10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
To tak jak rok temu mówili o koncercie Mety a nie Sonisphere.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Tak tutaj też się zgodzę zresztą sam mam takie odczucie nie jadę na festiwal tylko na Iron Maiden. I to nie tylko ja. Co do wywodzenia się nad składami i innymi edycjami festiwalu to możemy debatować. Jak to Lead napisał są dwie strony medalu i trzeba poczekać która jest dla nas przeznaczona. Fakt faktem ludzie nawet na takie okrojone festiwale będą przychodzić bo społeczeństwo jest tego głodne przynajmniej na razie ale co będzie potem zobaczymy i może zmobilizuje to organizatorów do zaklepywania lepszych zespołów.
Ktoś tu wspomniał ważną rzecz: monopolizacja rynku szkodzi. Nie ma co porównywać sytuacji za granicą z sytuacją w PL. Jakby dajmy na to, (wiadomo że wymyślam, ale to taki przykład) organizatorzy Wacken nagle się wycofali, szybko znalazłaby się jakaś inna firma/osoba która wyłożyłaby kasę na takie przedsięwzięcie. W Polsce jak się LiveNation (bo zakładam, że to oni współorganizują ? ) wycofa, to nie ma komu robić takich wydarzeń. Po prostu jak nie zarobią tyle ile chcą to stwierdzą, że się nie opłaca i nie będzie Soni w PL. Więc wolę żeby Soni w PL w ogóle było (nawet jeśli tylko jest 1, czy 2 większe gwiazdy) niż żeby nie było go wcale. Ok, możemy nie pójść, zastrajkować itd. ale skutek będzie taki, że nie będzie następnej edycji Soni i więcej stracimy niż zyskamy...
Dokładnie coś się zaczęło w naszym kraju dziać i trzeba się z tego cieszyć 
A LN nie jeden koncert na Bemowie organizowali i wiedzą, co robią ... 
Tak, organizatorem tego festiwalu jest Live Nation.wojteq pisze:LiveNation (bo zakładam, że to oni współorganizują ? )
www.MetalSide.pl
Ale to jest sonisphere, więc oczekuję czegoś większegoStary: 40 - 45,000 to bardzo dobry wynik! Przecież IM już tyle razy u nas grali i nie jest to zespół reklamowany przez komercyjny nurt muzyczny...
Skoro nawet na biletach piszą tylko głównego (przynajmniej ja tak mam, przy kupowaniu zaraz po ogłoszeniu). Szkoda, że u nas na czeskich wydrukowali IM i KornaEmilio pisze:To tak jak rok temu mówili o koncercie Mety a nie Sonisphere.
Pamiętam, że rok temu w trójce przed soni ludzie dzwoniąc non stop o koncercie mety mówili, w końcu ktoś zadzwonił i wyjaśnił, że będą też inni, bo sam prowadzący chyba nie wiedział
Pamiętaj, ze Meta w Polsce jest popularniejsza nawet od U2 - no i IM nigdy nie było zespołem wspieranym przez medialny mainstream, ale o tym nie ma co pisać! Mnie bardzo ucieszy nawet 35,000 - choć na Bemowo to byłaby garsteczka...
Ojj na takim obiekcie 35.000 to szczerze mówiąc trochę klapa by była...
35 to byłaby akurat klapa festiwalu :/
Wszystko co napisałeś w porównaniu maiden z metą to racja, ale mimo wszystko...IM broni się tym, że popularne jest, pozatym to bezapelacyjny klasyk heavy metalu rangą równy Black Sabbath
Sam mówiłeś, że Twoi znajomi chcą zobaczyć maiden, mimo że ich nie słuchają.
Mam nadzieję na ok. 60 z dwóch powodów. Żeby spełnić prośbę Bruce'a i żeby nie było klapy
Wszystko co napisałeś w porównaniu maiden z metą to racja, ale mimo wszystko...IM broni się tym, że popularne jest, pozatym to bezapelacyjny klasyk heavy metalu rangą równy Black Sabbath
Mam nadzieję na ok. 60 z dwóch powodów. Żeby spełnić prośbę Bruce'a i żeby nie było klapy
Oj panowie, a co to za roznica, ile bedzie osob? To jedynie problem organizatora. Dla osob wybierajacych sie na festiwal tak naprawde im mniej osob tym lepiej, bo tym blizej sceny wszyscy beda stac 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

i taki organizator w ostatecznym rozrachunku dostaje kopa w dupę,a wygrywa ten,który dba o interes klienta zapewniając dobrą aprowizację,nagłośnienie,ludzkie ceny itd. ,klient płaci klient rządziEmilio pisze:Biznes to biznes, własny portfel ZAWSZE na 1 miejscu.
liczę na jak najniższą frekwencję
Powiedz mi, w czem imprezy EvilNation są lepsze od tych MMP i Mystic ?? Co jest takiego zajebistego w EN, że koncert 2005 Mystica nie umywa się już na starcie do Soni a np. Slayer/ Megadeth do festu z Judasami ??wojteq pisze:W Polsce jak się LiveNation (bo zakładam, że to oni współorganizują ? ) wycofa, to nie ma komu robić takich wydarzeń. Po prostu jak nie zarobią tyle ile chcą to stwierdzą, że się nie opłaca i nie będzie Soni w PL.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

