10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: RALF »

Jeszcze nie widzi, bo ja Slipknot ciągle ludzie liczą. Z resztą - ważne że to Maiden, to najważniejsza nazwa (...)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Porównuję zespoły grające na tych koncertach
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Trafiają do Ciebie jakiekolwiek argumenty czy jesteś zaprogramowany jednotorowo, klapki na oczach i ślepo powtarzać, co przywódca rzekł ? W sumie to pytanie retoryczne bo wiele razy Twoje argumenty zostały wypunktowane a Ty dalej swoje.
ZłapanyWCzasie pisze:jestem już za duży,by zmieniać zdanie,jakkolwiek szanuję Twoją znajomość wielu tematów,ale nie zakrzyczysz mnie
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

ZłapanyWCzasie... człowieku, o co CI CHODZI ???! Nie pojedziesz na Bemowo i dobrze, jedź sobie nawet do Meksyku, jutro na Foro Sol grają, nie ma sprawy. Są jednak ludzie, którzy chcą IM zobaczyć właśnie u nas, w Polsce - co ich obchodzi Twoje Filozofowanie. Nie chcesz, nie jedź i daj nam spokój, do jasnej cholery :neutral:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

I ten argument, że jak jesteś dalej to kasa wyrzucona w błoto :lol: Jak dla kogo, na sporej ilosci koncertów stałem daleko od sceny i zawsze świetnie sie bawiłem.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tym bardziej, że przy tak wielkiej estradzie, jak na Soni, z odległości 60 m wszystko można objąć wzrokiem...
Awatar użytkownika
Wiktor646
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Wiktor646 »

ZłapanyWCzasie pisze:Ja pierdolę nie wytrzymam zaraz. Chłopie prześledź sobie składy takich festivali jak Hellfest we Francji ,Sweden Rock Festival czy nawet czeskie Masters of Rock. Tam za podobną cenę jak Sonisphere w Polsce masz 4-5 razy więcej kapel.
Polskie SF to złodziejstwo,a ja nie dam się okraść,w Polsce nie ma fanów tworzących koncerty dla fanów,jak np. High Voltage Festival w Anglii czy Band Your Head w Niemczech. Tu nikt nie dba o ludzi,liczy się nabicie kasy tanim kosztem.
Nie będe dawał się okradać i legitymizował tego bagna. Wole pojechać do Niemiec na osobny koncert Iron Maiden bawiąc się z fanami tego zespołu.

Nazywając mnie wrogiem Iron Maiden to jakiś absurd,za własne pieniądze kserowałem ulotki i plakaty by brać udział w akcjach promocyjnych czy organizując zloty fanów. Za ostatnie pieniądze kupowałem płyty,zawsze mając do wyboru Iron Maiden czy co innego wybierałem Iron,choć widziałem ich już 5 razy.
Piszesz jakieś absurdalne rzeczy.
Ja piszę absurdalne rzeczy?

1. Jestem tu nowy, wcześniej forum nie czytałem, więc nawet jeżeli te przechwałki, jakie piszesz jak to organizowałeś Maidenom wymiany majtek jak mieli po 11 są prawdą, to skąd miałem o tym wiedzieć?
2. Piszesz, że Niemcy na swoim koncercie będą prawdziwymi fanami, a np. ja czy setka innych ludzi z Sanktuarium to już gorszy sort supporterów Maiden? Bo co? Bo zdaniem ZłapanegoWCzasie trzeba bojkotować Sonisphere2011. Przekonywujące....
3. Co mnie obchodzi Helfest czy inne festiwale w Europie. Sam gadasz jak najęty o finansach, więc policz sobie ile mnie kosztowałby wypad na jeden z tych festiwali. Może i mają lepszy skład, ale jak przytoczono za sam bilet się płaci sporo więcej a do tego dla Polaków dochodzą jeszcze koszta wyprawy.

Jesteś hejterem występu Maiden w Polsce w 2011 roku. Namawiasz wręcz ludzi, żeby nie poszli na ich koncert, bo... bo TAK! Tak Cię martwi porfel kolegów? Ba! Nawet anonimowych użytkowników forum? Masz czelność nazywać się fanem Maiden stosując takie praktyki? To mój brat, który mówi (cytat) "Maiden to takie łagodne granie, ale fani mają ich za hardkorowców" jedzie na koncert, bo ich nigdy nie widział a wie, że to jedna z niewielu okazji, a koniec końców docenia ten zespół bardzo i uznał, że wypada w końcu zobaczyć, jak się prezentują live. W takim porównaniu on, który nie jest w ogóle fanem Ironów, jak wypada na Twoim tle? Przez pryzmat tego, że Ty jesteś "radykalnym fanatykiem" to kim jest on? :roll: Jakimś psychopatą, co w imię zespołu chyba zaraz wyjdzie na ulice z siekierą i będzie mordować w imię Eddiego a potem do więzienia dla Maiden. Oj to dopiero fan.

