10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Tomtomala,ale tak jest nie wszędzie ,w Polsce portale społecznościowe mają tak ogromną popularność,bo wynika z to z tego,że internet jest czymś nowym. Zobaczy sobie popularność last fm w Polsce i w kazdym innym kraju na świecie. Łatwo to sprawdzić,po tym ile ludzi zapisuję sie na dany event ,w Polsce średnio o 200/300 % więcej niz gdzie indziej.
Czytałem,też ,że np.w krajach śródziemnomorskich takich jak Włochy,Hiszpania,Grecja,Bułgaria, portale społecznościowe praktycznie nie naruszyły zwyczajów tamtych ludności,dlatego,że tradycja jest zbyt silna by ot,tak ją zmienić.
Zwłaszcza we Włoszech ludzie dalej za ulubiony "portal społecznościowy" traktują kawiarnie,bary,restauracje,bo poprostu przeciętny Włoch traktuję to jako nienaruszalny punkt swojego dnia. Zresztą rozmawiałem o tym z kolegą,który jest ekspertem w dziedzinie Włoch,obyczajów panujących w tym kraju i to potwierdził.
To ciekawy przykład socjologiczny,tzn które społeczeństwa są bardziej podatne na nowe trendy i tutaj dałbym dwie grupy :anglosaskie,dynamiczne,głównie protestanckie np.Stany Zjednoczone,Wielka Brytania,Kanada ,a także z drugiej strony społeczeństwa ,które dopiero wyszły z komuny,są porażone nowinkami,nowym stylem życia.
Czytałem,też ,że np.w krajach śródziemnomorskich takich jak Włochy,Hiszpania,Grecja,Bułgaria, portale społecznościowe praktycznie nie naruszyły zwyczajów tamtych ludności,dlatego,że tradycja jest zbyt silna by ot,tak ją zmienić.
Zwłaszcza we Włoszech ludzie dalej za ulubiony "portal społecznościowy" traktują kawiarnie,bary,restauracje,bo poprostu przeciętny Włoch traktuję to jako nienaruszalny punkt swojego dnia. Zresztą rozmawiałem o tym z kolegą,który jest ekspertem w dziedzinie Włoch,obyczajów panujących w tym kraju i to potwierdził.
To ciekawy przykład socjologiczny,tzn które społeczeństwa są bardziej podatne na nowe trendy i tutaj dałbym dwie grupy :anglosaskie,dynamiczne,głównie protestanckie np.Stany Zjednoczone,Wielka Brytania,Kanada ,a także z drugiej strony społeczeństwa ,które dopiero wyszły z komuny,są porażone nowinkami,nowym stylem życia.
Mało powiedziane.ZłapanyWCzasie pisze:Łatwo to sprawdzić,po tym ile ludzi zapisuję sie na dany event ,w Polsce średnio o 200/300 % więcej niz gdzie indziej.
Co do lasta masz rację, fejsa i innych nie znam.
Zgadza się. Portale to może za dużo powiedziane. Facebook:). Bo N-k umiera a microblogging jest an razie bardzo mało wykorzystywany.ZłapanyWCzasie pisze:Tomtomala,ale tak jest nie wszędzie ,w Polsce portale społecznościowe mają tak ogromną popularność,bo wynika z to z tego,że internet jest czymś nowym.
BTW - myślę, że możemy ogarnąć nowy temat w Kawiarni i tam sobie podyskutować, bo zaraz czuję, że Budzil eksploduje i dostaniemy warny za off-topy
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

no,napisałem w offach
Dobra, dobra - widzieliście mapkę z miejscami pod "Kup Bilety" na LN. Boczne sektory są zminiaturyzowane i oznaczone "niedostępny" a z boku jest sektor Aa z e 123 wolnymi biletami... To tamtych nie będzie tylko ten jeden, czy je wyprzedali i dostawiają... Dziwne i oczywiście brak komentarza!
http://www.eventim.pl/livenation/pl/bil ... mance.html#
http://www.eventim.pl/livenation/pl/bil ... mance.html#
w tamtym roku na trybunach bylo duzo wolnych miejsc zwlaszcza na trybunie B a w tym B wyprzedana byla od dawna a na A jak patrzylem to bylo jeszcze z 50% miejscówek wolnych a patrzyłem chyba w piątek a dziś na tej mapce też pokazane jest ze też tylko troche miejsc zostalo. cos mi sie nie chce wierzyc ze te bilety rozchodzą się jak ciepłe bułeczki na trybuny, może to chwyt marketingowy zeby ktoś kto chce kupić bilet na trybune popatrzy i widzi, że jest ich mało kupuje bez zastanowienia bo zabraknie.
dziwne...
dziwne...
