RTTH, TT raz, i szczerze mi to wystarczy wolał bym coś innego zamiast tego usłyszeć. Poza tym ja bylem na koncercie IM raz i nie chodzi o mnie ale o całokształt są ludzie którzy byli na 5 czy 6 koncertach i praktycznie poza scenografią i kilkoma nowymi utworami nie różnią się. Mnie po prostu ta postawa zespołu irytuje.Steve pisze:A ile razy, osobiście, na żywo słyszałeś RTTH, TT czy Wrathchild'a?Zilian pisze:Dokładnie. Był by jakiś powiew świeżości a nie stare kanapki które już dawno się znudziły... To tak jakbym non stop jadł chleb z serem, jest dobry no ale ile można xDBudziol pisze: ja chce, po stokroć lepsze usłyszeć mocarny FTGGOG, nieśmiertelnego Wickera, a nie oklepanego do bolu TROOPERa, RTTH, czy WRATHCHILDa
The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
i znów się nie zgodzę. Obyłbym się bez niego bo słyszałem go na żywo ilekroć byłem na konciercie MAIDEN, ale dla mnie to klasyk absolutnyZłapanyWCzasie pisze:natomiast Fear of the Dark to tylko popularny przebój,nic więcej...
Od tego zaczynałem, a więc to kwestia sentymentu, indywidualnych gustów
A dodając to na koncert w 2008 jechałem dla Aces High, Revelations, Powerslave, ROTAM, Wasted Years. A nie dla RTTH, TNOTB czy FOTD.
AC/DC robi praktycznie to samo, Metallica też ma kilka stałych kawałków na koncertach. To normalka, każda kapela ma żelazne klasyki, które gra na każdym koncercie.Zilian pisze:5 czy 6 koncertach i praktycznie poza scenografią i kilkoma nowymi utworami nie różnią się. Mnie po prostu ta postawa zespołu irytuje.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
No i właśnie to jest moim zdaniem troszkę błąd, no ale nic przyzwyczaić się trzeba.Emilio pisze:AC/DC robi praktycznie to samo, Metallica też ma kilka stałych kawałków na koncertach. To normalka, każda kapela ma żelazne klasyki, które gra na każdym koncercie.Zilian pisze:5 czy 6 koncertach i praktycznie poza scenografią i kilkoma nowymi utworami nie różnią się. Mnie po prostu ta postawa zespołu irytuje.
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Wiele zespołów tak ma i kiedyś czytałem uzasadnienie, bo padło pytanie do któregoś z tych wielkich bandów cchyba to był KISS ale pewien nie jestem.
Powiedzieli, że oni wiedzą że na koncerty przychodzą fani który są z nimi od samego początku i słyszeli je po stokroć, ale na 20 tysięczną publiczność większość stanowią jednak ludzie którzy są na ich koncercie po raz pierwszy i chcieli by usłyszeć te klasyki, które są uznawane za najbardziej znane kawałki...
Powiedzieli, że oni wiedzą że na koncerty przychodzą fani który są z nimi od samego początku i słyszeli je po stokroć, ale na 20 tysięczną publiczność większość stanowią jednak ludzie którzy są na ich koncercie po raz pierwszy i chcieli by usłyszeć te klasyki, które są uznawane za najbardziej znane kawałki...
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Pasowałoby mi gdyby robili jak Meta. KIlka stałych kawałków na koncertach i kilka niespodzianek na każdym. W sumie na trasie AMOLAD też było dobrze, bo zagranie całej płyty to fajna sprawa, teraz tez by tak mogli. 
Właśnie. Dla mnie pod wym względem trasa AMOLAD była czymś wspaniałym i nie powtarzalnym. Świetne posunięcie zespoły. Gdyby tak zrobili też w tym przypadkumolojuh pisze:Pasowałoby mi gdyby robili jak Meta. KIlka stałych kawałków na koncertach i kilka niespodzianek na każdym. W sumie na trasie AMOLAD też było dobrze, bo zagranie całej płyty to fajna sprawa, teraz tez by tak mogli.