Drukuj dalej te wyimaginowane ulotki, czy co tam masz ochotę. Kłamać w internecie to każdy może. Mam nadzieję, że Twoi kumple, którzy są fanami Maiden pojadą na koncert zespołu który lubią czy nawet kochają, mimo tego, że Ty z jakichś chorych pobudek chcesz doprowadzić do tego, żeby koncert Ironów odbył się przy obecności 100 osób i był tragedią. Może jesteś tym radykalnym fanatykiem Metallica'y, bo kiedyś obiło mi się o uszy, że niektórzy uważają te dwie kapele za wrogów? :roll:

UP THE IRONS PRAWDZIWI FANI !! (nie ZłapanyWCzasie, soryy...)
A kiedy przyjdzie także po mnie...
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Cholera, znowu jakieś ekskomunikowanie nie-prawdziwych fanów, przez prawdziwych prawdziwków... znowu uniesienia, grzmiące niczym Skarga z ambony swej.

Wiktorze, dajże spokój z takimi komentarzami jak "Masz czelność nazywać się fanem Maiden stosując takie praktyki", bo chyba nie traktujesz siebie poważnie jako jakiegoś trybunału, który określa kto, dlaczego i po co jest fanem tego czy tamtego zespołu? ;) Takie rozumowanie można od biedy zaakceptować np. u IronCezarka, który podobno ma 12 lat, ale u 22 letniego gościa, to już budzi niepokój ;). Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wiktor646
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Wiktor646 »

Używam niestosownych słów i sformułowań, rzeczywiście ;) Jednak wiadomo o co mi chodzi. Koleś przegina i kłamie po prostu. Lekko się oburzyłem...

Pozdrawiam również.
A kiedy przyjdzie także po mnie...
Dziadek Jacek
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Dziadek Jacek »

Krzysztof nie kłamie.
Robił uloty jeszcze zanim go poznałem (2006).
a większego pierdolca na IM niż on to w życiu nie widziałem.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Co do "ZłapanegoWCzasie" fakt czasami przegina i pisze pierdoły ale czasami ma też dużo racji, czy w tej kwestii nie wiem. Ale moim zdaniem nie ma co porównywać kogoś jakim jest fanem. Może nie chce jechać na IM do Warszawy i co dlatego jest gorszym fanem? Może chce po prostu tylko zobaczyć IM na oddzielnym koncercie takim jak w 2008 w Warszawie (ta opcja też by mi się bardziej podobała) Ja tam zawsze uważam że fan który umie krytykować (oczywiście rozsądnie) ulubiony zespół to dobry fan :D Nie ma co się ze wszystkim zgadzać i iść w zaparte że coś jest git skoro widać że nie jest a tacy zapaleńcy też są ;)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Ja w żadnym wypadku nie krytykuje tu Ironów tylko chciwych polskich organizatorów.

A na IM jadę do Berlina, w Polsce widziałem ich 3 razy i za te 3 koncerty zapłaciłem razem 330 zł. BEZ KOMENTARZA
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Dziadek Jacek pisze:Krzysztof nie kłamie.
Kłamie, co zostało udowodnione.
ZłapanyWCzasie pisze: A na IM jadę do Berlina, w Polsce widziałem ich 3 razy i za te 3 koncerty zapłaciłem razem 330 zł. BEZ KOMENTARZA
Kolejna marna manipulacja.
ZłapanyWCzasie pisze:BEZ KOMENTARZA
Trzymam za słowo.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

A na IM jadę do Berlina
I co? Taniej niż na złodziejskim Soni? A ile kapel oprócz IM tam będzie grało?
ZłapanyWCzasie pisze:Polsce widziałem ich 3 razy i za te 3 koncerty
Proszę oświeć mnie jakie to takie koncerty były tanie? Popatrzmy:
- 1995 - 22zł :B
- 1998 - 50 zł
- 2000 - 70 zł
- 2003 - 90 zł
- 2003 - 120 zł
- 2005 - 150 zł
- 2008 - 130 zł
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

