10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Madril »

ankan pisze:Nie bój się - poradzę sobie. Przynajmniej będę miała chociaż trochę miejsca żeby ruszyć ręka i takiemu kolesiowi wypłacić zasłużonego liścia. Ostatnio niestety nawet nie mogłam się obrócić. Poza tym wiesz, rozumiem że jesteś mężczyzną i masz inne podejście do tematu, ale z tego co wiem to większość kobiet lubi być dotykana raczej przez facetów którym na to pozwala. A poza tym macać to trza umieć ;)
Blisko barierki raczej większej różnicy w ścisku, pomiędzy sektorami, jednak nie ma. :P W obu ciasno. :P
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

IRONSPARTAN pisze:
yankes pisze:IRONSPARTAN napisał/a:
W Antyradio był news o Maiden i o tym że są prowadzone rozmowy z wieloma innymi wykonawcami m.in. Motorhead i Slipknot. Czyli tak jak pisałem, nic pewnego. Chyba że gdzieś indziej i kiedy indziej już to potwierdzili. Ja tego nie słyszałem. Oczywiście że jeśli są prowadzone rozmowy, to jest coś na rzeczy, ale że takowe się odbywają, wiemy już od dawna i należy je traktować w sferze domniemań. Od prowadzenia rozmów do podpisania kontraktów droga daleeeeka. ;-)
;-)
„Iron Maiden, Slipknot i Motorhead wystąpią w przyszłym roku w Warszawie. A to dopiero początek. Zespoły zasilą skład Sonisphere Festiwal 2011-cie, który – jak nieoficjalnie dowiedziało się Antyradio – znów zagości na Bemowie.”
http://www.antyradio.pl/Prawda/Warszawa ... na-Bemowie

Tu nie jest napisane, ze rozmowy są prowadzone. Ale spoko, rozumiem, co masz na myśli i zgadzam się z Tobą. Póki nie ma oficjalnego potwierdzenia, to tylko plotka.
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

ankan pisze:ankan napisał/a:
Zapłacę dwa razy drożej, ale przynajmniej nie będę się zastanawiała co za gówniarz z tyłu próbuje korzystać z sytuacji żeby sobie chamsko jakąś laskę pomacać. Wrrr... raz jedyny mnie to spotkało i mam nadzieję, że ten zbok trafił na następnym koncercie w ręce jakiegoś napalonego niepochamowanego geja. No nic, takie babskie problemy koncertowe... dzięki za odpowiedź.

WICKER MAN napisał/a:
Czyli weźmiesz bilet na Golden Circle i będziesz stać na samym końcu sektora, żeby nikt nie stał za Tobą i nie mógł Cię pomacać? :lol: :lol: Czasem trzeba wycierpieć macanie, żeby być blisko sceny... Kobiety mają w tym wypadku lepiej, bo przynajmniej są macane przez facetów, a więc wszystko działa zgodnie z prawami natury, natomiast przebywanie w ściśniętym w tłumie spoconych, rozebranych do pasa facetów jest np. dla mnie wątpliwą przyjemnością. :roll: :razz:
Macanie pod sceną, to jakby część Rock & Roll'a, i musicie się z tym pogodzić. Zarówno Ankan jak i Wicker. :razz: :mryellow: :razz: :mryellow: :razz:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

IRONSPARTAN pisze:Macanie pod sceną, to jakby część Rock & Roll'a, i musicie się z tym pogodzić. Zarówno Ankan jak i Wicker
Mnie na każdym gigu łapie ktoś za du*e :P :lol:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Aaaaa normalnie nie mogę już wytrzymać xD Tak mnie ten zasrany koncert kusi 400 dużo ale chyba pęknę i pojadę :mryellow: Za każdym razem jak sobie TFF włączę to sobie wyobrażam jak tam będzie musiało być zajebiście xD
AnarchyMen
-#Invader
-#Invader

Post autor: AnarchyMen »

Jupi ^^ tylko odliczać do koncertu :D
Ciekawe kto jeszcze zagra:D
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Jako że zacząłem rozważać wyjazd na koncert i zakupienie biletu Golden Circle mam kilka pytań do osób które były w tamtym roku albo znają odpowiedzi na te pytania :) A więc:
1) Czy w strefie GC są toalety. Bo jednak czasami potrzeba złapie a pchanie się na sam koniec do kibli mi się nie widzi. A jesli toalet nie ma to czy potem po opuszczeniu GC można spokojnie wrócić?
2) Od której mniej więcej wpuszczają na obiekt i czy mając bilet GC nie trzeba czatować od rana żeby mieć dobre miejsce ? Bo w warszawie czatowałem od chyba 9 rano a że bylem głupi nie wzionąłem sobie wody a było cholernie gorąco xD
3) Jak sprawdzało się nagłośnienie na BIG4 czy było dobrze wszystko słychać ?
No to by było chyba tyle proszę o odpowiedzi. Czekam na nie z niecierpliwością bo pomogą mi się zdecydować :) Pozdrawiam :)
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Co do nagłośnienia to mój kolega był na big 4 i na Mecie nagłośnienie było rewelacyjne, a na innych zespołach też raczej znośne.