Dla mnie takie trasy promujące płytę powinny być normalką. W przerwie przed kolejną płytą poszła by jakaś klasyczna klasa+dwie/trzy niespodzianki i wszyscy są zadowoleni:)Zilian pisze:Właśnie. Dla mnie pod wym względem trasa AMOLAD była czymś wspaniałym i nie powtarzalnym. Świetne posunięcie zespoły. Gdyby tak zrobili też w tym przypadkumolojuh pisze:Pasowałoby mi gdyby robili jak Meta. KIlka stałych kawałków na koncertach i kilka niespodzianek na każdym. W sumie na trasie AMOLAD też było dobrze, bo zagranie całej płyty to fajna sprawa, teraz tez by tak mogli.Niestety tak nie będzie
Dokładnie. Tak jak no teraz IM popełniło moim zdaniem błąd bo trasę promującą EL Dorado nazwali TFFWT. A poza jednym utworem z TFF nie miała nic wspólnego... jeśli chodzi o muzykę. Trasa promującą płytę ma do jasnej cholery promować płytę a nie zagrają 4 nowe kawałki i reszta starocie. Na płycie jest 10 świetnych utworów (w przypadku TFF) zamiast je zagrać, sprawić niespodziankę fanom, promować tą płytę to nie. Oczywiście są ludzie którym układ ze starymi utworami pasuje ale już jak widzę większość ludzi zaczyna się przeciwko temu buntować.ttomasz pisze:Dla mnie takie trasy promujące płytę powinny być normalką. W przerwie przed kolejną płytą poszła by jakaś klasyczna klasa+dwie/trzy niespodzianki i wszyscy są zadowoleni:)Zilian pisze:Właśnie. Dla mnie pod wym względem trasa AMOLAD była czymś wspaniałym i nie powtarzalnym. Świetne posunięcie zespoły. Gdyby tak zrobili też w tym przypadkumolojuh pisze:Pasowałoby mi gdyby robili jak Meta. KIlka stałych kawałków na koncertach i kilka niespodzianek na każdym. W sumie na trasie AMOLAD też było dobrze, bo zagranie całej płyty to fajna sprawa, teraz tez by tak mogli.Niestety tak nie będzie
Raczej watpie, żeby wiekszośc chciała usłyszeć nowe kawałki. W zeszłym roku grali głównie kawałki z lat 2000 - 2006 i było narzekanie. Jak zagrali całe AMOLAD to też niemal w kazdej recenzji koncertu czytaliśmy, że wielkim minusem był brak klasyków. Mnie odpowiada taki stan, że płyte promuje 5 nowych kawałków, niemal wszystkie zespoły tak robią.Zilian pisze:zamiast je zagrać, sprawić niespodziankę fanom, promować tą płytę to nie. Oczywiście są ludzie którym układ ze starymi utworami pasuje ale już jak widzę większość ludzi zaczyna się przeciwko temu buntować.
A co do klasyków to ja bym chetnie usłyszał To Tame a Land. Generalnie, fajnie gdyby zagrali cos z Piece of Mind oprócz Troopera.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
no co Ty trooper musi być muszę go w końcu na żywo usłyszećEmilio pisze:oprócz Troopera.
IRON MAIDEN
Może Flight of Icarus? Myślę że to realne, choć oczywiście bardzo mało prawdopodobne.
A te słowa się nie wykluczają?PanPrezes pisze:Myślę że to realne, choć oczywiście bardzo mało prawdopodobne.
Flight byłby świetny, jak również To Tame, czy Still Life...Ale ja tam się wszystkim zadowolę
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Łoo, gdyby zagrali Flighta byłbym wniebowzięty.PanPrezes pisze:Może Flight of Icarus? Myślę że to realne, choć oczywiście bardzo mało prawdopodobne.
Tylko kto to zaśpiewa 
Ja też chce troopera. Choc już go słyszałem, uwazam, że ten numer powinni grac zawsze. Napisałem tylko, że oprócz niego przydałoby sie jeszcze coś z Piece of Mind.Puszek123 pisze:no co Ty trooper musi być muszę go w końcu na żywo usłyszeć
Cóż, na mój nos to dostaniemy wariant kompromisowy miedzy 5-cioma kawałkami z "TFF" a tym, co wypełniło zawartość "Flight 666' 2CD. Nieoficjalnie mówi się o nowym albumie koncertowym i DVD.
1. Satellite 15... The Final Frontier
2. El dorado
3. 2 minutes to Midnight
4. These Colours Don't run
5. The trooper
6. Heaven can wait
7. Coming Home
8. The Talisman
9. Number Of the Beast
10. Fear of The Dark
11. Wasted Years
12. When The Wild Wind Blows
13. Iron Maiden
14. The Wicker Man
15. Run to The Hills
16. Reincarnation Of Benjamin Breeg
17. Hallowed Be Thy Name
Za dużo się nie pomyliłem - chyba. 12 II 2011 będziemy wiedzieć więcej.
2. El dorado
3. 2 minutes to Midnight
5. The trooper
6. Heaven can wait
7. Coming Home
8. The Talisman
9. Number Of the Beast
10. Fear of The Dark
11. Wasted Years
13. Iron Maiden
14. The Wicker Man
15. Run to The Hills
17. Hallowed Be Thy Name
Zamienić Heaven can wait na Stranger in a strange land albo (jeszcze lepiej) na coś z Piece of Mind i bede zadowolony.
No no gdyby był taki secik to bym był bardzo zadowolonyRALF pisze:Cóż, na mój nos to dostaniemy wariant kompromisowy miedzy 5-cioma kawałkami z "TFF" a tym, co wypełniło zawartość "Flight 666' 2CD. Nieoficjalnie mówi się o nowym albumie koncertowym i DVD.
2. El dorado
3. 2 minutes to Midnight
5. The trooper
6. Heaven can wait
7. Coming Home
8. The Talisman
9. Number Of the Beast
10. Fear of The Dark
11. Wasted Years
13. Iron Maiden
14. The Wicker Man
15. Run to The Hills
17. Hallowed Be Thy Name