Tyle to ja samemu wiem. Wie ktoś może, jakie to ma znaczenie? Co to za koleś czy jak? Raczej na SiT wszystko ma znaczenie.Cezarek1998 pisze:Winda i Koleś
Maiden Fans FAQ
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Re: Maiden Fans FAQ
Nie wszystko, tylko niektóre fragmenty. Tak samo na Powerslave, czy Life After Death.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Wiem, napisałem "raczej"
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Dużo na okładce SiT jest kolesi. gdyby każde miał jakieś znaczenie to... Sam nie wiem xd
Była to inicjatywa Roda Smallwooda, do spotkania Bruce'a i Harris'a doszło w jego domu, w Brighton. Wersji jest kilka ale prawda jest taka, ze sam Dickinson zatęsknił do dawnej sławy, której nie miał grając w klubach ze swoim zespołem, zaś Ironi po wyrzuceniu Bayley'a chcieli zakończyć karierę. Smallwood uratował Maiden, prawdopodobnie zespół nie istniałby już od 12-tu lat!!! po powrocie muzycy udzielali ton wywiadów, reinterpretując zajście na potrzeby chwili. Z inicjatywy Dickinsona przyjęto Smith'a, - był to jeden z warunków powrotu wokalisty. Dalsza cześć historii wszyscy znamy, z resztą - ona wciąż się pisze ... 
Puszek123 pisze:Jak udało się nakłonić Bruca do powrotu Maidena??
$$$$$$$$$$$$
Dorabianie do tego jakiejkolwiek ideologi mija się z celem
Nieważne czemu, ważne jak wyszło 
oficjalnie jest taka wersja, ale myslicie ze to prawda?RALF pisze:aś Ironi po wyrzuceniu Bayley'a chcieli zakończyć karierę
mam watpliwosci czy najpierw nie byl pomysl z Brucem, a potem wykopanie Blazea
Z tym zakończeniem kariery to założę się że jest jak zawsze, jak sie nie ma co gadać to o zakończeniu kariery się mówi. A tak na logikę biorąc kto zarzyna kurę znoszącą złote jajka. Brucowi powrót był na rękę bo sława jaka zdobył z IM chodziła za nim wszędzie, Harisowi też na pewno ten pomysł się spodobał bo dotarło do niego że Iron Maiden z Brucem i Iron Maiden bez Bruca to dwa zupełnie inne zespoły.Budziol pisze:oficjalnie jest taka wersja, ale myslicie ze to prawda?RALF pisze:aś Ironi po wyrzuceniu Bayley'a chcieli zakończyć karierę
mam wątpliwości czy najpierw nie byl pomysl z Brucem, a potem wykopanie Blazea
Przychylam się do tej wersjiBudziol pisze: mam watpliwosci czy najpierw nie byl pomysl z Brucem, a potem wykopanie Blazea
Myślę że Rod już miał wszystko dobrze skalkulowane dużo wcześniej
W latach 90-tych IM to nie była kura znosząca złote jajka. Zespół był wyraźnie w odwrocie i wystarczy wspomnieć mój pierwszy koncert w 1995 roku na Torwarze. Pojechałem do Warszawy bez biletu i kupiłem go normalnie w kasie. Torwar był może w połowie wypełniony...Zilian pisze:A tak na logikę biorąc kto zarzyna kurę znoszącą złote jajka.
Co do zmiany powrotnej wokalisty, to podejrzewam planowaną zagrywkę. Bruce już przestał kombinować z inną muzyka i wrócił do heavy metalu. Z Blaze nie szło zbyt dobrze (zawodził na koncertach) i wymyślono powrót Dickinsona i Smitha, reunion i jak dzisiaj wiemy - był to strzał w "10". Nie ma co kombinować z dorabianiem historii. W tym biznesie nie ma miejsca na sentymenty
www.MetalSide.pl
A ja gdzieś czytałem, że po kilku koncertach gdzie nawet nie zagrali bisów, kłótniach itp. Steve rzucił hasło że zespół już nie istnieje (ale nie podano tego mediom) i dopiero po jakimś niedługim czasie skonfrontowano Steve'a z Brucem.
Póki śpiewał z nimi Bruce, cale trasy się wyprzedawały a Fear Of The Dark w wielu krajach okazał się bestsellerem zespołu (tak jest do dziś). Po odejściu Dickinsona - fani stracili nadzieję, chyba nawet Harris zdawał sobie sprawę że idą "pod prąd". Trasa "The X-Factour" obejmowała głównie małe i średnie hale, owszem w wielu miejscach ciągle przecież grali stadiony: Włochy, Grecja, Hiszpania, Ameryka Łacińska. Oczywiście najgorzej było w USA i Kanadzie - wówczas szalał tam trend na granie alternatywne i industrialne, na dodatek brytyjscy fani dosłownie zignorowali Maiden AD 1995
. Harrisa to musiało boleć i to bardzo!
Sytuacji nie zmienił VXI, było jeszcze gorzej - mimo ciekawej wizualnie oprawy trasy. Ja czytałem, że istotnie Harris chciał zamknąć działalność IM! Na szczęście historia potoczyła się inaczej a ostatnie 10-12 lat to okres największych tryumfów MAIDEN w ich karierze !
Sytuacji nie zmienił VXI, było jeszcze gorzej - mimo ciekawej wizualnie oprawy trasy. Ja czytałem, że istotnie Harris chciał zamknąć działalność IM! Na szczęście historia potoczyła się inaczej a ostatnie 10-12 lat to okres największych tryumfów MAIDEN w ich karierze !
Dodać trzeba, że w latach 90-tych muzyka heavy metalowa przechodziła spory kryzys...
www.MetalSide.pl
No i do tej pory się nie podniosła do tego poziomu co w latach 80. Chociaż i tak jest dobrze!
A ja spytam z innej beczki: szukam pilnie podkładu do Virusa. Ze stron z podkładami dla gitar znam
http://www.guitarbackingtrack.com/
http://www.guitars101.com/forums/f76/
ale Virusa nie ma. Na YT też jest sporo ciekawych podkładów, ale nie Virus... Czy ktoś z Was może wie jak wykonać na własną rękę takie coś? Jest jakiś program? Bo słyszałem, że po prostu wycisza się pewien instrument i podkład gotowy. A może po prostu macie dostęp do Virusa bez gitary prowadzącej?
A ja spytam z innej beczki: szukam pilnie podkładu do Virusa. Ze stron z podkładami dla gitar znam
http://www.guitarbackingtrack.com/
http://www.guitars101.com/forums/f76/
ale Virusa nie ma. Na YT też jest sporo ciekawych podkładów, ale nie Virus... Czy ktoś z Was może wie jak wykonać na własną rękę takie coś? Jest jakiś program? Bo słyszałem, że po prostu wycisza się pewien instrument i podkład gotowy. A może po prostu macie dostęp do Virusa bez gitary prowadzącej?
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Mógłby ktoś podrzucić linkiem do video, jak Drake gra na gitarze rękoma Dave'a?
http://www.youtube.com/watch?v=hXBezfw3pyY
Proszę bardzo
, tu jest połączenie From Here to Eternity (solówka jest grana "przez Drake'a") z Transylvanią. Jak chcesz to przewiń, jak nie to posłuchaj - warto, solo Transylvanii jest ładne
@Edit
Przy 4:30 w filmie zaczyna się porwanie Dave'a.
Obejrzyj sobie wszystkie filmy z Raising Hell, naprawdę warto, iluzjonista ma talent. Raz przebił sobie nożem rękę, na końcu zabija Bruce'a. Wygląda bardzo realistycznie.
Proszę bardzo
@Edit
Przy 4:30 w filmie zaczyna się porwanie Dave'a.
Obejrzyj sobie wszystkie filmy z Raising Hell, naprawdę warto, iluzjonista ma talent. Raz przebił sobie nożem rękę, na końcu zabija Bruce'a. Wygląda bardzo realistycznie.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Wiem, oglądałem to kiedyś u kolegi, ale nie pamiętałem na której piosence obcina te ręce, a scena finałowa jest naprawdę świetna. Dzięki :]
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Czy podczas nagrywania raising hell, ironi "wiedzieli" że Bruce odejdzie?