Ulubiony teledysk Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2868
Re: Ulubiony teledysk Maiden
The Wicker Man, za sentyment do piosenki i wogóle najbardziej mi się podoba, a z troche starszych to From Here to Eternity 
Holy SMoke
Wiadomo że Holy Smoke 
-
Deleted User 4432
Angel and the Gambler - jedyny tak naprawdę teledysk "z pomysłem " . Nie dość , że mamy świetne ujęcia grającej kapeli to jeszcze wszyscy członkowie występują jako aktorzy w części fabularnej teledysku . Archaiczna grafika może dziś razić ale jak dla mnie to jest plus (przypominają mi się gry komputerowe z końca lat 90 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

CIPWM i holy smoke
ale wole CIPWM
P.S Zapomniałaś o utworze reach out
P.S Zapomniałaś o utworze reach out
Holy Smoke
Holy Smoke Bruce rozpedzony pada na glebe to moja ulubiona scena
ale BQORBD tez wymiata 
Who motivates the motivator
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Uwielbiam The Trooper, Aces High, Goly Smoke, Bring your...., BQOBD, MOTE, i Wasting Love. Najbardziej jednak Wasting Love :]
Wasted Years - kapitalnie oddaje ten cały klimat osiemdziesiątych lat
From here to eternity i rainmaker. Chociaż obiektywnie trzeba przyznać, że Iron Maiden nigdy nie miał dobrych teledysków...
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Zdecydowanie Holy Smoke, mój faworyt za to że jest taki z jajem 
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Zdecydowanie Holy Smoke, później Be Quick Or Be Dead i Flight Of Icarus
Szczerze uważam, że Maideni robią jedne z bardziej gównianych klipów jakie widziałem. Na Fear of The Dark trochę poszli do przodu ale potem znowu jakieś dziwactwa wyprodukowali. Oddałem głos na Holy Smoke (za jajcarskie podejście), bo to jeden z trzech klipów, które jestem w stanie obejrzeć. Pozostałe to Wasted Years i Be Quick or be Dead. Spodziewałem się czegoś sensowniejszego po TFF ale niestety pozostali w konwencji. Nie chodzi mi nawet o kicz, bo wiadomo, że kicz ma być. Te teledyski są koszmarne w tak przerysowany sposób, że to wygląda na przemyślaną robotę. Myślę, że robią to celowo, bo nie wierzę, że nikt im jeszcze nie powiedział, że te klipy są.... jakie są 
From Here To Eternity za przejazd kamery z góry do dołu w windzie 
WY.
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Generalnie Iron Maiden nigdy nie robiło szału teledyskami. Były lepsze i gorsze, najlepiej wyszedł chyba Rainmaker. Fajny jest też Wicker Man i jajcarski Holy Smoke. Jako, że jestem fanem starych horrorów to podobał mi sie jeszcze ten do Number of the Beast oraz Bring Your Daughter... to the Slaughter"... Wasted Years też dobre, takie "wspomnieniowe" Najwiekszy teledyskowy (i nie tylko
) klops Maiden to natomiast the angel and the gambler, choć jest tam fajna scena gry w pokera 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Holy Smoke
ten Dave w gumiakach w środku rzeczki, Janek grający na 'drzewie' i w bramce, epickie minki Nicka, Steve na błotniku traktorka, Bruce tarzający się w łanach prosa(?), no i księża/pastorzy 
Holy Smoke prześmiewczy fajny teldysk
To jest rzepakDepeshka pisze:Bruce tarzający się w łanach prosa(?)