o niczym...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Zaraz Budziol znowu napisze, żeby nie robić offtopa i wstrzymać się z komentarzami do czasu oficjalnych informacji :lol:
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

W ogóle wszystkie posty z tego tematu można by usunąć.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nie... szkoda, jak ogłoszą, to można będzie nasze oczekiwania z rzeczywistością porównać. No i reakcje poszczególnych ludzi - miodzio ...
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

a jakby tak Donek wyszedł na scenę? tak jak Wałęsa na Scorpionsach,zaczął by przedstawiać ohhrrganizację tego festivalu przedstawiać jako swój osobisty sukces ,oczywiście jeszcze by napomknął o kuhhrrczakach i ziemniakach,tak jak on to umie ,bo to są fakty tutaj nas Wisłą
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

ZłapanyWCzasie pisze:ps.nawet jakby były bilety na halowe w Niemczech,to jakoś nie wiem...Niemcy,nie lubię tego kraju za bardzo
Fakt, w Berlinie chłopcy chodzą trzymając się za rączki więc trzeba uważać... Obrazek :twisted:
ZłapanyWCzasie pisze:Was w ogóle nie interesuję set Ironów, forma zespołu ,takie sprawy, tylko się interesujecie ile ludzi będzie,co będzie supportem Ironów,czy wydarzenie zyska rangę "imprezy roku" no ludzie,to jest przede wszystkim KONCERT IRON MAIDEN!
Przecież mniej więcej wiemy jakiego setu się spodziewać i jest o tym oddzielny temat, w którym o tym dyskutujemy... Forma Maiden na koncertach zawsze jest rewelacyjna więc nie wiem o czym tu dyskutować. :roll:
ZłapanyWCzasie pisze:Jakoś przed koncertem w Chorzowie tutaj się rozmawiało głównie o tym co Ironi zagrają,jaka będzie scenografia,nagłośnienie itd. Natomiast już przed koncertem w Warszawie to głównie o relacjach z mediów,ilości billboardów ,czy się koncert wysprzeda i takich pierdołach.
Ale teraz znamy już scenografię, a po przykrych doświadczeniach z Chorzowa wolimy nie pisać o nagłośnieniu. :mryellow:

Natomiast mnie osobiście zależy, żeby Maiden wreszcie było u nas promowane tak jak choćby Metallica, a występ na Sonisphere gwarantuje zdecydowanie większą obecność w mainstreamowych mediach (TV, radio, prasa) oraz na billboardach. Myślę, że i samemu zespołowi byłoby miło, gdyby padł u nas rekord frekwencji i na ich koncert w ramach Sonisphere przyszło, dajmy na to, 50.000 osób.
tomtomala pisze:Niekoniecznie. Maiden - super! Slipknot - super! Motorhead mi zwisa. A tak jak pisałem wcześniej - w tym roku widziałem i Slipknota i Ironów i muszę obiektywnie stwierdzić, że lepsze show daje banda Slipknota.
To fakt, że show Maiden stał się troszkę oklepany... Od wielu lat używają tej samej konstrukcji sceny zmieniając tylko płachty i Eddie'go... Chociaż ich koncerty są wyjątkowo żywiołowe, a zespół na scenie kipi energią. Podobnie jak Slipknot, który jest jednym z najlepszych metalowych zespołów koncertowych. Można nie lubić ich muzyki, ale nie można im odmówić tego, że dają świetne koncerty. Tak czy siak ich występ razem z Maiden na festiwalu będzie ciekawym pojedynkiem. :)
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

2 lata temu bylem swiadkiem takiego pojedynku, ale z Metallica. Nie trzeba sie bac o przyjecie, starzy metale dali rade na Slipknocie :)
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MrCrowley »

S1MON pisze:Kiedy zagrali u nas 2 koncerty na tej samej trasie? dekade temu, moze 15 lat temu, nie wiem, i pewnie 26 lat temu. Skad u was ten optymizm ;)
Trasa z Brave New World, ale głowy nie daję.
Emilio pisze:Zamknijcie ten temat i otwórzcie ponownie za pare dni jak bedą oficjalne informacje...
Ja mam lepszy pomysł. Nie piszmy nic do ogłoszenia oficjalnie, bo jakakolwiek rozmowa w tym temacie kończy się kłótnią ludzi dobrej woli ze ZłapanymWCzasie (bez obrazy) :lol:
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Nie znasz go, więc pewnie nie masz pojęcia, dlaczego ma takie podejście do sprawy ;-)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

tomtomala pisze:w tym roku widziałem i Slipknota i
gdzie ?! :???: W domu na DVD ? ;-)
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Demon pisze:
S1MON pisze:Kiedy zagrali u nas 2 koncerty na tej samej trasie? dekade temu, moze 15 lat temu, nie wiem, i pewnie 26 lat temu. Skad u was ten optymizm ;)
No to pisze, ze dekade temu.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Demon pisze:
Ja mam lepszy pomysł. Nie piszmy nic do ogłoszenia oficjalnie, bo jakakolwiek rozmowa w tym temacie kończy się kłótnią ludzi dobrej woli ze ZłapanymWCzasie (bez obrazy) :lol:
A kto wg.Ciebie jest człowiekiem dobrej woli i czym taki człowiek się wyróżnia?

Tak w ogóle to ja myślę,że teraz jest taka tendencja ,że koncerty się odbywają w największych miastach stolicach. Z tym,że Iron Maiden to raczej nie jest kapela wielkomiejska,w dużych miastach,przynajmiej w Polsce słucha się głównie Depeche Mode,Muse czy Radiohead,ogólnie alternatywa,takie sprawy. Większość osób które spotkałem będącymi fanami Iron Maiden pochodzi raczej ze wsi i mniejszych miast,poniżej 100 tys. ,może to powód dla których Iron Maiden zawsze będzie traktowane przez różnych speców od muzyki,jako wieś. Iron Maiden poprostu nie pasuje do modnych klubów gdzie podawane są drinki i piwo z sokiem. Raczej na jakieś podwórko gdzie starzy kolesie piją wódkę i jedzą chleb z kiełbasą.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Kuba pisze:gdzie ?! :???: W domu na DVD ? ;-)
A napisałem, że na żywo? Czytaj ze zrozumieniem - pomaga :lol:. Na żywo grali w zeszłym roku na Torwarze.

BTW - czy znamy już jakieś szczegóły bo co włażę to nowe dyskusje na wszystkie tematy są?
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Nie znamy ;-)
ODPOWIEDZ