Już leci reklamówka Soni w Warszawie na TVN-ie . Właśnie oglądałem to niewiarygodne Iron Maiden w naszej polskiej TV
Nie moge sie już doczekać koncertu 
Who motivates the motivator
Fajnie jakby ktoś na youtube wrzucił.matik pisze:Już leci reklamówka Soni w Warszawie na TVN-ie . Właśnie oglądałem to niewiarygodne Iron Maiden w naszej polskiej TV Nie moge sie już doczekać koncertu
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Uuuu trzeba zacząć oglądać TV xDmatik pisze:Już leci reklamówka Soni w Warszawie na TVN-ie . Właśnie oglądałem to niewiarygodne Iron Maiden w naszej polskiej TVNie moge sie już doczekać koncertu
Może na sonisphere TV się pojawi?
Na YT prędzej, czy później trafi, więc się nie martwię
Na YT prędzej, czy później trafi, więc się nie martwię
a są w tej reklamie podane zespoły bo jak na Rebel Tv widzialem to tylko Ironi, Motorhead i Mastodon był podany?
Żeby tak szybko wyprzedali... może i tak. 
ja jestem zwolennikiem trybun na koncertach ale akurat na Soni chcialem Golden bo trybuna jest za daleko zeby placic za nia 400 zl ...
dziękuje za wyręczenie mnietomtomala pisze:bo zaraz czuję, że Budzil eksploduje i dostaniemy warny za off-topy
przyłączam sie do prośby o wrzucenie reklamy SONI z TV
Chyba coś sie w LiveNation zepsuło z tymi biletami na trybuny bo w tym momencie trybuna Aa zrobiła sie za 198 zł i jest niedostępna
Prawdopodobnie inna mapka będzie. Według informacji trybun już nie ma (znaczy biletów - nie miejsc dostawianych), zobaczcie na EEGC pod sceną, podświetla się na szaro - niedostępne.... Prawdopodobnie GC będą dodawać do oporu i rozciągać ten sektor. To w końcu 400 PLN. Ciekaw jestem co z Trybuna A i B - "Niedostępne" i stoją po jednej stronie. Przesuną je w głąb, czy co ?! Może teraz dołożą Aa i Bb na lewym skrzydle...
a mi sie jednak wydaje, ze jakas usterka techniczna, nie wierze, ze na 4 miesiace przed koncertem trybuny sie wyprzedaly. Popatrz na GC - wyswietla sie jako GCEE a płyta EE jako EE za 400 zł stąd GC EE wogle niedostapene, coś sie popierniczyło im w systemie
Mi sie wydaje, ze podobne zamieszanie bylo u LiveNation ze Slayerem i Megadeth w Łodzi - początkowo trybuna E była za 176 zł i za 2 dni wszystko wykupione a potem pojawilo sie wszystko dostepne i w cenie 154 zl, chyba, ze mi sie cos popierdzielilo ale wydaje mi sie ze nie bo wkurzylem sie ze sie spoznilem a potem kupilem tam miejsce 20 zl taniej ktore wczesniej bylo niby niedostepne ...
Mi sie wydaje, ze podobne zamieszanie bylo u LiveNation ze Slayerem i Megadeth w Łodzi - początkowo trybuna E była za 176 zł i za 2 dni wszystko wykupione a potem pojawilo sie wszystko dostepne i w cenie 154 zl, chyba, ze mi sie cos popierdzielilo ale wydaje mi sie ze nie bo wkurzylem sie ze sie spoznilem a potem kupilem tam miejsce 20 zl taniej ktore wczesniej bylo niby niedostepne ...
Poczekajmy jak ogłoszą Sliknota i resztę, wówczas powinna się mapka uaktualnić...
Jakieś 90 min temu była informacja na głównej zakładce z cenami: Bilety Na Trybuny Niedostępne. Trzeba poczekać.
Jakieś 90 min temu była informacja na głównej zakładce z cenami: Bilety Na Trybuny Niedostępne. Trzeba poczekać.
akurat siedzących miejsc nie jest tak dużo i sporo ludzi się wybierających myślę, że akurat na nie decyduje się w pierwszej kolejności z rodzinami itd
- Pawel_Maiden
- -#Wrathchild

na AC/DC dostawili sektor C, z którego nie wyobrażam sobie oglądać koncertu
. Ciekawe czy tu tez tak będzie