10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: tomtomala »

i na ceny biletów jeszcze
sorry zapomniałem dodać - i przede wszystkim te ceny biletów
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Zmieńmy temat i porozmawiajmy o cenach biletów - uważam że są za wysokie.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

uff - dobrze, że podjąłeś ten wątek bo mnie dziwiło, że nikt nie pisze o cenach biletów. Zdecydowanie są strasznie wysokie. Postuluję by się na tym skupić.
ironlukasz
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: ironlukasz »

CZADOWA INFORMACJA
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

napiszmy petycje do Live Nation w sprawie obnizenia cen biletow, bo sa zdecydowanie za wysokie :lol: może chociaż jakies zniżki dla studentów albo mieszkańców Wrocławia?
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Doskonały pomysł. Zagrozimy, że przyjdzie mniej niż 30 tys. ludzi. Ugną się.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

ciekawe ile jeszcze moderacja i administracja wytrzyma ;)
no chyba, że ten temat stał się drugą offtopownią...

chociaż z drugiej strony narzekanie na ceny biletów i pomysły jak je obniżyć są cały czas o samym festiwalu więc...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Na dowód małego zainteresowania, spowodowanego wysokimi cenami wejściówek, pokażemy odpowiednim osobom z Live Nation posty z tego tematu. Bedą jedli nam z ręki...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Siwy pisze:ja tak szczerze mówiąc w tym roku nie widziałem zbyt dużo ludzi sprzedających bilety. może przed samym wejściem, nie wiem. ja pojechałem tam z myślą, że obejrzę koncert z ziomkami pod płotem. jeżeli trafiłby się ktoś sprzedający bilet za dobrą cenę, to pewnie bym kupił, ale jak już mówiłem, nikogo takiego nie zauważyłem. raczej na światłach, na skrzyżowaniu pomiędzy lotniskiem a carrefourem widziałem gościa z karteczką, że chce KUPIĆ bilet...
:?:

my bylismy na tym samym koncercie?
koników wzdłuż płotu było masakrycznie dużo. Polacy, Czesi, ze wschodu ludzie, za połowę ceny mozna było nabyć bilet, wiadomo że zawsze jakieś ryzyko

10 stron bzdecenia o cenach i dup@#e maryny WYSTARCZY :!:
albo piszemy coś wnoszącego do tematu, albo wcale. Może nabierzcie dystansu do jutra, pooddychajcie spokojnie i wrócimy do tematu

a już gadka Złapanego o naszych domniemanych kontaktach z organizatorem, pitolenie 3 po 3 o polityce i zawieszeniu sie na Sziget (to Twoj jedyny koncert do tej pory ze tak go przezywasz?) to brak słów :roll:
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 11:08 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 3 razy.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

heh.. raz juz tak było z LN musiało obniżyć ceny :) na chorzowski koncert U2 dowalili mnóstwo trybun za 450 zeta i po 825 .. i słabo schodziło wiec zmienili na 190 :D ale to było jutu
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Siwy pisze: ciekawe ile jeszcze moderacja i administracja wytrzyma ;)
no chyba, że ten temat stał się drugą offtopownią...
Każdy temat tuż po oficjalnym ogłoszeniu koncertu jest jednym wielkim burdelem dlatego nie ma sensu nawet nic robić :razz:
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Budziol pisze:my bylismy na tym samym koncercie?
koników wzdłuż płotu było masakrycznie dużo. Polacy, Czesi, ze wschodu ludzie, za połowę ceny mozna było nabyć bilet, wiadomo że zawsze jakieś ryzyko
nie wiem, może we wcześniejszych godzinach, bo jak szedłem pod płot na Slayera, to nikogo nie widziałem, a byłem jeszcze wtedy trzeźwy ;) Chociaż wtedy już dużo było ludzi, którzy przyszli tylko z zamiarem stania pod płotem i może koniki były wmieszane w ten tłum...
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Na tym koncercie konie mialy cale pliki z biletami ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Carcass75 pisze:Witam wszystkich

Mam pytanie odnośnie zakupu biletu. Siedzę na wózku i do tej pory byłem na czterech koncertach mojego ukochanego Maiden, ale teraz przed Bemowem czuję respekt :) Nie wiem jaki kupic bilet, by wyjść z gigu cały :) Czy najbezpieczniej będzie na bocznych sektorach z trybunami? Proszę podpowiedzcie
witaj Carcass !!

