10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: ttomasz »

To chyba od początku na tym miało polegać...trudno, jak się samemu kupiło taki bilet to siedzenie tam pół dnia nie wydaje się zbyt atrakcyjne, ale zawsze można pojechać z kimś, kto miejsce przypilnuje na czas wc, czy kebaba.
Ja do Czech, gdzie nie ma takich biletów i tak jadę wcześnie żeby zająć dobre miejsce, a ekipa miejsce przypilnuje ;-)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Gówno mnie obchodzi czy tam będzie 15 tys. ludzi czy 80 ,wiem natomiast,że wielu z moich kumpli odpuszcza ten koncert,a są to na pewno więksi fani niż mieszkańcy Bemowa ,którzy dostaną darmowe wejściówki.

Może być tak,że pod sceną będzie bardzo mało osób ,a w hektarach cała reszta.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

ZłapanyWCzasie pisze:wielu z moich kumpli odpuszcza ten koncert,a są to na pewno więksi fani niż mieszkańcy Bemowa ,którzy dostaną darmowe wejściówki.
Nie wartościowałbym ludzi w ten sposób bo na Bemowie np. mieszka Wicker, który jest większym fanem niż Ty i wszyscy Twoi kumple razem wzięci. Jak się Tobie podoba takie wartościowaniei?

Na jakiej podstawie w ogóle wypisujesz takie stwierdzenia? Skąd wiesz kto z Bemowa pójdzie na ten koncert? A jak będzie to fan Mastodona to powinien dostać kulę w łeb?

Widzę, że Ty masz jakiś problem :mryellow: Może zrobimy zrzutę i przygotujemy Tobie koszulkę z nadrukiem - Największy Fan IM w historii naszego Globu.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

ZłapanyWCzasie pisze:Gówno mnie obchodzi czy tam będzie 15 tys. ludzi czy 80 ,wiem natomiast,że wielu z moich kumpli odpuszcza ten koncert,a są to na pewno więksi fani niż mieszkańcy Bemowa ,którzy dostaną darmowe wejściówki.
Też mi się niepodoba fest tyou soni, ale bez przesady...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Zdecydowanie bliżej tej drugiej wartości... ok. 50 000 bo na 1000% dołożą jeszcze parę grup. Ze mną jadą kumple, którzy NIE SĄ FANAMI METALU, a chcą zobaczyć Maiden! ten zespół przyciąga bardzo różnoraką publiczność. Bilety drogie, fakt - ale - będzie dobrze, zobaczycie. Jak ktoś nie chce, to i tak nie pojedzie... :-o
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Tak tylko,że dawanie darmowych wejściówek tylko z powodu,że ktoś mieszka na Bemowie to straszne świnstwo,obniży to też rangę koncertu.
Poza tym ważne ile ludzi będzie w miarę blisko sceny,to ma wpływ na spektakl a nie liczba sprzedanych biletów.

Tomtomala o ile wiem to jest losowanie wśród mieszkańców,więc trafiłeś kulą w płot, zresztą nie mój cyrk nie moje małpy.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

ZłapanyWCzasie pisze: Tak tylko,że dawanie darmowych wejściówek tylko z powodu,że ktoś mieszka na Bemowie to straszne świnstwo,obniży to też rangę koncertu.
Serio, tak Ci przeszkadzać będzie ten tysiąc, czy nawet 2 tysiące ludzi z darmowymi wejściówkami w 50 tyś tłumie?
A samo losowanie jest wśród tych którzy się do niego zgłoszą. Nikt nikogo tam na siłe wpychać przecież nie będzie.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Tak,takich wejściówek powinno być 50-100,góra.
Mam tylko nadzieję,że to będą bilety za 200 a nie 400 zł

Ostrożnie tez z tymi 50 tys. ,w Chorzowie też mówiono,że będzie wielki sukces,bo festival i wyszło bodaj 27 tys. ludzi,czyli np.mniej niż w Ostravie 2007 gdzie Czechy to 4 razy mniejszy kraj
Zawsze się powinno pamiętać ,że cena biletu ma ogromny wpływ na frekwencję.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

ZłapanyWCzasie pisze:Tak,takich wejściówek powinno być 50-100,góra.
Uważam, że powinieneś napisać do UM na Bemowie i im wygarnąć jakie to niesprawiedliwe. Albo mam drugą opcję - zamelduj się na Bemowie i startuj.
Piwowarus pisze:A samo losowanie jest wśród tych którzy się do niego zgłoszą.
Dokładnie. Więc prawdopodobieństwo, że nie będzie true fana maleje - nieprawdaż?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tyle, że teraz jest o wiele większa reklama (patroni), część osób przyjedzie z ciekawości, natomiast popularność Maiden w 2005 a teraz - przepaść. Pamiętaj, że sporo ludzi przyjedzie z UK, Niemiec i państw ościennych. Ogłoszą jeszcze kilka dobrych grup i będzie dobrze.

