Mother Of Mercy - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Re: Mother Of Mercy - opinie
Jak dla mnie poza refrenem to najfajniejszy moment w utworze to bodajże od 3 linijki "Wounded lying, crying
Bodies moving, dying" itd itd
Bodies moving, dying" itd itd
Melodia z początku przypomniała mi jakoś X Factora. Bruce zalicza tu dobre wejście i śpiewa na tyle zadowalająco, że tekst można spokojnie wyłapać bez bookleta. Zresztą, sam tekst jest całkiem fajny, choć bez żadnych rewelacji czy zaskoczeń (utworów o wojnie IM ma już mnóstwo). Te co bardziej patetyczne momenty zostały dobrane dość dobrze. Riff grający w tle po "I'm a soldier of war" jest naprawdę niezły, dodaje utworowi energii i kopa. Ta sporo liczba słów, którą Bruce wyrzuca z siebie przed refren zupełnie mi nie przeszkadza - ma to swój urok. Solówka jest tu zdecydowanie dodatkiem, po prostu uprzyjemnia sam utwór i miło wpasowuje się do całości. Ogólnie to kawałek naprawdę mi się podoba. Przyjemnie się go słucha 
-
Robercikk
Od pierwszego przesłuchania uważałem, że Mother of Mercy to niesamowity utwór i jak na razie zdania nie zmieniam 
wsłuchajcie się w te melodie z 1.34 lub 3.14 minuty, Adrian Smith to geniusz, ten człowiek każdą swoją kompozycją opowiada nam jakaś historię, to wielki artysta, tworzy takie perły które jednocześnie mają taką siłę żelaza
a co do jego techniki to wielu nawet nie śniło o tym by dosięgnąć takiej precyzji, ale co oddzają tutaj słowa ,ja naprawdę nigdy nie będe mógł zrozumieć skąd Ci goście czerpią pomysły i dlaczego zawsze one są tak genialne ,to dla mnie niepojęte
a co do jego techniki to wielu nawet nie śniło o tym by dosięgnąć takiej precyzji, ale co oddzają tutaj słowa ,ja naprawdę nigdy nie będe mógł zrozumieć skąd Ci goście czerpią pomysły i dlaczego zawsze one są tak genialne ,to dla mnie niepojęte
Nom, ten moment jest świetny. Słychać tam chyba pitch shifter albo coś w tym stylu.
nie mogę się pogodzić z tymi ostatnimi 20 sekundami tego utworu, zupełnie mi to nie pasuję ,refren tez jest jak dla mnie trochę zbyt oklepany, cała reszta mi się podoba, intro,solo i przede wszystkim moment gdzie Bruce śpiewa "I always thought I was doing right. As of now, I'm not feeling so sure..."
Hmm... trudny do ocenienia utwór. Z jednej strony szkoda, że to jedyny słabo zaśpiewany na The Final Frontier przez Bruce'a kawałek, z drugiej ma fajny klimat, szybko wpadające w ucho intro i to narastające tempo...
Mimo, takiej ilości czasu, dalej muszę się w niego "wsłuchać".
Mimo, takiej ilości czasu, dalej muszę się w niego "wsłuchać".
Czy ja wiem czy ten utwór jest słabo zaśpiewany? Chyba chodziło im o właśnie taki efekt, bo jest to "najmniej ładny" kawałek na płycie, ale ma niesamowity dramatyzm i czyściutkie wokale mogły by zburzyć cały ten klimat.
Ja też miałem mieszane uczucia na początku, ale teraz gdy się już osłuchałem wszystko jest na swoim miejscu
Ja też miałem mieszane uczucia na początku, ale teraz gdy się już osłuchałem wszystko jest na swoim miejscu
Bardzo fajny kawałek, coprawda chyba najsłabszy, ale i tak trzyma wysoki poziom.
...i w zasadzie wszystko mi się podoba, tylko refren trochę słabo zaśpiewany, trochę słabo to wydzieranie się wyszło.ttomasz pisze:Bardzo fajny kawałek, coprawda chyba najsłabszy, ale i tak trzyma wysoki poziom.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

A dla mnie refren wspaniały i jest najjaśniejszym punktem piosenki 
Dobrze prawiszIM_Power pisze:wsłuchajcie się w te melodie z 1.34 lub 3.14 minuty, Adrian Smith to geniusz, ten człowiek każdą swoją kompozycją opowiada nam jakaś historię, to wielki artysta, tworzy takie perły które jednocześnie mają taką siłę żelaza
Ciarki mnie przechodzą jak Bruce śpiewa : "I'm a Soldier of Waaaar"
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Razem z Rainmaker to moj ulubiony krótki (do 6 minut) utwór po reunion.