The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Post autor: Budziol »

bardzo fajnie prezentuje sie to intro wg mnie wraz z żywiołowym FF
wiaterek i talisman(oprocz przynudnego intra ;) ) wypadają bomba! - genialnie Bruce je śpiewa - lepiej niz na płycie?
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Budziol pisze:bardzo fajnie prezentuje sie to intro wg mnie wraz z żywiołowym FF
Tak, statyw tez jest odświeżeniem koncertowej konwencji i pozytywnie odbieram ta zmiane. Moim zdaniem intro i animacje przed pierwszym numerem sa świetne, a FF dobrze spełnia role otwieracza. The Talisman rewelacyjnie wypada live, wtwwb nieco mu ustepuje, ale też fajnie brzmi. Jedyne co troszke mi nie pasuje to Blood Brothers. Kawałek jest fajny i zawsze go lubiłem, ale wolałbym cos bardziej żywiołowego.
Ostatnio zmieniony sob lut 12, 2011 9:14 pm przez Emilio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Bruce wciąż ma kapitalny głos, nagrania na płycie są b. przeciętne, więc nie dziwi mnie, że wersje live będą lepsze niż "oryginalna"
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Wiedziałem ze nowe utwory dostaną dodatkowego kopa live. Jako ze jest to pierwszy koncert muszą sie jeszcze troche dotrzeć ale to co widziałem to jest to . Bruce i statyw !!! Nareszcie !!! Poza tym facio tak wyciaga Talismana i Coming Home że kopara opada ;-) Dave z Gibsonem to jest drugi plus dodatni :mryellow: Naprawde gdyby zagrali całą nową płyte od A do Z byłbym wniebowzięty bo jest to materiał cały do zagrania live . Ale to co widziałem z YT utwierdza mnie w przekonaniu ze naprawde nie muszą grać klasyków , by muzycznie być wciąż na szczycie . I to jest ich największa siła teraz nie są niewolnikami własnej przeszłości . Up the Irons !! :pijak:
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Dokładnie.
S15 + TFF super wypadają.
Bruce ze statywem też fajnie, na jednym filmiku widać jak statyw leci wysoko w górę.
Forma jest, humor też dopisuje (The Wicker Man).
Gdy płyta wyszła, parę osób na forum twierdziło, że Bruce jest zapowietrzony i bliski końca.
Po koncercie widać, że tak nie jest. Na szczęście..
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

http://www.youtube.com/watch?v=wvSVnvCqDDM

Nie byłem przekonany do Coming Home w setliście, ale po usłyszeniu wersji LIVE bardzo chce to usłyszeć, zaje***cie brzmi.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

dostoevsky pisze:
panzerschreck pisze:Od Ciebie, mój ulubiony użytkowniku Grzędi
?????
No a nie Grzędi? Dla mnie zawsze pozostaniesz Grzędim, a nie pożal się borze dostojewskim :lol:

dostoevsky pisze:Że niby to jakiś pojedynek na obrazki? Nie zamierzam odpowiadać obrazkiem, po prostu tak jak Karol i Ela uważam że jesteś biedny że chcesz przegapić Sonisphere. ;)

Luzik kolego! Ja już dawno zapomniałem o Twoich zalotach. ;)
Pozdrowienia dla Karola i Eli, ja natomiast ze Staszkiem i Ptaszkiem uważam, że jesteście biedni że chcecie na to Sonisphere jechać ;)

A co do zalotów- mam Ci przypomnieć kolego kto wypisywał do mnie tony privów? :lol: Kto tu więc do kogo się zalecał? :lol:
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

A teraz trochę z innej beczki! Czy tylko ja widzę, że Harris zafarbował włosy?!
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

panzerschreck pisze:uważam, że jesteście biedni że chcecie na to Sonisphere jechać
Fajnie, w drodze do Wawy bedziemy w myślach rozważać ów "prawdę objawioną" :neutral:
panzerschreck pisze:A co do zalotów- mam Ci przypomnieć kolego kto wypisywał do mnie tony privów? Kto tu więc do kogo się zalecał?
To może zostancie przy tych privach, co?
krusejder pisze:Bruce wciąż ma kapitalny głos
Forma Bronka to miłe zaskoczenie, daje z siebie 100%
SebastianArcheo pisze:Czy tylko ja widzę, że Harris zafarbował włosy?!
Dotknij, nie poczujesz lakieru... :P
Ostatnio zmieniony ndz lut 13, 2011 1:08 am przez Emilio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Emilio pisze:Dotknij, nie poczujesz lakieru... :P

