The Final Frontier World Tour 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour 2011
Szkoda że u nas nie ma takich połączeń przyjemnego (piwa) z przyjemnym (IM) xD Ale na serio fajny bajer kolejny do kolekcji 
Żal, że takie szczyny pawiana jak Carlsberg są łączone z porządnym zespołem...Budziol pisze: Piwny koncert Carlsberg, coraz popularniejszy na rynkach azjatyckich, oferuje specjalną promo-paczkę piwną z biletem na koncert Iron Maiden w Jakarcie i Bali!
M.
A guzik. cel uświęca środki, kilka- kilkanaście
tysiecy widzów zobaczy Maiden i ... przekona się do NICH 
W zeszlym roku w Cluj było coś podobnego, no może nie wystarczyło kupic 2-paka ale mozna bylo zrobic zakupy w centrum handlowym za 100 zeta i do tego dawano bilet gratis
Coż takie czasy...................
"Buy 2Pack get FREE TICKET*"
Myślę, że za tą gwiazdką (*) kryje się cała tajemnica, nie ma zatem co się podniecać, że Maiden sprzedają się gdzieś tam za dwa lipne sikacze. Zwykła promocja piwa. Przy okazji pewnie można wygrać bilet w losowaniu podając jakiś kod z opakowania...
M.
Myślę, że za tą gwiazdką (*) kryje się cała tajemnica, nie ma zatem co się podniecać, że Maiden sprzedają się gdzieś tam za dwa lipne sikacze. Zwykła promocja piwa. Przy okazji pewnie można wygrać bilet w losowaniu podając jakiś kod z opakowania...
M.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Dlatego budowanie takiej popularności jest mało warte, dla mnie większą sztuką było budowanie popularności w czasach tradycyjnego zdobywania fanów-płyty,koncerty.
Tymbardziej,że wtedy na scenie hard n heavy konkurencja była duża,duża większa.
Teraz w czasach rozbuchanego internetu, wydawanych na pęczki coraz bardziej wypachnionych DVD i takich durnych promocji jak ta podana wyżej to jakie to ma znaczenie ,Ironi kończą karierę ,niech robią co chcą, ja i tak głównie będę kojarzył ten zespół z lat 80 i 90, bootleg oglądany z tamtych lat to jakaś frajda,a z trasy na której samemu się było to jakoś tak nie cieszy,za dużo się mówi o tych trasach wokół,począwszy od trasy Brave New World, a jak się zobaczy jakiś rarytas z trasy World Piece Tour albo No Prayer on Tour albo nawet zdjęcia kapeli z innej niż obecna epoki to jakoś tak zawsze ciekawiej.
Ja zawsze byłem archaiczny i cofałem się do tyłu,jak zaczynałem ich słuchać w 2001 to od razu chciałem koniecznie posłuchać najstarsze płyty,bo mnie ciągnęło do przeszłości.
Teraz w czasach rozbuchanego internetu, wydawanych na pęczki coraz bardziej wypachnionych DVD i takich durnych promocji jak ta podana wyżej to jakie to ma znaczenie ,Ironi kończą karierę ,niech robią co chcą, ja i tak głównie będę kojarzył ten zespół z lat 80 i 90, bootleg oglądany z tamtych lat to jakaś frajda,a z trasy na której samemu się było to jakoś tak nie cieszy,za dużo się mówi o tych trasach wokół,począwszy od trasy Brave New World, a jak się zobaczy jakiś rarytas z trasy World Piece Tour albo No Prayer on Tour albo nawet zdjęcia kapeli z innej niż obecna epoki to jakoś tak zawsze ciekawiej.
Ja zawsze byłem archaiczny i cofałem się do tyłu,jak zaczynałem ich słuchać w 2001 to od razu chciałem koniecznie posłuchać najstarsze płyty,bo mnie ciągnęło do przeszłości.
