10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Mr. M »

Hmmm... jak widać, tak jak wiele osób mam mieszane uczucia. Z jednej strony, koncert Maiden to święto samo w sobie i nie powinno się narzekać, ale mimo wszystko bilety są za drogie. Gdyby były w cenie tych na AC/DC - ok. Ale teraz? :???:
Wielka Czwórka, to było wydarzenie historyczne, Metallica ma popularność porównywalną, jak nie większą niż IM, a b. trudno będzie załatwić takie "supporty" jak Slayer czy Megadeth...
Nie wiadomo też co z frekwencją. Z jednej strony fajnie by było gdyby impreza nie wypaliła pod tym względem, bo organizatorzy zobaczyliby, że ceny biletów rzeczywiście są za drogie, ale z drugiej, jeżeli przyjdzie "tylko" 25-30 tys. ludzi, to nie wiadomo, czy Maiden chcieliby jeszcze grać u nas...

Zobaczymy jak będzie. Jeśli zagra Motorhead - nie ma już mowy o narzekaniu. :razz:
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

gumbyy pisze:data festiwalu - zgodna z przeciekami
gwiazda festiwalu - zgodna z przeciekami
ceny biletów - zgodne z oczekiwaniami (wiadomo było, że nie będzie taniej niż w tym roku)
lokalizacja - oczywista
Amen. Chyba nikt nie spodziewał się nieczego innego, tym bardziej cen, które utrzymały się na poziomie zeszłorocznej edycji. Komuś nie pasi?, nie jedź! Ja się cholernie cieszę, że jest koncert w Polsce, czy to na Bemowie, czy na stadionie w Ostrowie Wlkp. Chociaż idąc tokiem myślenia niektórych lepiej byłoby w Ostrowie, bo Maiden to nie kapela wielkomiejska :lol:
Do zobaczenia na GC \m/
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Mr. M pisze:Metallica ma popularność porównywalną, jak nie większą niż IM
Gwiazda rocka a zespół heavy metalowy to dwa różne światy.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Zilian pisze:.Koncert wielkiej 4 pod względem przedsięwzięcia i rangi jest moim zdaniem większy od koncertu IM dlatego ceny na wielką 4 zrozumiałem ale na Iron Maiden 400zł ?
Dostaniesz jeszcze jakieś zespoły, więc kto wie.
Ale cena i mnie przeraża, mam nadzieję, że w Czechach nie będzie aż tak złodziejsko :neutral:
RALF pisze:Liczę na zajebiście dużo supportów, 10 - 13 bandów łącznie!
To już od ósmej trzeba będzie kampić dobre miejsce, na headline'a sił nie zostanie. Ja liczę na mało gwiaz i niskie ceny.
Na koncert chodzi się dla głównej gwiazdy, nie dla supportów.
Gwiazda rocka a zespół heavy metalowy to dwa różne światy.
Ale fakt pozostanie faktem :cry:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

ttomasz pisze: Ale cena i mnie przeraża, mam nadzieję, że w Czechach nie będzie aż tak złodziejsko :neutral:
Ceny w Czechach pewnie będą podobne, tak jak w tym roku :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Zilian pisze:Troszkę mnie to rozczarowało i jak widzę nie tylko mnie. Idąc na koncert chciałbym coś zobaczyć więc płyta w moim przypadku odpada.
Jak tam chcesz. Na płycie na piorunach była zaje***a atmosfera, myśle, że na Ironach bedzie podobnie :-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Na koncert chodzi się dla głównej gwiazdy, nie dla supportów.
ja tam na big4 bym bardziej dla Slayera poszedł niż Metaliki, a jakoś nadal odnoszę wrażenie, że Metallica była tam główną gwiazdą, a reszta to supporty ;)
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

