10/08/2011 - Metal Hammer Festival - Katowice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: 10/08/2011 - Metal Hammer Festival - Katowice

Post autor: gumbyy »

IgorW pisze:wielu fanów z polski jedzie na BA, ze względu na fajną atmosferę, tanie karnety i bliskość od granicy, więc dla nich skład MH Fest to żadna specjalna atrakcja.
Wielu fanów z Polski nie jedzie na BA i dla nich skład MH Fest to atrakcja :) Na przykład ja nie jadę i mi pasuje taki układ.
IgorW pisze:nie zmienia to faktu, że moje oczekiwania były większe niż taki skład z łapanki.
Na to nie ma rady... dlatego ja nie mam oczekiwań i spokojnie czekam co będzie ogłoszone. Pasuje mi, to jadę, nie pasuje - nie jadę.

A i generalnie to każdy skład jest "z łapanki" ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

gumbyy pisze:Wielu fanów z Polski nie jedzie na BA i dla nich skład MH Fest to atrakcja :) Na przykład ja nie jadę i mi pasuje taki układ.
Dokładnie tak ;-)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

E X O D U S !!! AAAAA !!!
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Metal Hammer Festival - pełny skład festiwalu!

Mech, Soulburners i Animations zamykają skład Metal Hammer Festivalu!

Już 10 sierpnia w katowickim Spodku odbędzie się kolejna edycja Metal Hammer Festival. Główną gwiazdą imprezy będzie Judas Priest, który po raz pierwszy i ostatni wystąpi w Polsce w swoim klasycznym składzie. Obok Judas Priest zagrają również: Morbid Angel, Exodus, Vader i Tank, a skład festiwalu zamykają 3 polskie formacje: Mech, Soulburners i Animations. Uległa również zmianie godzina rozpoczęcia festiwalu, pierwszy zespół na scenę wejdzie o godz. 13.45.

Mech to formacja, której nie trzeba specjalnie przedstawiać rodzimym wielbicielom hard rockowych i heavy metalowych dźwięków. Grupa, której przewodzi doskonały wokalista Maciej Januszko, powstała w 1977 roku i działała przez kolejne 10 lat. W 2004 roku formacja została reaktywowana, a już w następnym roku premierę miał nowy album zespołu - „Mech”, na którym zawarto nowe wersje hitów zespołu z lat 80 - tych jak i zupełnie premierowe utwory. Dopełnieniem płyty były koncerty, w których Mech towarzyszył wielkim gwiazdom sceny muzycznej: Korn, Black Label Society, Soulfly, Heaven and Hell, Uriah Heep. Obecnie zespół powraca z nową płytą MECH – ZWO. Nagrania są dokonywane w Mediastudio, pod wodzą Piotra Dzikiego Chancewicza. Album ukaże się nakładem Metal Mind Productions już wiosną.

Kolejnym zespołem, który zaprezentuje się w Spodku, jest formacja Soulburners. Grupa określana jest jako "rock'n'rollowa petarda", która daje wybuchowe koncerty w Polsce i poza jej granicami. Zespół tworzą doświadczeni muzycy, którzy udzielają się lub udzielali m.in. w Black River, Wrinkled Fred, El Dupa, Coalition, Hundred Inch Shadow, Poker Face i wielu innych. Do tej pory grupa ma na koncie album "Gonna Burn Your Soul" z 2008 roku oraz EPkę "Ride Again". Obecnie zespół skupia się na koncertowaniu i tworzeniu materiału na trzecią płytę oraz kończy prace nad teledyskiem do utworu "Supercool".

Natomiast cały festiwal rozpocznie występ grupy Animations. Formacja powstała w 2006 r., w Jaworznie, a w jej twórczości można odnaleźć elementy takich stylów jak prog rock, metal, fusion oraz jazz. Zespół zadebiutował w 2007 r., albumem "Animations", a 2 lata później ukazał się kolejny krążek - "Reset Your Soul". Obecnie grupa pracuje nad nową płytą, którą promuje singiel "Slowly Die Inside", jak zapowiada gitarzysta zespołu, Kuba Dębski: "Będzie ciężko, melodyjnie, a całość oprzemy na naprawdę solidnym groovie".