Coś w tym co mówisz jest. Ale przez te 20 lat świat się zmienił niesamowicie i wydaje mi się ze zespół gdyby trzymał się tych samych wytycznych co w latach 80 to nie przetrwał by długo. W dobie internetu, youtuba, mp3, torentów było by ciężko, nie mówię że by się nie dało ale było by ciężko. Nawet same bootlegi. Zdobyć coś takiego w latach 80 czy na początku 90 to była sztuka (zakładam tylko bo urodziłem się w 90 roku i nie wiem jak to było wnioskuje z tego co piszecie na forum) trzeba było szukać a jak się już dostało to czego chciało to się tą kasetę wręcz wielbiło. Dzisiaj wystarczy wpisać Iron Maiden DVD download i mamy to co chcemy. Ze mnie było podobnie tylko w dużo mniejszym stopniu, pamiętam jak nie miałem internetu i miałem kupione tylko 2 płyty Powerslave i NPFTD. Wałkowałem je non stop. Potem jak założyli mi neta ściągnąłem całą dyskografię i hmm nie było już tak samo. Świat muzyczny się zmienił i dlatego takie "zabiegi" mnie nie dziwią.ZłapanyWCzasie pisze:Dlatego budowanie takiej popularności jest mało warte, dla mnie większą sztuką było budowanie popularności w czasach tradycyjnego zdobywania fanów-płyty,koncerty.
-
Deleted User 1499
No to mamy Ed Force One :
http://www.ironmaiden.com/EdForceOne2011_med.jpg
Hmm w tamtej wersji lepiej się prezentowałsekcjazwlok pisze:No to mamy Ed Force One :
Tak, tamten bardziej mi się podobał, ale to głównie dlatego, że "mumia" była najlepszym wcieleniem Eddie'go
Ten też nie jest zły, ale widać, że nie kombinowali jakoś ze zmianą położenia grafik na samolocie, generalnie to samo, tylko inny napis '... tour', inny Eddie na skrzydle steru i inny koło kabiny pilotów.
Mnie sie nowy Ed Force One podoba.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Napis na burcie robi swoje 
Co ciekawe, powstał i trwa w formie dawnej, tzn. z wydłużonymi dołami liter, które zostały przecież przycięte i już od "nastu" lat niestety nie towarzyszą nam na okładkach płyt. Ale na B757 się pojawiły.
M.
Co ciekawe, powstał i trwa w formie dawnej, tzn. z wydłużonymi dołami liter, które zostały przecież przycięte i już od "nastu" lat niestety nie towarzyszą nam na okładkach płyt. Ale na B757 się pojawiły.
M.
Inny jest też wykaz miast na burcie...
Ja czekam na kolejne daty, Czechy - dajcie Czechy - Panowie!
Ja czekam na kolejne daty, Czechy - dajcie Czechy - Panowie!
Z prorokowania w poprzednim tygodniu niewiele Ci wyszłoRALF pisze:Ja czekam na kolejne daty, Czechy - dajcie Czechy - Panowie!
Też chcę w końcu te Czechy, muszą być bo od 11 do 24 mają puste terminy!
A Ed Force One taki sam, tylko z gorszym Eddiem.
+1Emilio pisze:Mnie sie nowy Ed Force One podoba.
więcej fot:
http://imbnoticias.blogspot.com/2011/02 ... -2011.html
Zaraz po nas Czechy: Maiden, Korn, Mastodon, Cavalera Conspiracy
http://kultura.idnes.cz/hudebni-leto-ma ... _hudba_jaz
http://kultura.idnes.cz/hudebni-leto-ma ... _hudba_jaz
No w końcu ogłosili, bo do rozpoczęcia trasy 3 dni, a jeszcze są niewiadome...
i już gotowy do lotusekcjazwlok pisze:No to mamy Ed Force One :
Mogli napisy zmienić. Jak wygląd z trasy SBIT mi do tego Boeinga pasował tak ten ni w kij ni w oko.
heh, tylko ze to nie jest prawdziwy Ed Force One, tamten mial reg G-OJIB a ten ma G-STRX