ttomasz pisze:
Zilian pisze:.Koncert wielkiej 4 pod względem przedsięwzięcia i rangi jest moim zdaniem większy od koncertu IM dlatego ceny na wielką 4 zrozumiałem ale na Iron Maiden 400zł ?
Dostaniesz jeszcze jakieś zespoły, więc kto wie.
Ale cena i mnie przeraża, mam nadzieję, że w Czechach nie będzie aż tak złodziejsko
Tak ale raczej nie przebiją Megadeath, Antraxa i na 100% Slayera. Tak więc dla mnie jest zdecydowanie za drogo 350-300 to by była moim zdaniem odpowiednia cena.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Żelazny pisze:
ttomasz pisze: Ale cena i mnie przeraża, mam nadzieję, że w Czechach nie będzie aż tak złodziejsko :neutral:
Ceny w Czechach pewnie będą podobne, tak jak w tym roku :)
W zeszłym roku były trochę mniejsze + H&H+Supporty-Bechemot, więc nie było aż tak źle.
Ale i tak NIE NAWIDZĘ SONISPHERY, za to, że ceny są ogromniaste, warunki złe, a i tak będę się musiał tam udać, aby zobaczyć fajną kapelę :evil:
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Z jednej strony się cieszę: Iron Maiden w Polsce
Z drugiej nie: Na Sonisphere :/
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Cezarek1998 pisze:Z jednej strony się cieszę: Iron Maiden w Polsce
Z drugiej nie: Na Sonisphere :/
Z ust mi to wyjąłeś :mryellow:
ttomasz pisze:Mam mieszane uczucia...Z jednej strony to Iron Maiden będzie w Polsce :jee: , z drugiej strony na sonispherze :???:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ttomasz pisze: Ale i tak NIE NAWIDZĘ SONISPHERY, za to, że ceny są ogromniaste, warunki złe, a i tak będę się musiał tam udać, aby zobaczyć fajną kapelę :evil:
Tak tu się też zgodzę. Nie lubię takich festiwali hale koncertowe, stadiony to jest to :D A nie pole. Nie wiem może się czepiam ale takie mam gusta. Hmm wpadaj do mnie kupimy browary jakiś koncert pogramy na konsoli :mryellow:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Zilian pisze:
ttomasz pisze: Ale i tak NIE NAWIDZĘ SONISPHERY, za to, że ceny są ogromniaste, warunki złe, a i tak będę się musiał tam udać, aby zobaczyć fajną kapelę :evil:
Tak tu się też zgodzę. Nie lubię takich festiwali hale koncertowe, stadiony to jest to :D A nie pole. Nie wiem może się czepiam ale takie mam gusta. Hmm wpadaj do mnie kupimy browary jakiś koncert pogramy na konsoli :mryellow:
Hmm...Do Głogowa nawet mam blisko...Załatw Złapanego w Czasie to w trójkę ponarzekamy na świat ;-)

Swoją drogą śmiejecie się, a Złapany racji sporo apropo Soni ma.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Siwy pisze:
ZłapanyWCzasie pisze:Zawsze takie spędy," medialne wydarzenie" odstraszają prawdziwych fanów zespołu,którzy chcą sobie poprostu zobaczyć koncert ukochanego zespołu. Dlatego mniemam ,że organizatorzy by przyciągnąć piknikowców dodadzą jeszcze do składu jeszcze jakiś popularny,niekoniecznie klasycznie grający zespół.
mi się wydaje, że prawdziwi fani powinni liczyć się z tym, że teraz, przynajmniej w naszym kraju tak będzie. po zapowiedziach zespołu, że trasa Dance Of Death jest ostatnią ogólnoświatową trasą halową wiadomo było, że będą do nas przyjeżdżać tylko na jakieś większe festiwale. Może Mystic nie miał takiej rangi jak Soni i ostatni koncert też był tutaj pewnym wyjątkiem, ale zauważ, że dla zespołu taki festiwal jest wielkim uproszczeniem, bo oni tylko przyjadą, zagrają i o nic się nie martwią. nie ważne ile fanów przyjdzie, oni pewnie swoją kasę wezmą.
Bardzo ale to bardzo wątpie by Iron Maiden zagrałoby jeszcze u nas kiedyś na Sonisphere,to jednorazowa sprawa,wcale bym się nie zdziwił,gdyby to było ostatnie Sonisphere w Polsce...bo niby kogo mają wziąść za rok,znowu Metallice? kogo?

Zresztą trochę ochłonąłem i mam to wszystko w dupie,współczuje tylko tym dla których to będzie pierwszy koncert Ironów
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Niestety, to będzie mój pierwszy ;(
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

ttomasz pisze: Swoją drogą śmiejecie się, a Złapany racji sporo apropo Soni ma.
Zamiast spinać poślady na forum mógłby to robić w prawdziwym życiu i odkładać, co by frekwencja 'jakaś' była ;)
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ttomasz pisze:Hmm...Do Głogowa nawet mam blisko...Załatw Złapanego w Czasie to w trójkę ponarzekamy na świat ;-)

Swoją drogą śmiejecie się, a Złapany racji sporo apropo Soni ma.
Jak coś będę kołował miejscówkę :D Ano ma, potrafi krytykować z sensem.
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

cellman pisze:co by frekwencja 'jakaś' była
Bo nie od dziś wiadomo, że na SanktuariuM to jedna z najważniejszych spraw, największy priorytet.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

ttomasz pisze: W zeszłym roku były trochę mniejsze + H&H+Supporty-Bechemot, więc nie było aż tak źle.
Na zwykłą płytę był droższy, a na GC trochę tańszy, ale niewiele o ile pamiętam. W tym roku jeszcze ;)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Ja tam kupie ten GC za 400, EE chyba faktycznie nie ma sensu - Maiden z bliska zobacze w Londynie jesli nie uda sie w Wawie. Fakt - nie jest tanio, ale placilem juz wiecej...... Do Wawy jade tak dla zasady bo skzoda polski kocert odpuscic, a pozatym mozna zostac na sobote - bedzie dobre afterparty :)
ODPOWIEDZ