Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Teraz słucham...

Post autor: IronCezarek »

Obrazek
Strasznie się wciągnąłem w twórczość mistrza Varga :P
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ja tam nigdy nie byłem fanem Burzum. A sam Varg to imho nazistowski palant, który powinien wisieć za to co zrobił. Jest zwykłym cwelem skoro zabił faceta, który był odwrócony do niego plecami.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

komuniste zabił. i ponoć ten komunista wcale nie był do niego odwrócony plecami... nie taki zły ten Varg...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

szatanista pisze:komuniste zabił
Nienawidze komuchów tak samo jak nazistów, ale nie wiem na ile powazny był ten rzekomy komunizm Euronymousa. Poglady Varga sa niebezpieczne skoro zdecydował sie zabić.
szatanista pisze:i ponoć ten komunista wcale nie był do niego odwrócony plecami
W kilku źródłach czytałem, że zaatakował go z zaskoczenia od tyłu, co chyba potwierdzili jacyś specjaliści od kryminologii na podstawie ran. Ale nawet jeśli nie, to napadł z kosą na bezbronnego. Jesli faktycznie obaj reprezentowali socjalizm totalitarny różniący sie tylko tym, że jeden jest brunatny a drugi czerwony, to najlepiej gdyby pozabijali sie nawzajem ;-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Podrzucicie jakimś linkiem, bo jakoś nigdy nie słuchałem żadnych z zespołów, a zainteresowała mnie ta sytuacja.

Obrazek
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

Dodałbym jeszcze jako uzupełnienie artykuł samego Varga na na temat zabójstwa
http://www.burzum.org/eng/library/a_bur ... ry02.shtml. W różnych artykulikach na temat Burzum i Mayhem naczytałem się rozmaitych rewelacji , między innymi że poszło o laskę . Sam Varg twierdzi , że to bzdura a nie widzę powodów by miał kłamać .

Warto poznać różne punkty widzenia zwłaszcza że pismaki lubią koloryzować fakty i ogólnie wypisywać pierdoły. Zwłaszcza w necie .

PS. Imo tekst bardzo ciekawy niezależnie od stosunku czytelnika do autora. Czyta się jak niezłe opowiadanie kryminalne .
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Dzięki panowie :)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Niestety wypowiedzi Varga, a przede wszystkim jego historia, pokazują, że to idiota pierwszego kalibru. Zabił człowieka, nie wykazuje żadnej skruchy, w swoim przekonaniu nie zrobił nic złego. Ba, uczynił świat piękniejszym. W przekonaniu niektórych fanów chyba też tak jest, jeśli znajdują absurdalne tego usprawiedliwienia heh - "komunistę zabił (...) itp.". Cóż, z tego wynika, że można pozbawić życia kogoś, o kim domniemywa się, że ma inne poglądy/pochodzenie/barwy szalika/upodobania kulinarne - powodów, dla których można kogoś nie lubić i dehumanizować jest nieograniczona liczba. Ludzie tak myślący to sprawa dla psychiatrów i kryminologów.

Varg to zwyrodnialec, a jednocześnie muzyczny geniusz. Od niedawna poznaję twórczość Burzum i rzeczywiście, niektóre z tych dźwięków musiałby być odkrywcze w swoich czasach. Muzyka z niepowtarzalną atmosferą.

To też dowód na to, że Bóg, natura czy też inny los sypie ludziom bardzo nierówno. Ogromny talent może przypaść kompletnemu kretynowi, co potwierdza ten przypadek. Tak więc, pozostaje ekscytować się muzyką Burzum, zwłaszcza, że nowy album za pasem, a z politowaniem traktować wypowiedzi Varga jako człowieka - domowego filozofa. Zresztą, może racje miał autor jednego z tych artykułów, że jest to nic więcej, jak PRowe robienie szumu wokół siebie?

A z rzeczy topicowych polecam ten znakomity soundtrack!
Obrazek
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Niedługo zacznie powstawać film poświęcony norweskiej scenie metalowej początku lat 90. Varga ma zagrać Jackson Rathbone, znany z arcypopularnego "Zmierzchu", czyli sława może wrócić.
Wie ktoś coś o tym?
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ja wiem tylko, że Niedługo zacznie powstawać film poświęcony norweskiej scenie metalowej początku lat 90. Varga ma zagrać Jackson Rathbone, znany z arcypopularnego "Zmierzchu", czyli sława może wrócić.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Dzisiaj odpoczynek od oldschool'owego hard rocka, raz kiedyś można przesłuchać czegoś nowszego:

Obrazek

Akurat ten album średnio mi leży - kiepska produkcja, za dużo basu i rapu. Natomiast tutaj...

Obrazek

...doszli prawie do mistrzowskiego poziomu. Mam wrażenie jakby momentami grali "nowe wcielenie glam metalu". Tylko gdyby wyrzucili pseudo-popowo-numetalowo-balladowo-coś to byłoby idealnie.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Emilio pisze:napadł z kosą na bezbronnego.
Może kibicował Wiśle lub Cracovii ? :D a inna sprawa, że to nazista i debil. CHoć muzykę Burzum nawet lubię, odprężająca ;) i idealnie mi się przy niej uczyło na studiach :D
Ja po wczorajszym koncercie wróciłem do płytki zespołu MECH
Obrazek
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Obrazek
the Twilight Singers- Dynamite Steps

:D :D :D
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Obrazek
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ta płyta jest wspaniała

Obrazek
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Dawno nie widziałem żeby ktoś słuchał tej płytki :P
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Abstract pisze:Dawno nie widziałem żeby ktoś słuchał tej płytki :P
czyli nikt tutaj na bezsenność nie cierpi :B
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

Przemo142 pisze:
Obrazek
;-)
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Ja już jej sobie prędko nie puszczę, bo przewałkowałem ją chyba z milion razy od premiery, do porzygania wręcz... Ale jak sobie do niej kiedyś wrócę to mnie wgniecie znowu w fotel ;-)

Teraz się zapoznaję, z twórczością Mastodona i muszę stwierdzić, że ostatnia płyta jest genialna :mryellow:
ODPOWIEDZ