FROM FEAR TO ETERNITY: THE BEST OF 1990-2010'
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: FROM FEAR TO ETERNITY: THE BEST OF 1990-2010'
Mało, który utwór chyba w całej historii muzyki tyle zyskuje live, w porównaniu do "studio version" jak Fear of The Dark by IRON MAIDEN 
A kiedy przyjdzie także po mnie...
Szczerze ja dużo bardziej wolał bym Hallowed..., Rime..., Revelations, Alexandra (może marzenie kiedyś się spełni) z czasem a w sumie już Talizman, Wiatr. FOTD szczerze jak słucham w/w płyty to go omijam po prostu mi się znudził i tyle. Ale to nie dyskusja na ten kanałWiktor646 pisze:Mało, który utwór chyba w całej historii muzyki tyle zyskuje live, w porównaniu do "studio version" jak Fear of The Dark by IRON MAIDEN
-
Son after sin
- -#Prisoner

Po pierwsze kupować nie musiszttomasz pisze:Ta składanka to dopełnienie SBIT, mam nadzieję że nic więcej już nie wymyślą i dadzą spokój.
Po drugie fanów przybywa (nowych) i jest koniuktura, to czemu nie ?
Po trzecie - spodziewaj się jeszcze conajmniej jednej, gdy już zakończą karierę. Takie The best of the best beast
I don't give a fuck
No akurat to jest oczywista oczywistość, ale do zakończenia kariery - conajmniej 5 lat mamy spokój.Son after sin pisze:Po trzecie - spodziewaj się jeszcze conajmniej jednej, gdy już zakończą karierę. Takie The best of the best beast I na 4 płytach ... DVD
No w zasadzie tak...Son after sin pisze:Po drugie fanów przybywa (nowych) i jest koniuktura, to czemu nie ?
Wiktor646 pisze:Mało, który utwór chyba w całej historii muzyki tyle zyskuje live, w porównaniu do "studio version" jak Fear of The Dark by IRON MAIDEN
Ja bym powiedział, że mało który zespół tak zyskuje live, jak IM
Zilian pisze:Szczerze ja dużo bardziej wolał bym Hallowed..., Rime..., Revelations, Alexandra (może marzenie kiedyś się spełni) z czasem a w sumie już Talizman, Wiatr.
- dostoevsky
- -#Assassin

Heh, nie rozumiem złości niektórych, nikt Was nie zmusza do kupienia najnowszego The Best Ofa. A reagujecie tak, jakby Was pijany sąsiad z góry zalał: "Cholera, znowu?!?!"
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

...a bo za dużo tego wydają, w dodatku nie są to jakieś ciekawe wydawnictwa. Metallica nie wydała ani jednego Best Of... a Ironi w ostatnim czasie to przesada, pewnie niebawem będzie koncertówka jakaś... 
-
Son after sin
- -#Prisoner

A kto im zabroni ? Co z tego, że apru osobom się nie spodoba jak setki tysięcy i tak to kupią. Tak więc z ich punktu widzenia : Ci co narzekają i tak będą narzekać, a kasa i tak wpadnie.
I wg mnie byliby głupi gdyby tego nie zrobili.
I wg mnie byliby głupi gdyby tego nie zrobili.
I don't give a fuck
+1dostoevsky pisze:Heh, nie rozumiem złości niektórych, nikt Was nie zmusza do kupienia najnowszego The Best Ofa. A reagujecie tak, jakby Was pijany sąsiad z góry zalał: "Cholera, znowu?!?!"
Lepiej mogli by wydać coś zaskakującego np.wersje akustyczne utworów(coś jak unplugged) i byłby z tego większy pożytek.
Albo niepublikowane live'y...icar pisze:Lepiej mogli by wydać coś zaskakującego np.wersje akustyczne utworów(coś jak unplugged) i byłby z tego większy pożytek.
to znowu by psioczyli, że milionowa koncertówka 
Wcale nie. Jest tylko jedno wykonanie Caught Somewhere In Time z 86, czy Aftermatchu z Blaze'a. Każda płyta live byłaby unikatowa. Na The Best Of... wrzucasz nagrane już wcześniej utwory powyciągane z różnych wydanych już płyt.
No, ale wydawanie płyty live ma już inny cel i innego odbiorcę niż The Best Of...
No, ale wydawanie płyty live ma już inny cel i innego odbiorcę niż The Best Of...
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

To nie jest zły pomysłicar pisze:np.wersje akustyczne utworów(coś jak unplugged) i byłby z tego większy pożytek.
Myśle ze w kwestii takich "best of.." to więcej zależy od wytwórni itd. niż od chłopaków. Ale pewnie gdyby, Steve powiedział nie to składanka by sie nie ukazała. W każdym razie to w koncu musiało nastąpic. Ostatnia składanka to były lata 80'-89'. Więc w koncu musiali wydac 90'-10'. A narzekacze powinni się cieszyc, że nie rozłożyli tego jeszcze na dwa osobne wydawnictwa 90'-00', 01'-10' 
Powinni jeszcze zrobić The Best of 75-79. To byłby ogień 
Mogli by nagrac IM i Killers z Brucem, jestem ciekaw jak by to brzmiało. Chyba gorzej 
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Erton pisze:Powinni jeszcze zrobić The Best of 75-79. To byłby ogień
...eee nie powinni wydać The Best of Live czyli zbiór najlepszych kawałków ze wszystkich oficjalnych koncertówek
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Albo lepiej, najlepsze kawałki z danych płyt.Rainmaker. pisze:Erton pisze:Powinni jeszcze zrobić The Best of 75-79. To byłby ogień
...eee nie powinni wydać The Best of Live czyli zbiór najlepszych kawałków ze wszystkich oficjalnych koncertówek![]()
The Best of The Soundhouse tapes
hehe.. to całkiem fajny pomysł...Rainmaker. pisze:...eee nie powinni wydać The Best of Live czyli zbiór najlepszych kawałków ze wszystkich oficjalnych koncertówek![]()
www.MetalSide.pl
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Taa, the trooper live Blazegumbyy pisze:hehe.. to całkiem fajny pomysł...Rainmaker. pisze:...eee nie powinni wydać The Best of Live czyli zbiór najlepszych kawałków ze wszystkich oficjalnych koncertówek![]()