10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Pablo1919 »

Gdziekolwiek by miał być ten festiwal, jakiekolwiek ceny na niego by były, jakikolwiek skład takiego festiwalu by nie był to i tak zawsze ktoś będzie narzekał.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Mamy oficjalne info, a w temacie można przeczytać jeszcze większe głupoty niż wcześniej ;-) Narzekania niektórych z was są tak absurdalne, że dosłownie odechciewa się wdawać w jakiekolwiek dyskusje...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Przestańcie - przecież lada tydzień ogłoszą więcej kapel, cierpliwości. Nie sądzę żeby zjawiło się "tylko" 30,000 ludzi!
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

w tamtym roku mniej więcej do kiedy były bilety na golden? coś mi się wydaje że chyba bardzo długo
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

remi pisze:w tamtym roku mniej więcej do kiedy były bilety na golden? coś mi się wydaje że chyba bardzo długo
Bardzo długo. A i przed wejściem można było kupić za połowę ceny.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

data festiwalu - zgodna z przeciekami
gwiazda festiwalu - zgodna z przeciekami
ceny biletów - zgodne z oczekiwaniami (wiadomo było, że nie będzie taniej niż w tym roku)
lokalizacja - oczywista

Czekam na ogłoszenie czeskiej edycji i jeśli też będzie IM to tam kupię bilet, a jak nie to GC.
tomtomala pisze:A mnie się podoba. Cena mnie nie zabiła (takiej dokładnie się spodziewałem). Ale zaczęło się typowe polskie narzekanie.

ZłapanyWCzasie nie chcesz nie jedź. Ale proszę nie truj tutaj już. Każdy przyjął do wiadomości, że jesteś niezadowolony.

Do zobaczenia na GC! :dance:
Yeah...
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 3:19 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 2 razy.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Całe szczęście jeszcze Slipknot nie potwierdzony ;) \m/
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

RALF pisze:Przestańcie - przecież lada tydzień ogłoszą więcej kapel, cierpliwości. Nie sądzę żeby zjawiło się "tylko" 30,000 ludzi!
Mysle, że można sie spodziewac ponad 50 tysiecy fanów. Samo maiden przyciagnęlo w 2008 roku 30 tysiecy. Dzis pozycja Maiden jest chyba jeszcze lepsza niz w 2008, do tego zagra jeszcze kilka dobrych kapel pewnie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Cezarek1998 pisze:Całe szczęście jeszcze Slipknot nie potwierdzony ;) \m/
Szkoda, bo czekam na to bardziej, niż na Maiden.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

tomtomala pisze: Bardzo długo. A i przed wejściem można było kupić za połowę ceny.
ooo !! i to jest słuszna koncepcja !!

100 za taką imprezę to jest to !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

No i super, że się potwierdziło. Moim zdaniem wiadome to było, że bilety będą nie tańsze niż na poprzednią edycję.
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

No 100-200zł za Sonisphere pod scene to jeszcze jest jakaś normalna cena.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Żeby nie było, to jednak te 400 czy 200 za Big 4 było do akceptowania, to tutaj chyba jednak nieco przesadzili.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Tak, tylko, że tutaj poznaliśmy dopiero headlinera. Pozostała część składu może być równie dobra. Do tego ta druga scena może okazać się konkretniejszą niż ostatnio. Wszystkiego się jeszcze dowiemy..
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

zobaczyć na żywo Maiden +Slipknot >>>>>Big 4 do kwadratu ;-)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Żeby nie było, to jednak te 400 czy 200 za Big 4 było do akceptowania, to tutaj chyba jednak nieco przesadzili.
Ale trzeba wziaśc w nawias to, że cały line-up nie jest jeszcze znany. Jak dojdzie slipknot, motorhead czy inny Alice Cooper to nie wiem w czym ostatni line - up miałby byc lepszy. Wszystko wskazuje takze na to, że w 2011 roku bedzie wiecej zespołów niż w 2010...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

krusejder pisze: Nie zgodzę się. Zespół będzie robił to, co przyniesie mu większe korzyści. Ktoś wykalkulował, że w Niemczech dla podtrzymania rynku lepiej jest zagrać kilka hal niż 2 stadiony, więc grają.
wydaje mi się, że dla zespołu właśnie koncerty halowe u nas, to są mniejsze korzyści. nawet jeżeli zespół na trasie promującej słabo sprzedającą się płytę zapełniłby u nas spodek, halę ludową czy inny Torwar, to doświadczenie pokazuje, że nie biorą takiej opcji i nasz kraj sobie odpuszczają.
także niestety my, żeby zobaczyć ten zespół u siebie musimy być przygotowani na takie imprezy jak ta...
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Zespołów może być i więcej, ale wielkich nadziei sobie bym z tą drugą sceną nie wiązał, bo wątpię żeby pojawił się tam ktoś naprawdę ciekawy. Raczej jakieś tanie upychacze do podbicia ilości zespołów na plakacie. Z resztą umówmy się niby to fajnie wygląda że jest dużo zespołów, ale 85% ludzi tak naprawdę inną scenę niż główna ma głęboko w pompie. Poza tym mnie to i tak nie rajcuje bo co za przyjemność obejrzeć pół koncertu jednego zespołu i pół drugiego bo akurat te interesujące będą na siebie nachodzić. Tak to ja się mogę pobawić na Openerze ;-)
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Mam mieszane uczucia...Z jednej strony to Iron Maiden będzie w Polsce :jee: , z drugiej strony na sonispherze :???:

PS:Strasznie biedne to info na głównej IM :???:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Hmm dla mnie lipa w hooooy. Fajnie Iron Maiden w Polsce mija ulubiona kapela ale na Soni na polu :| . Da się to przeżyć ale kurde ceny troszkę mnie zabiły.Koncert wielkiej 4 pod względem przedsięwzięcia i rangi jest moim zdaniem większy od koncertu IM dlatego ceny na wielką 4 zrozumiałem ale na Iron Maiden 400zł ? Troszkę mnie to rozczarowało i jak widzę nie tylko mnie. Idąc na koncert chciałbym coś zobaczyć więc płyta w moim przypadku odpada. Nie wiadomo jeszcze kto wystąpi na festiwalu ale na razie wszystkie domysły się sprawdziły więc i support sprawdzi się pewnie też. Nie wiem muszę się dobrze zastanowić czy wydać te 400 zł. Ale chyba kupie sobie jakąś płytę, koncert na DVD, pójdę na jakiś inny koncert.
ODPOWIEDZ