The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Elevatorman
- -#Clansman

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
gdyby nie kawałki z nowej płyty to świetna setlista by była
Własnie dlatego że są kawałki z nowej płyty setlista jest swietna .Elevatorman pisze:gdyby nie kawałki z nowej płyty to świetna setlista by była
Who motivates the motivator
Elevatorman pisze:gdyby nie kawałki z nowej płyty to świetna setlista by była
Ty trollu
tak w ogóle, to zauważyłem z tych nagrań, że Bruceowi lepiej wychodzą te starsze kawałki. Dlatego zastanawia mnie, po co na tych nowych płytach Bruce tak wyje i później także nie radzi sobie z tym wyciem na żywo?
Ja też uważam, że Bruce nie musi już tak "wyć", świetny przykład to końcówka Talisman, gdzie ostatni refren Bruce śpiewa z powerem a jednocześnie nie wyje, IMO wszystkie refreny tak właśnie powinny w tym utworze brzmieć. Chciałbym jednak zauważyć, po kilkukrotnych przesłuchaniach na YT, że nowe utwory nie wypadają wg. mnie w 100% dobrze. Mam na myśli, że się dłużą jakoś tak, np. Talisman ma chyba za dużo tych zwrotek pod koniec, praktycznie cały utwór niemal to śpiew Bruce'a w jednostajnym tempie, i jakoś ten utwór przestaje w swojej drugiej części przyciągać tak uwagę, to samo z Coming Home, którego druga połówka też się dłuży (WTWWB podonie), zobaczymy może na następnych koncertach dopracują i będą jeszcze lepsze wykonania powyższych. Nie zmienia to oczywiście faktu, że i tak pragnąłbym oba usłyszeć osobiście live. 
Po kilkutronym przesłuchaniu na YT wszystko zacznie się nudzićwojteq pisze:Mam na myśli, że się dłużą jakoś tak, np. Talisman ma chyba za dużo tych zwrotek pod koniec, praktycznie cały utwór niemal to śpiew Bruce'a w jednostajnym tempie, i jakoś ten utwór przestaje w swojej drugiej części przyciągać tak uwagę, to samo z Coming Home, którego druga połówka też się dłuży (WTWWB podonie), zobaczymy może na następnych koncertach dopracują i będą jeszcze lepsze wykonania powyższych. Nie zmienia to oczywiście faktu, że i tak pragnąłbym oba usłyszeć osobiście live.
wniosek - Bruce ma głos i śpiewać potrafi, a z tym wyciem to takie w czasie nagrywania mieli kaprycho :/Siwy pisze:tak w ogóle, to zauważyłem z tych nagrań, że Bruceowi lepiej wychodzą te starsze kawałki. Dlatego zastanawia mnie, po co na tych nowych płytach Bruce tak wyje i później także nie radzi sobie z tym wyciem na żywo?
Na razie oglądałem tylko intro z TFF. Nawet fajnie wypadło, choć i tak zostaję przy tym, że szybki i energiczny opener to podstawa.
- Mercenary155
- -#Invader

koncert w Singapurze już się skończył.
Tylko czekać na filmy
Tylko czekać na filmy
No to już tak zostanie 
Już?
Jak znajdziecie jakieś fotki, tak jak ostatnio z Moskwy, możecie wrzucić link?
Jak znajdziecie jakieś fotki, tak jak ostatnio z Moskwy, możecie wrzucić link?
I chwała im za to
Wybrali świetny materiał właśnie słuchałem bootlega z Moskwy i jest prze kozacki 
Też właśnie słucham bootlegu i mam spostrzeżenia:
- Nowe kawałki b. dobrze wypadają live, jeszcze jak przez parę koncertów zespół dopasuje się, to będzie naprawdę fajnie
- Set trwa równe 2 godziny! Ostatni raz tyle grali 10 lat temu. Znowu mogą zamknąć usta tym, którzy narzekają, że "Na starość będą grali mniej"
- W Singapurze zamienili kolejnością Blood Brothers i Wicker Mana (słusznie) i The Talisman z TEtMD. Tutaj nie wiem czy słusznie, bo wcześniej jest WtWWB, a dwa długie kawałki po sobie mogą nie pasować. Chociaż : Pożyjemy, zobaczymy.
- Nowe kawałki b. dobrze wypadają live, jeszcze jak przez parę koncertów zespół dopasuje się, to będzie naprawdę fajnie
- Set trwa równe 2 godziny! Ostatni raz tyle grali 10 lat temu. Znowu mogą zamknąć usta tym, którzy narzekają, że "Na starość będą grali mniej"
- W Singapurze zamienili kolejnością Blood Brothers i Wicker Mana (słusznie) i The Talisman z TEtMD. Tutaj nie wiem czy słusznie, bo wcześniej jest WtWWB, a dwa długie kawałki po sobie mogą nie pasować. Chociaż : Pożyjemy, zobaczymy.
Jak sie zespół dopasuje to Brucowi nie będzie się tekst mylił a szkoda
bo fajowsko to brzmi uśmiałem się słuchając bootlegu
Co do setu ja bym zostawił tak jak było w Moskwie ale może tak jak teraz będzie chłopakom łatwiej ?
Co do setu ja bym zostawił tak jak było w Moskwie ale może tak jak teraz będzie chłopakom łatwiej ?
- Mercenary155
- -#Invader

No i proszę.SINGAPUR.
evil that men do
http://www.youtube.com/watch?v=C8oYeAEoDKA
number of the beast
http://www.youtube.com/watch?v=vV65BVWlVcY
evil that men do
http://www.youtube.com/watch?v=C8oYeAEoDKA
number of the beast
http://www.youtube.com/watch?v=vV65BVWlVcY
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
A jaka setlista była?
Taka jak w Moskwie tylko kolejność zmienili.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

set jest nawet ok,ale czuć pewne rozczarowanie ,za mało kopodupów
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

A mnie nadal boli ze RTTH nie ma ;(
to oby ten ból juz pozostał 
Mowcie co chcecie ale nowe kawałki naprawde dobrze wypadają . Mogliby zagrać ich nawet więcej taki The Alchemist dałby niezłego kopa zaraz po Coming Home
Najwazniejsze jednak ze Bruce jest w formie obawiałem sie tych górek w Talismanie i Coming Home a tu prosze bardzo idzie w góre jak za najlepszych lat
Brawo brawo !!! Widownia w Singapurze troche bardziej żywiołowa niz w Moskwie może to przez ten moskiewski mróz 
Who motivates the motivator