No ja też nie wiem...osobiście zniechęciłem kilkanaście osób do wyjazdu na Sonisphere do Warszawy. Trudne to nie jest,z Wrocławia do Warszawy jest ok.400 km,dodatkowo te miasto zbyt lubiane w tych stronach nie jest(bez obrazy Warszawiacy) i każdy wybierze opcję z koncertem w Pradze,gdzie jest taniej,a Czeski organizator zapewni godziwe warunki. Większość naszej ekipy wybrała koncert w Berlinie.
Klapa frekwencyjna to może być początek końca tego monopolisty,mam taką nadzieję.Niestety wielu Polaków ma taką mentalność,że mały musi się godzić na wszelkie warunki dużego,dlatego,taki mam poziom usług,nastawiony na zysk a nie budowanie zaufania między sprzędającym a klientem i zadowalający w pełni tego ostatniego.
Klapa frekwencyjna to może być początek końca tego monopolisty,mam taką nadzieję.Niestety wielu Polaków ma taką mentalność,że mały musi się godzić na wszelkie warunki dużego,dlatego,taki mam poziom usług,nastawiony na zysk a nie budowanie zaufania między sprzędającym a klientem i zadowalający w pełni tego ostatniego.
ZłapanyWCzasie pisze:
co tu jacyś hejterzy Maidenów piszą tak jawnie? ok kumam, że możesz nie lubić Iron Maiden i źle życzysz ich fanom i masz nadzieje, że koncert się nie uda, ale takie rzeczy może nie muszą się pojawiać na forum fanów Ironów
ja jeszcze się osobiście o Sonisphere2011 nie wypowiadałem tu, bom nowy
UP THE IRONS !!
A kiedy przyjdzie także po mnie...
Człowieku, a czy pomyślałeś jak taką klapę odbiorą IM, na Twoim miejscu zachęcałbym ludzi choćby ze względu na sam zespół - echhh polska mentalność . 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

człowieku ja jestem radykalnym fanatykiem Iron Maiden i właśnie dlatego,chcę oglądać Iron Maiden na prawdziwych osobnych koncertach,a nie spędach organizowanych przez amatorów,na których nic nie działa jak powinnoWiktor646 pisze:ZłapanyWCzasie pisze:
co tu jacyś hejterzy Maidenów piszą tak jawnie? ok kumam, że możesz nie lubić Iron Maiden i źle życzysz ich fanom i masz nadzieje, że koncert się nie uda, ale takie rzeczy może nie muszą się pojawiać na forum fanów Ironów
ja jeszcze się osobiście o Sonisphere2011 nie wypowiadałem tu, bom nowyoczywiście jadę. z kumplami z uczelni i kilkoma z miasta uderzamy pociągiem. ciężko uzbierana kaska już wydana na GoldenCircle, żeby szaleć zaraz obok Bruce'a
to będzie już mój 3 koncert Ironów (2003spodek, 2008gwardia)
UP THE IRONS !!
jak przyjmą klapę? tak jak w latach 90 np.,nie będzie miała dla nich większego znaczenia,jeden koncert o niczym nie świadczy,a Ironi grają poprostu dla swoich fanów,a mają ich wszędzie(dowodem bootleg z San Bernardino z 2005 z wiadomego koncertu.)
radykalnym fanatykiem? nieźle.
zatem jedź na całą trasę, odmawiaj sobie chleba, żeby ich oglądać... a nie olewanie i namawianie innych do olania
zatem jedź na całą trasę, odmawiaj sobie chleba, żeby ich oglądać... a nie olewanie i namawianie innych do olania
A kiedy przyjdzie także po mnie...
Rozczaruję Cię... rok temu ten festiwal odbywał się w beznadziejnej lokalizacji...ZłapanyWCzasie pisze:Czeski organizator zapewni godziwe warunki.
www.MetalSide.pl
Sorka, ale nie siedzę w temacie organizacji imprez aż tak bardzo. Co do MMP nie wiedziałem że oni organizują w ogóle koncerty, a co do Mystic to myślałem, że po klapie z 2005 roku się wycofali z organizowania większych imprez. Pamiętaj że mówimy tu też o organizacji 'festiwalu' jako takiego, a nie pojedynczego koncertu. Owszem, fest jest 1-dniowy ale pewnie w zamierzeniach kiedyś tam może być 2,3-dniowy i pytanie czy MMP lub Mystic stać byłoby wyłożyć kasę na takie cuś ?krusejder pisze:Powiedz mi, w czem imprezy EvilNation są lepsze od tych MMP i Mystic ?? Co jest takiego zajebistego w EN, że koncert 2005 Mystica nie umywa się już na starcie do Soni a np. Slayer/ Megadeth do festu z Judasami ??wojteq pisze:W Polsce jak się LiveNation (bo zakładam, że to oni współorganizują ? ) wycofa, to nie ma komu robić takich wydarzeń. Po prostu jak nie zarobią tyle ile chcą to stwierdzą, że się nie opłaca i nie będzie Soni w PL.