Mystic s*******ił tamten koncert, nie dołożyli nawet grosza więcej do reklamy - ich sprawa. W Łodzi nawet małych billboardów nie było - dno. Takimi metodami, to se można w Spodku koncert robić.... :cry:
Awatar użytkownika
Pawel_Maiden
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pawel_Maiden »

to w końcu jak jest z tymi biletami EE ? Posiadacze takowych biletów mają osobny sektor czy tylko będą wpuszeczeni wczesniej ?
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

ZłapanyWCzasie pisze:Tak,takich wejściówek powinno być 50-100,góra.
Też wolałbym samych maiden w hali, bez darmowych biletów itp, ale takie mamy realia i nie ma co się wściekać. Cieszę się, że tak jak wspomniał Ralf wielu ludzi po raz pierwszy zobaczy maiden i ich polubi.
ZłapanyWCzasie pisze:Zawsze się powinno pamiętać ,że cena biletu ma ogromny wpływ na frekwencję.
Rok temu sukces był, przy wysokich cenach ;-)
to w końcu jak jest z tymi biletami EE ? Posiadacze takowych biletów mają osobny sektor czy tylko będą wpuszeczeni wczesniej ?
Jak sama nazwa wskazuje jest to wczesne wejście ;-)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Tylko,że Mystic kosztował 100 zł i to jest ta różnica

Nie zauważam też większej róznicy w popularność IM w 2005 r i teraz ,na pewno doszło sporo nowych słuchaczy,ale nie są to jakieś wielkie różnice. Na świecie tak,odkryli nowe lądy,ale w Polsce...
Zakładam jednak,że mogę się mylić,jednak na dziś obstawiam frekwencję 40 tys. max.
Jeśli będzie wiecej spoko,jeśli ma mieć to wpływ na następne koncerty IM w Polsce to ok,tyle,że ja zawsze wybieram najtańszą opcję i jeśli najtańszą będzie Niemcy,Czechy czy Węgry znów Polskę odpuszczę...jeszcze zależy od setu i tego typu spraw
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Na Gwardii było około 30 tysiecy ludzi. Iron Maiden jest teraz bardziej popularne niz było wtedy, wiec kilka tysiecy wiecej ludzi przyjedzie tylko dla nich. Koncert jest nieźle reklamowany więc bedzie na 100% lepiej niż w 2008. do tego dochodzi Motorhead, Mastodon i jeszcze pewnie kilka kapel w tym jedna jakaś konkretniejsza z komercyjnego pkt widzenia vide SlipknoT Jesli tak bedzie to 50 000 ludzi raczej bedzie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Emilio pisze:Na Gwardii było około 30 tysiecy ludzi. Iron Maiden jest teraz bardziej popularne niz było wtedy, wiec kilka tysiecy wiecej ludzi przyjedzie tylko dla nich.
35 chyba, choć Złapany uwzględnił w swojej kalkulacji ceny.
Emilio pisze:Koncert jest nieźle reklamowany więc bedzie na 100% lepiej niż w 2008. do tego dochodzi Motorhead, Mastodon i jeszcze pewnie kilka kapel w tym jedna jakaś konkretniejsza z komercyjnego pkt widzenia vide SlipknoT Jesli tak bedzie to 50 000 ludzi raczej bedzie.

Promocja jest akurat bardzo dobra. w 2008 nikt ze znajomych nie wiedział o koncercie maiden, w tym roku (jak i w zeszłym) wielu pyta mnie o soni, bo plakaty widzieli, słyszeli itp.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

No tak,ale też zauważcie,że na tym koncercie,ważna będzie sprzedaż biletów za 400 zł,po pierwsze to ona będzie miała wpływ na zarobek organizatora i co dużo ważniejsze,na kontakt zespołu z publicznością.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

ZłapanyWCzasie pisze: Mam tylko nadzieję,że to będą bilety za 200 a nie 400 zł
Tu akurat mogę uspokoić, darmowe bilety będą wartości 200, a nie 400zł

Pawel_Maiden pisze: to w końcu jak jest z tymi biletami EE ? Posiadacze takowych biletów mają osobny sektor czy tylko będą wpuszeczeni wczesniej ?
Ustalmy to raz i ostatecznie. To, że nam mapie obiektu przy zakupie biletu oddzielone jest EE i normalna płyta wynika tylko z tego, żeby była możliwość wyboru odpowiedniego biletu przez kliknięcie myszką. Jakoś musieli to oddzielić. Żadnego innego podziału na 4 strefy nie będzie. Tylko na zwykła płytę i Golden Circle.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przestańcie toczyć te dyskusje... kochani, nawet polowy składu nie ma. zobaczcie na mapkę LN, te na trybuny dobrze idą za 250 PLN zostało 85 sztuk. Poczekajmy trochę....
Awatar użytkownika
soulburner
-#Invader
-#Invader

Post autor: soulburner »

O której taki festiwal mniej więcej się kończy? Pytanie może głupie, ale na koncerty niezbyt często wybywam i nie wiem czy będę miał potem jakiegoś busa, żeby do domu wrócić ;)
You must gather your party before venturing forth.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Planowo zazwyczaj o 23:00
ODPOWIEDZ