:lol: ;-)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Emilio pisze:
panzerschreck pisze:uważam, że jesteście biedni że chcecie na to Sonisphere jechać
Fajnie, w drodze do Wawy bedziemy w myślach rozważać ów "prawdę objawioną" :neutral:
Haha. I mimo że 'popijemy, poskaczemy, pośpiewamy hity', to na pewno nie 'będzie śmiesznie', w końcu taki mierny set... ;)
panzerschreck pisze:
dostoevsky pisze:
panzerschreck pisze:Od Ciebie, mój ulubiony użytkowniku Grzędi
?????
No a nie Grzędi? Dla mnie zawsze pozostaniesz Grzędim, a nie pożal się borze dostojewskim :lol:

dostoevsky pisze:Że niby to jakiś pojedynek na obrazki? Nie zamierzam odpowiadać obrazkiem, po prostu tak jak Karol i Ela uważam że jesteś biedny że chcesz przegapić Sonisphere. ;)

Luzik kolego! Ja już dawno zapomniałem o Twoich zalotach. ;)
Pozdrowienia dla Karola i Eli, ja natomiast ze Staszkiem i Ptaszkiem uważam, że jesteście biedni że chcecie na to Sonisphere jechać ;)

A co do zalotów- mam Ci przypomnieć kolego kto wypisywał do mnie tony privów? :lol: Kto tu więc do kogo się zalecał? :lol:
Po pierwsze - ortografia. Chyba że o Bora-Komorowskiego tu chodzi (albo Bory Tucholskie? Kto to może wiedzieć...).
Po drugie - proszę bardzo, ale teraz, gwoli ścisłości, jestem użytkownikiem 'dostoevskym' (po prostu zwracam uwagę na pewną nieprawidłowość, bo napisałeś do mnie 'użytkowniku', prywatnie mnie nie znasz no i wódki razem nie piliśmy), po prostu miałem ochotę nazwę usera zmienić, a Twój apel jakiś czas temu żeby mnie wciąż nazywać 'Grzędim' nie wypalił.... no ale ja mam dobre serce, więc dla Ciebie robię wyjątek, nazywaj mnie tak dalej. ;)

Poza tym mam dużo empatii, więc nie mogłem zignorować Twoich zalotów, wolałem je przenieść na priva niż dyskutować o tym na forum, jak teraz - 'tona' to przesada, Twoich odpowiedzi w skrzynce mam pięć, więc podejrzewam że mniej więcej tyle wiadomości do Ciebie wysłałem.

Emilio ma rację, proponuję tutaj postawić kropkę. I rzeczywiście, pójdę za Twoją radą wysłaną kiedyś w privie i nie zamierzam Ci więcej na forum odpowiadać, nic się nie zmieniłeś, poczucia humoru, jak niedawno udowodniłeś, też nie masz (a sam mi jego brak zarzucałeś).

EDIT: Odpisywać Ci nie zamierzam, ale dodam, że ironicznej, czy wręcz sarkastycznej odpowiedzi się z Twojej strony mogę spokojnie spodziewać, w końcu tylko to Ci zostało....

A wracając do tematu - nie uważam że jestem biedny, że jadę na Sonisphere. Ba, powiem więcej, zamierzam kupić bilet na Golden Circle. Warto odłożyć grosza, po AC/DC plułem sobie w brodę, że mnie nie było pod sceną.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Co to w ogóle za gadanie ktoś jest biedny to jedzie na Soni do wawy :| ? Ja jadę do wawy bo jest to organizowane u mnie w kraju nie muszę się na jasiek koncerty do innych krajów pchać a nie jestem typem gościa co będzie zapieprzał na koncert do Moskwy. Trzeba mieć po za finansami trochę czasu zaplanowanego an taki wypad. Co do formy Bruca to tak :D Jest na wysokim poziomie widać że się gość nie męczy głos ma mocny, co bardzo cieszy oby tak dalej :D Co do tego statywu który wszyscy wspominają :D Nie wiem czemu ale z nim jakoś ten koncert taki dojrzalszy mi się widzi. Nie żeby wcześniej koncerty były dziecinne czy coś hehe :) Ale ten statyw fajne wrażenie robi :) Co do setu to przeważają +- spokojniejsze utwory ale mi to nie przeszkadza. Moim zdaniem z setem trafili świetnie. Oczywiście każdemu może coś nie pasować ale pamiętajmy mogło być gorzej :D
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

