16/08/2011 - Deftones - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

16/08/2011 - Deftones - Warszawa

Post autor: WICKER MAN »

DEFTONES
KYLESA
KVELERTAK
FLAPJACK
TIDES FROM NEBULA

16.08.2011 wtorek
Warszawa, Park Sowińskiego

Bilety kosztują 130 zł do końca lipca, 140 zł od 1 sierpnia oraz 150 zł w dniu koncertu.

http://www.koncert.pl/Aktualnosci/Defto ... ummer.html

Deftones gwiazdą kolejnej odsłony Rock In Summer

Festiwal "Rock In Summer" odbędzie się w tym roku w dwóch odsłonach. Gwiazdą drugiej, sierpniowej odsłony będzie formacjaDeftones. Koncert odbędzie się 16 sierpnia w warszawskim Parku Sowińskiego. Już wkrótce poznamy artystów, którzy wystąpią tego dnia u boku Deftones.

Przypomnijmy, że w ramach pierwszej odsłony tegorocznej edycji Rock In Summer 21 czerwca w Parku Sowińskiego zaprezentują się grupy Gogol Bordello, Happysad oraz Heroes Get Remembered.

Już wkrótce rozpocznie się sprzedaż biletów.

Deftones to jedna z najważniejszych współczesnych formacji na ciężkiej scenie. Grupa została założona w 1988 roku.

Zespół pochodzi z Sacramento, a w jego skład wchodzą: Chino Moreno (śpiew, gitara), Stephen Carpenter (gitara, perkusja), Abe Cunningham (perkusja), Chi Cheng (gitara basowa), Frank Delgado (sample, instrumenty klawiszowe). Deftones początkowo grali jako support przed takimi zespołami jak KoRn, Coal Chamber, L7. czy Ozzy Osbourne. Na początku lat 90. zostali zauważeni przez agentów firmy A&R i od tego czasu rozpoczęła się ich światowa kariera. Koncertowali razem z Metallicą, Linkin Park, Limp Bizkit oraz Mudvayne.

Grupa ma na swoim koncie sześć albumów studyjnych oraz dwie płyty krótkogrające. Wydany w 2000 roku album „White Pony” przyniósł grupie największy sukces w karierze - w samych Stanach płyta rozeszła się w ponad milionie egzemplarzy, a utwór „Elite" został uhonorowany nagrodą Grammy. Amerykański magazyn „Metal Edge” w 2008 roku nadał „White Pony” pierwsze miejsce na liście najlepszych nu metalowych albumów. Kolejny album „Deftones” z 2003 roku zadebiutował w Stanach na drugim miejscu listy Billboardu, a w Kanadzie na pierwszym. Od roku 2006 Deftones zdecydowali się pracować z Bobem Ezrinem (odpowiedzialnym m.in. za brzmienie "The Wall" Pink Floyd).

Niemal każdy z członków zespołu ma swoje projekty uboczne: Chino oprócz Deftones założył swój projekt, który nazywa się Team Sleep, Chi (Cheng-bas) ma swój Spoken World Poetry, którego debiutancka płyta ukazała się w 2000, a Stef (Carpenter-gitara) gra w kapeli o nazwie Kush razem z artystami z Fear Factory i Cypress Hill.

Szóste wydawnictwo zespołu zatytułowane „Diamond Eyes” ukazało się 4 maja 2010 roku. Album jest pierwszym krążkiem nagranym po tym jak wypadkowi uległ basista zespołu Chi Cheng. Przy nagrywaniu partii basowym współpracował z zespołem Sergio Vega. Premierę „Diamond Eyes” poprzedziło wydanie dwóch singli: „Rocket Skates” i tytułowego „Diamond Eyes”.
Ostatnio zmieniony śr maja 04, 2011 12:47 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 3 razy.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Re: 16/08/2011 - Deftones - Warszawa

Post autor: Matek »

haha, a już się szykowałem na amsterdam 23. ;]
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Bilety kosztują 130 zł do końca lipca, 140 zł od 1 sierpnia oraz 150 zł w dniu koncertu.

Wkrótce poznamy kolejnych artystów, którzy zaprezentują się u boku Deftones podczas sierpniowej odsłony Rock In Summer.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

cena jest bardzo przystępna. idę dziś po bilet do empiku.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Kylesa oraz Kvelertak wraz z Deftones na Rock In Summer!

http://www.go-ahead.pl/pl/nowosci,1,358,page=1.html
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

O cholera, to teraz już na pewno muszę rozważyć wyjazd :)
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Wuja »

No i super, cena w tym wypadku jak najbardziej korzystna.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Dochodzą FLAPJACK i TIDES FROM NEBULA a ja się zaczynam poważnie zastanawiać czy się nie wybrać.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

nie wiesz czy skład już zamknięty? bo narazie nic oprócz deftones mi nie podchodzi i nie muszę stawiać się tam wcześniej ;)
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Coraz bardziej rozważam wyjazd, świetny skład :D
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Matek pisze:nie wiesz czy skład już zamknięty?
Chyba nie ma nigdzie informacji czy skład domknięty czy nie, ale na moje 5 kapel to już finito.
Awatar użytkownika
Mike Patton
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mike Patton »

DEFTONES - Warszawa, Amfiteatr w Parku Sowińskiego (16.08.2011)

Supportów nie widziałem, bo poprostu na nie nie zdążyłem. I Stało się wkońcu polska publiczność zobaczyła w akcji zespół Deftones! Koncert miazga!!! Publiczność dopisała, fajna setlista. Chino Moreno biega jak opętany po scenie (chyba dlatego tak schudł hehe.) Bo kilka lat temu był dużo większych rozmiarów... Ale nie ważne jak wokalista wygląda i ile waży tylko ważne jest jak śpiewa a Chino robi to wyśmienicie! Chociaż kilka razy były problemy z jego mikrofonem... Deftones robi wspaniałe show! Zespół jest jak elementy układanki wszystko pasuje u nich jak ulał :) Moreno daje radę na żywo ! Jedynymi minusami tego koncertu były: oświetlenie (czasami ledwo było widać basistę i gitarzystę zespołu) kilka razy jakieś problemy techniczne i 3 punkt najgorszy - krótko zagrali bo niespełna 80min. :( Jak dla mnie po koncercie Down to był najlepszy koncert w tym roku jaki widziałem:) Oby niebawem Deftones ponownie zagościli w Polsce :) Tak na marginesie jeszcze dodam, że udało mi się spotakć z Chino Moreno tuż przed koncertem! Staliśy we czwórkę przed płotem gdzie było wejście na backstage i gdzie znajdował się ich autokar jak zobaczylyśmy Chino to zawołaliśmy go i podszedł do nas a w reku dzierżył lampkę wina:) Także zero gwiazdorstwa , bo pewnie jakby to była jakaś inna gwiazda to pewnie tylko by nam pomachała i przeszła dalej, ale Chino zachował się bardzo miło:) A jaki był rozpierdol widać to na moich klipach :

My Own Summer (Shove It) - http://www.youtube.com/watch?v=Z5jLLPayBgI

Elite - http://www.youtube.com/watch?v=vH_O-j8e4m8

Passenger - http://www.youtube.com/watch?v=PSFFZtQSOus

7 Words - http://www.youtube.com/watch?v=_ZNjVw5J5cY
ODPOWIEDZ