tu mała próbka
http://www.youtube.com/watch?v=sdeuZX2_ ... re=related
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

cos o supportach, czy dalej ceny biletow sa walkowane? :]
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

S1MON pisze:cos o supportach, czy dalej ceny biletow sa walkowane? :]
ceny xD
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Zilian pisze:1) Czy w strefie GC są toalety. Bo jednak czasami potrzeba złapie a pchanie się na sam koniec do kibli mi się nie widzi. A jesli toalet nie ma to czy potem po opuszczeniu GC można spokojnie wrócić?
2) Od której mniej więcej wpuszczają na obiekt i czy mając bilet GC nie trzeba czatować od rana żeby mieć dobre miejsce ? Bo w warszawie czatowałem od chyba 9 rano a że bylem głupi nie wzionąłem sobie wody a było cholernie gorąco xD
Ad1) Są toalety. Dużo toalet. Jest też punkt z hot dogami i napojami.
Opuszczać możesz i spokojnie wracasz (masz takie fancy opaski). Ogródek piwny jest poza sektorem GC.
Ad3) Nagłośnienie boskie. Duże telebimy - wszystko widać i pięknie słychać.

Co do Ad2 - nie wiem. Ja byłem koło 12.30 - 13.00. Wypiłem piwko i udałem się na GC.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

tomtomala pisze:
Zilian pisze:1) Czy w strefie GC są toalety. Bo jednak czasami potrzeba złapie a pchanie się na sam koniec do kibli mi się nie widzi. A jesli toalet nie ma to czy potem po opuszczeniu GC można spokojnie wrócić?
Ad1) Są toalety. Dużo toalet. Jest też punkt z hot dogami i napojami.
Opuszczać możesz i spokojnie wracasz (masz takie fancy opaski). Ogródek piwny jest poza sektorem GC.
Ad3) Nagłośnienie boskie. Duże telebimy - wszystko widać i pięknie słychać.

Co do Ad2 - nie wiem. Ja byłem koło 12.30 - 13.00. Wypiłem piwko i udałem się na GC.
Wielkie dzięki :) To co napisałeś przekonało mnie i wygląda na to że spotkamy się na Bemowie :D
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Tylko wszystkich biletów do GC nie wykupcie :)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Z innej beczki... co do supportów, marzę o tym żeby na Sonispherze oprócz Maiden zagrał System Of A Down. I wbrew temu co napisał ktoś wcześniej jest na to szansa. 10.06 SOAD nigdzie nie gra, w Anglii grają, ale 11. Ale to byłby zestaw!
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Pewnie że można. Ale ciekaw jestem czy można wnosić te słynne zakrętki od butelek loool xD znowu trzeba będzie sobie je wsadzić w gacie żeby potem zakręcić butelkę xD
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Musisz oddać do depozytu, który kosztuje 50 zł. Można wnosić tylko stare telefony, ew. telefony satelitarne. Nowoczesne komórki z kolorowym wyświetlaczem, ekranem dotykowym, grami innymi niż wąż itp. są niestety zakazane na terenie festiwalu. :(
Awatar użytkownika
sunnus
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: sunnus »

Nie wolno w ogóle swoich napojów wnosić, a co do elektroniki to można nawet aparat wnieść, tu masz info: http://pl.sonispherefestivals.com/infor ... nizacyjne/
Mam jeszcze pytanie co do biletów, czy da się je gdzieś kupić w sklepie? Np w empiku? Jeśli tak to od kiedy?

UP:
Nie można telefonu? Jak nawet niby można aparat? :/ Albo coś źle zrozumiałem :/
Ostatnio zmieniony śr gru 15, 2010 6:58 pm przez sunnus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Każdy w dzisiejszych czasach ma komórkę z dyktafonem. Nie będą Ci przecież telefony sprawdzać. Co najwyżej zrewidują Cie i puszczą dalej. Gdzieś słyszałem że z aparatami z szerokokątnym obiektywem są problemy więc aparatu bym nie brał ale telefon śmiało.

WICKER MAN
Musisz oddać do depozytu, który kosztuje 50 zł. Można wnosić tylko stare telefony, ew. telefony satelitarne. Nowoczesne komórki z kolorowym wyświetlaczem, ekranem dotykowym, grami innymi niż wąż itp. są niestety zakazane na terenie festiwalu. :(

No co ty gadasz. Chyba ich pogrzało... Ale skoro tak to jak wytłumaczyć całą masę filmików na youtube. chowasz głęboko w kielnie i tyle wątpię żeby mieli prawo Cię doszczętnie przeszukiwać.
Ostatnio zmieniony śr gru 15, 2010 7:01 pm przez Zilian, łącznie zmieniany 2 razy.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wcale mnie nie zdziwi jakby SOAD był, szok - mam bilet GC :idea:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner