A od kiedy to producent ma cokolwiek do powiedzenia na ten temat podczas nagrywania płyty?matik pisze:Kilka słow o producenie panu Kevinie S.Wg mnie producent Kevin Shirley jest zbyt mało wymagający wobec muzyków . Gdyby np. kazał powtarzać x razy dany fragment wokalu Bruce na pewno zaśpiewałby to czysto i po prostu przyłozyłby sie do tego
Czy od 2006 r. Iron Maiden obrało inną stylistykę muzyczną?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Czy od 2006 r. Iron Maiden obrało inną stylistykę muzyczną?
www.MetalSide.pl
-
Son after sin
- -#Prisoner

A ja muszę powiedzieć, że AMOLAD u mnie bardzo zyskał po czasie. Dalej nie uważam tej płyty za genialną, ale już bardzo dobrą tak. Zwłaszcza pod względem warstwy muzycznej, bo wokalnie Bruce się tu nie popisał (szczególnie w górkach). Niestety.
TFF uważam za najlepsze dzieło Maiden od 7 syna (obok BNW).
DOD to jednak dla mnie najgorsze dzieło po reunionie i jedno z najgorszych wogóle, chociaż ma parę mega kawałków.
Dla mnie DOD to taki Virtual z Brucem (a AMOLAD to taki X Factor z Brucem tylko w odwrotnej kolejności). Niby pojedyńcze kawałki są ok, niektóre bardzo dobre, ale całościowo to mi jakoś nie brzmi.
Maiden muszę przyznać, to zespół który najlepiej wyszedł na tych wszystkich reunionach/powrotach/odwykach/schadzkach po latach etc.
Metalliki od czasu odwyku Hetfielda słuchać po prostu nie mogę, Judas Priest nagrało śwetny AOR i mocno przeciętny "Nostradamus", reszta to wogóle przeszła w większości niezauważona.
Zdecydowanie Maiden może się tu pochwalić największymi osiągnięciami moim zdaniem, bo stworzyli dwa albumy po reunionie, które śmiało można stawiać obok największych dzieł lat 80.
TFF uważam za najlepsze dzieło Maiden od 7 syna (obok BNW).
DOD to jednak dla mnie najgorsze dzieło po reunionie i jedno z najgorszych wogóle, chociaż ma parę mega kawałków.
Dla mnie DOD to taki Virtual z Brucem (a AMOLAD to taki X Factor z Brucem tylko w odwrotnej kolejności). Niby pojedyńcze kawałki są ok, niektóre bardzo dobre, ale całościowo to mi jakoś nie brzmi.
Maiden muszę przyznać, to zespół który najlepiej wyszedł na tych wszystkich reunionach/powrotach/odwykach/schadzkach po latach etc.
Metalliki od czasu odwyku Hetfielda słuchać po prostu nie mogę, Judas Priest nagrało śwetny AOR i mocno przeciętny "Nostradamus", reszta to wogóle przeszła w większości niezauważona.
Zdecydowanie Maiden może się tu pochwalić największymi osiągnięciami moim zdaniem, bo stworzyli dwa albumy po reunionie, które śmiało można stawiać obok największych dzieł lat 80.
I don't give a fuck
Dla mnie Maiden to akurat jedyny zespół, który od początku trzyma poziom, a nawet się rozpędza
A zarówno AMOLAD, jak i TFF uwielbiam przede wszystkim całościowo, co potraja geniusz tych kawałków. Up The Irons
A zarówno AMOLAD, jak i TFF uwielbiam przede wszystkim całościowo, co potraja geniusz tych kawałków. Up The Irons
gumbyy pisze:A od kiedy to producent ma cokolwiek do powiedzenia na ten temat podczas nagrywania płyty?
Spytaj Martina Bircha on ma cos do powiedzenia na ten temat od czasu kiedy Bruce rzucał krzesłami po studiu w czasie nagrywania TNOTB musząc powtarzać wstęp po raz któryś z rzędu
Who motivates the motivator
Gumbyy ma trochę racji, to że Martin tak robił nie oznacza, że należy to do obowiązków producenta 
Ja sie będe jednak upierał że producent ma duzo do powiedzenia w sprawach brzmienia zespołu . Inaczej staje się automatem do nagrywania płyty
Kazdy szanujący sie producent powinien być wymagający niezaleznie od tego z jaką gwiazdą ma do czynienia po to by nagrać najlepszy album na jaki stać zespół 
To chyba nigdy nie miałeś nic wspólnego z nagrywaniem płyty przez jakikolwiek zespół.matik pisze:Ja sie będe jednak upierał że producent ma duzo do powiedzenia w sprawach brzmienia zespołu . Inaczej staje się automatem do nagrywania płytyKazdy szanujący sie producent powinien być wymagający niezaleznie od tego z jaką gwiazdą ma do czynienia po to by nagrać najlepszy album na jaki stać zespół
www.MetalSide.pl
-
Tożtoskandal
- -#Prodigal son

A Ty miałeś? Jest najzupełniej normalne i profesjonalne, gdy producent wskazuje zespołowi, że jakaś partia została wykonana źle i że należałoby ją powtórzyć. Rola producenta może być większa lub mniejsza, to już z pewnością w jakimś stopniu narzuca wytwórnia.
Ha ha no producentem to ja nie jestem nie wiem jak ty . Jak może producent nie miec wpływu na brzmienie płyty zespoługumbyy pisze:To chyba nigdy nie miałeś nic wspólnego z nagrywaniem płyty przez jakikolwiek zespół.
- Emilio
- -#Lord of the flies

W jakims wywiadzie Dickinson opowiadał jak Martin Birch kazał mu powtarzać dziesiatki razy tytułowy kawałek bo coś mu sie nie podobało 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Jakbym nie miał, to bym nie pisałTożtoskandal pisze:A Ty miałeś?
Dokładnie... końcowa decyzja należy do zespołu/muzyka. Producent nie jest od decydowania, bo to zespól nagrywa swoją płytę.Tożtoskandal pisze:Jest najzupełniej normalne i profesjonalne, gdy producent wskazuje zespołowi, że jakaś partia została wykonana źle i że należałoby ją powtórzyć.
Tak, szczególnie w Polsce.... gdzie najpierw nagrywasz płytę, a później szukasz wytwórniTożtoskandal pisze:Rola producenta może być większa lub mniejsza, to już z pewnością w jakimś stopniu narzuca wytwórnia.
Mylisz brzmienie z tym co chce zespół, żeby było na płycie. Co z tego, że producent powie, że wokale w tym miejscu nie są zbyt dobre? Wokalista/zespół powie, że tak ma być i producent tyle ma do gadania.matik pisze:Jak może producent nie miec wpływu na brzmienie płyty zespołu![]()
Pomyśl czasami zanim pofacepalmujesz
Nie zamierzam do niczego Ciebie przekonywać... zupełnie nie obchodzi mnie to, co sobie wyobrażasz o procesie nagrywania płyty w studiomatik pisze:Kazdy z nas ma jednak swoje zdanie w tym temacie mnie nie przekonasz do swojego
www.MetalSide.pl
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Wy opierdzielacie TEatG, bo się refren w kółko powtarza
To teraz dam wam kila tekstów z BNW
To teraz dam wam kila tekstów z BNW
Show them no fear, show them no pain
A brave new world, in a brave new world
In a brave new world, a brave new world
Your time will come, your time will come
Your time will come, your time will come
Tak, to że w Wicker Man powtarza się refren od razu klasyfikuje ten utwór jako najgorszy w historii Maiden.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

byłem ostatnio świadkiem nagrywania płyty przez niejaki zespół Clairvoyantgumbyy pisze:Jakbym nie miał, to bym nie pisałTożtoskandal pisze:A Ty miałeś?
Dokładnie... końcowa decyzja należy do zespołu/muzyka. Producent nie jest od decydowania, bo to zespól nagrywa swoją płytę.Tożtoskandal pisze:Jest najzupełniej normalne i profesjonalne, gdy producent wskazuje zespołowi, że jakaś partia została wykonana źle i że należałoby ją powtórzyć.Tak, szczególnie w Polsce.... gdzie najpierw nagrywasz płytę, a później szukasz wytwórniTożtoskandal pisze:Rola producenta może być większa lub mniejsza, to już z pewnością w jakimś stopniu narzuca wytwórnia.
Mylisz brzmienie z tym co chce zespół, żeby było na płycie. Co z tego, że producent powie, że wokale w tym miejscu nie są zbyt dobre? Wokalista/zespół powie, że tak ma być i producent tyle ma do gadania.matik pisze:Jak może producent nie miec wpływu na brzmienie płyty zespołu![]()
Pomyśl czasami zanim pofacepalmujesz
Nie zamierzam do niczego Ciebie przekonywać... zupełnie nie obchodzi mnie to, co sobie wyobrażasz o procesie nagrywania płyty w studiomatik pisze:Kazdy z nas ma jednak swoje zdanie w tym temacie mnie nie przekonasz do swojego
Czytaj za zrozumieniem i tyle. Nie będę się powtarzał...ZłapanyWCzasie pisze:byłem ostatnio świadkiem nagrywania płyty przez niejaki zespół Clairvoyanti sam osobiście widziałem jak producent ich instruował co i jak więc nie masz racji
www.MetalSide.pl
Rzeczywiście AMOLAD i TFF są słabsze od BNW i DOD, zarówno pod względem brzmienia, wokalu i solówek (na dwóch ostatnich albumach w większości są nieciekawe i przelatują obok słuchacza).
http://muzycznerecenzje123.blogspot.com
https://rateyourmusic.com/~Rosa2207
Każdy ma swoje słabsze momenty, ale to mogą byc też subiektywne odczucia kogoś i komus może podobać się nowość a nie coś sprzed lat.
Czy od 2006 r. Iron Maiden obrało inną stylistykę muzyczną?
Nie, cały czas graja heavy metal
Nie, cały czas graja heavy metal
-
Deleted User 1499
Ja bym powiedział że od 95 roku IM obrało inną stylistykę.
Nie da się ukryć, że od tamtej pory, to już trochę inny zespół, dla jednych lepszy, dla drugich - przeciwnie.