zacytuję Ci wypowiedź naszego kolegi z forum na ten temat:

viewtopic.php?p=575728&highlight=#575728

Bemowo i tak przeraza, bo tam jest po prostu beznadziejnie ! Obejrze Maiden jako "punkciki" - zero prawdziwej atmosfery:/ Ok., to jest moja perspektywa - faceta, ktory siedzi na wozku, ale to jednak kur***** daleko od sceny. To akurat jedna sprawa. Druga: na platforme dla wozkow mogli wejsc tylko uzytkownicy takowych, wyobrazacie sobie cos takiego ? Przy bramie moj opiekun musial isc na plyte i nie obchodzilo nikogo to, ze moze zechce mi sie pic/zapalic itp., ludzie chcieli zalozyc cos cieplego, a po trzech kawalkach nikogo z tzw. opiekunow/ochroniarzy nie bylo. Jesli sie pojawili, to kazali dzwonic po opiekuna:) W takim tumulcie widzielibyscie szanse na jakiekolwiek porozumienie sie ? Koncert AC/DC to przyklad najgorszej organizacji pod tym wzgledem - moim wzgledem i nie chcialbym, aby to kiedykolwiek powtorzylo sie ! Gdzie nam do Czech, gdzie moge kupic bilet dla opiekuna za symboliczna korone i gdzie sama ochrona podaje mu stolek, aby mogl usiasc... Sorki, ze odbieglem od tematu troche, ale Bemowo z tym mi sie wlasnie kojarzy:/ Nie tyle Bemowo, co Live Nation, bo to oni wszystko spieprzyli:(

napisz do Maidenholika po dalsze szczegóły
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

IRONSPARTAN pisze:Bez żadnego niepotrzebnego marudzenia. (..) Szkoda mi tylko prawdziwych fanów, którzy być może nie będą mieli innej możliwości obejrzenia swojej ukochanej kapeli.
masz u mnie piwo za całokształt !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Miałem iść na Maiden, ale te ceny biletów... :neutral:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

krusejder pisze:
IRONSPARTAN pisze:Bez żadnego niepotrzebnego marudzenia. (..) Szkoda mi tylko prawdziwych fanów, którzy być może nie będą mieli innej możliwości obejrzenia swojej ukochanej kapeli.
masz u mnie piwo za całokształt !!
No, i teraz sie ciesze, że miałem okazje już widzieć Iron Maiden na osobnym koncercie ;-) Ale na Bemowie i tak bede :P
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Barcman
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Barcman »

Również byłem na koncercie w Warszawie na Gwardii w 2008, ale na Bemowo również chętnie się wybiorę i nie widzę żadnej opcji. Motorhead swoją drogą też godny wysłuchania :)

Nie rozumiem marudzenia ze strony niektórych osób odnośnie cen i strojeniu fochów, że o nie jadę. Ludzie bądźmy konsekwentni. Mimo, iż zarejestrowałem się przed paroma sekundami, przeglądam to forum i z tego co czytałem, większość pragnęła koncertu Iron Maiden w Polsce. I o to go mamy. Co do cen. Nie byłem co prawda na ostatnim Sonisphere, ale ceną biletów się przyglądałem i nie powiem, że są one jakimś wielkim zaskoczeniem. Rozumiem, że ktoś może nie mieć kasy, mieć inne potrzeby i cele, ale Ci co będą naprawdę chcieli, znajdą w jakiś sposób kasę i pojadą na ukochaną kapelę, bo dla takich wrażeń, naprawdę warto się poświęcić. A zwłaszcza znaleźć się na Golden Circle :) Ktoś powie, że już widział IM nieraz. Dla mnie jednak każde ujrzenie takiej kapeli to coś wyjątkowego, tak jakbym widział ją po raz pierwszy życiu.

Co, że festiwal ? Sam bym wolał oddzielny koncert w Polsce, ale dla mnie liczy się fakt, że zobaczę ich po raz trzeci na żywo, nieważne w jakim otoczeniu i sytuacji.

A tak w ogóle to witam wszystkich forumowiczów. Up the Irons !!!
baxi100
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: baxi100 »

WREŚCIE sie doczekałam będe pierwszy raz na ich koncercie :P będe na 99%
UP THE IRONS
UP THE IRONS \m/
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

Jak wam tak nieodpowiadają ceny biletów, to idzcie na płyte za 200 macie Ironów, i kilka innych świetnych kapel. A wielu z was, deklarujacych się jako prawdziwi, tró fani nie potrafi nawet wydac tych nędznych dwóch stówek? Osobny koncert by nie kosztował wcale dużo mniej, a tu macie jeszcze inne kapele (Spliknot, Motorhead, i jeszcze duzo ciekawych rzeczy). No, ale w sumie tak, lepiej ponarzekac, niż cieszyc się, ze mamy w Polsce festiwal metalowy z prawdziwego zdarzenia.

PS. Dobra, a teraz nazwijcie mnie dzieciakiem, któremu można wszystko wcisnąc itd. Napiszcie jeszcze, że jestem z PO, i jestem synem organizatora. :dance:
ODPOWIEDZ