Zapraszamy!

Metal Mind Productions

zaprasza

METAL HAMMER FESTIVAL 2011

JUDAS PRIEST
MORBID ANGEL
EXODUS
VADER
TANK
MECH
SOULBURNERS
ANIMATIONS

10.08.2011 – Katowice, Spodek, godz. 13.45

Wejście od godz. 13.00

Lekkie rozczarowanie, że jeszcze jednej zagranicznej dużej kapeli nie ściągneli np Nevermore..Już w ogóle nie mówię, o tej, o której słyszałem, że z nimi rozmawiają, bo ta kapela sama w Polsce zapełnia hale. Przynajmniej będzie więcej czasu na dojazd z Sopotu.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Mech znam, ale dwa nastepne nic mi nie mówią.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 2868

yankes pisze:Lekkie rozczarowanie, że jeszcze jednej zagranicznej dużej kapeli nie ściągneli np Nevermore..Już w ogóle nie mówię, o tej, o której słyszałem, że z nimi rozmawiają, bo ta kapela sama w Polsce zapełnia hale. Przynajmniej będzie więcej czasu na dojazd z Sopotu.
Fakt, a o jakiej kapeli słyszałeś? Szkoda trochę, że wepchali jeszcze 3 polskie zespoły. Ale i tak jest bardzo dobrze :)
Awatar użytkownika
matt89bp
-#Invader
-#Invader

Post autor: matt89bp »

W Polsce to sie chyba nie ma co nastawiac, że sypnie gwiazdami na jakimś koncercie. Skład nie jest zły ale zawsze pozostaje niedosyt
izehytol
-#Invader
-#Invader

Post autor: izehytol »

Mnie pasuje. Soulburners będą idealni na rozgrzewkę. \m/
Deleted User 2868

matt89bp pisze:W Polsce to sie chyba nie ma co nastawiac, że sypnie gwiazdami na jakimś koncercie. Skład nie jest zły ale zawsze pozostaje niedosyt
No coś w tym jest, 3 zapychacze dali ;/
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

:shock: :shock: :shock: :shock: wtf? :shock: :shock: ej tu miało być JESZCZE coś :shock:
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

a co ;-)??
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

tajne/poufne ;)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Mega tragiczny ten skład, nie ma czym się jarać. Tylko Priest mnie z tego interesuje. :dance:

Jak Metalmind chciał zrobić dobry fest to mógł zabookować Motorhead (ubiec Live Nation) i Saxon. Taki skład (Priest, Motorhead, Saxon) wystąpi na koncertach halowych w Hiszpanii.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Dokładnie Wicker! Poza tym może jakiś catering? Cały dzień! Nie ma bata, pewnie dobiję dopiero na Vader-Exodus :] Dobrze, że bilet na płytę 155 zł bo tak naprawdę w sumie grosze za 4 kapele. Tamte to możnaby było odpuścić.
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Skład MHF przewyższa polski Sonisphere "Festival" 1000 razy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Elegancki skład... jest Exodus - jest zabawa :)
www.MetalSide.pl
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

Mi też ten skład bardziej odpowiada niż na Soni, choć właściwie interesuje mnie tylko Priest i Exodus przy okazji i z ciekawości ;)
Why so serious?
Blase
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Blase »

chociaż tego Whitesnake'a mogli ściągnąć. o Saxonie już nie mówię, bo to byłoby za dużo dobrego naraz.
Laminat
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Laminat »

Świetna wiadmość z Animations zawodowa kapela!!! Znam byłem widziałem mam płyty polecam.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Szajba pisze:tajne/poufne
...ale skoro po ptokach i skład ogłoszony to może powiesz jednak? Czy do końca życia będziemy żyć ze świadomością, że na tym festiwalu miało być coś, co spowodowałoby sraczkę u nas i nie dowiemy się co? :B
ODPOWIEDZ