w 2003 i 2005 roku najtańsze bilety były za 100zł.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Sorry Złapany, ale nawet ja już widzę, że lekko przeginasz w swojej filozofii :/
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Zilian pisze: Może chce po prostu tylko zobaczyć IM na oddzielnym koncercie takim jak w 2008 w Warszawie (ta opcja też by mi się bardziej podobała)
I nie tylko on.
tomtomala pisze: A ile kapel oprócz IM tam będzie grało?
Nikt nie może powiedzieć teraz, że narzekanie jest nieuzasadnione bo na SF puki co nie ma nic ciekawego poza Iron Maiden (i dla większości pewnie Motorhead). Jak dojdzie nawet Slipknot to dla mnie w dalszym ciągu nie będzie nic ciekawego poza dwoma zespołami. Reszta "gwiazd" :lol: to zespoły, które można zobaczyć za gorsze albo za darmo na lokalnych piknikach. Nawet na MHF jest lepszy skład za wiele lepsze pieniądze...
Emilio pisze: Jak dla kogo, na sporej ilosci koncertów stałem daleko od sceny i zawsze świetnie sie bawiłem.
Mnie jakoś po samych filmikach z internetu nie jest to w stanie przekonać, bo widać tam (na płycie za 200zł) mase ludzi stojących jak kołki. Chyba, że jak na filmiku - rzeczywiście ktoś się bawi :!:

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=lXVR6AgrKik
:dance:
Dziadek Jacek pisze:Krzysztof nie kłamie.
Robił uloty jeszcze zanim go poznałem (2006).
a większego pierdolca na IM niż on to w życiu nie widziałem.
Popieram.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Steve pisze:SF puki co nie ma nic ciekawego poza Iron Maiden
:facepalm: Nie da się już tego czytać, klapki na oczach totalne. Jasne, możesz mieć te zespoły w dupie, ale nie musisz wypisywać od razu takich bzdur.
Steve pisze:Reszta "gwiazd" :lol: to zespoły, które można zobaczyć za gorsze albo za darmo na lokalnych piknikach.
Pokaż mi te lokalne pikniki czy koncerty za grosze Mastodona lub Volbeat.
Ostatnio zmieniony czw mar 17, 2011 9:45 pm przez Deleted User 2868, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Steve pisze:"gwiazd" :lol:
Jakie szczescie, ze Ty jedyny masz prawo mowic, kto tam jest gwiazda ;)... Co jak co, ale wiekszosc z nich to zespoły po prostu dobre, do tego komercyjne gwiazdy opócz IM to spokojnie Motorhead i Volbeat
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Steve pisze: Nikt nie może powiedzieć teraz, że narzekanie jest nieuzasadnione bo na SF puki co nie ma nic ciekawego poza Iron Maiden (i dla większości pewnie Motorhead). Jak dojdzie nawet Slipknot to dla mnie w dalszym ciągu nie będzie nic ciekawego poza dwoma zespołami. Reszta "gwiazd" :lol: to zespoły, które można zobaczyć za gorsze albo za darmo na lokalnych piknikach. Nawet na MHF jest lepszy skład za wiele lepsze pieniądze...
.
I tu się mylisz wyznawco Złapanego w Czasie ( taka obserwacja, ze popierasz wszystko, co on pisze) ponieważ narzekanie na skład, który nie jest ogłoszony jest przejawem głupoty, zwykłego polskiego narzekania i internetowego hejterstwa.

Po drugie, to, że dla Ciebie oprócz IM nic ciekawego nie ma, nie znaczy, że wszyscy tak myślą. Powiedziałbym, że jest dokładnie odwrotnie.

Każdy ma prawo mieć swoje zdanie na temat danej kapeli, ale pisanie, że skład jest słaby, bo nie ma tego, co lubię jest żałosne.

Są dwa aspekty, które można na dzień dzisiejszy krytykować, jeśli chodzi o Sonisphere:

1. Miejsce, gdzie się odbywa.
Tylko, że znowu krytycy Bemowa zazwyczaj się ośmieszają, bo piszą, że w Czechach jest lepiej, a to udowadnia, że tam nie byli i nie wiedzą o czym piszą. :lol:

2. Sposób ogłaszania kapel, czyli fakt, że trwa to dosyć długo. Też bym chciał znać już cały skład, ale rozumiem, że proces bookowania kapel nie jest prostą sprawą, zwłaszcza jeśli mowa o letnich festiwalach z pozycji niezbyt mocnego rynku.

Krytykowanie składu, kiedy nie jest podany cały, krytykowanie cen biletów, kiedy nie jest znany skład, więc nie wiemy za co płacimy jest absurdalne.
ODPOWIEDZ