[quote=Son After Sin[/quote]Tak samo "Run To The Hills" na samym końcu z chóralnymi śpiewami. Fantastyczna sprawa.
[/quote]
Mi też tego trochę brakuje, za running free bym wymienił.

Super, że Bruce i cały materiał bardzo dobrze wypadają, niestety jestem na mobilnym necie i transferu na YT nie chcę tracić:/
Awatar użytkownika
Mercenary155
-#Invader
-#Invader

Post autor: Mercenary155 »

A co powiecie o When The Wild Wind Blows.
Przepiękne.

http://www.youtube.com/watch?v=Ly46kQmk ... re=related
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Wszystkie kawałki (jak zwykle) wypadły świetnie, niektóre lepiej niż na płycie. :)
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

trzeba przyznać, że setlista jest dość dobra ;-) chociaż mi brakuje jakiś kawałków z AMOLAD i nie obraziłbym się za takie Starblind czy Isle of Avalon z TFF. Ogólnie jednak nie można narzekać :-o Bruce na koncertach jak zwykle śpiewa z powerem, niektóre kawałki naprawdę wypadły lepiej niż na płycie :-o
oby tak dalej :!:
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

1. SATELLITE 15...THE FINAL FRONTIER
2. EL DORADO
3. 2 MINUTES TO MIDNIGHT
4. COMING HOME
5. DANCE OF DEATH
6. THE TROOPER
7. THE WICKER MAN
8. BLOOD BROTHERS
9. WHEN THE WILD WIND BLOWS
10. THE EVIL THAT MEN DO
11. THE TALISMAN
12. FEAR OF THE DARK
13. IRON MAIDEN
14. THE NUMBER OF THE BEAST
15. HALLOWED BE THY NAME
16. RUNNING FREE
Jak dla mnie set jest zaje! Mogliby tylko Feara zastąpić np. Clansmanem albo czymś innym, no ale ja nie narzekam. A kawałki z nowej płyty na żywo sporo zyskują. Tylko w Talizmanie Bruce trochę słabo sobie radzi, ale może to dlatego, że pierwszy koncert...
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Cholera, nie tak to miało wyglądać ;(

Po pierwsze: Jeśli chodzi o klasyki mogliby wywalić Running i dać RTTH
Po drugie: Blood i Wicker? No to teraz nam dopiero jaja zrobili, mogli by dać Heaven can Wait i Benka zamiast tego. A jeśli mieli by już coś dawać ze BNW to jedynie Dream of Mirrors
Po trzecie: Jest Talizman
Po czwarte: Nie ma Starblinda :(

Nie jest źle, ale mogło być lepiej
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

IronCezarek pisze:Po drugie: Blood i Wicker? No to teraz nam dopiero jaja zrobili, mogli by dać Heaven can Wait i Benka zamiast tego.
Tragiczna by była ta zamiana.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

IronCezarek pisze:Po drugie: Blood i Wicker? No to teraz nam dopiero jaja zrobili, mogli by dać Heaven can Wait i Benka zamiast tego
Bez jaj już lepsze Blood Brothers, który jest grany na drugiej trasie dopiero niz ograne do bólu heven can wait. A na wicker mana sie ciesze, super kawałek.
IronCezarek pisze:Po trzecie: Jest Talizman
To źle? Każdy raczej sie cieszył z Talizmanu. ;-)
IronCezarek pisze:Dream of Mirrors
I kolejny akustyczny wstep po Dance of death, Talizman i When the wild wind blows? Za dużo by było chyba tego akustyka.
ODPOWIEDZ