Fear Of The Dark - słaby album ??

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Starblind
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Fear Of The Dark - słaby album ??

Post autor: Starblind »

Emilio pisze:
Starblind pisze:BNW chyba lepsze od FOTD, przynajmniej moim zdaniem. Co do reszty to nie wiem.
Liczyc nie umiesz czy co? :roll: Napisał, że 3 ostatnie albumy, czyli DoD, AMOLAD i TFF...
Fakt, zapomniałem o TFF. Ja bym powiedział, że FOTD, DoD, AMOLADi TFF są na porównywalnym poziomie.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Rainmaker. pisze:ech... nie będę się wdawał w dyskusje, ale chciałbym żeby ostanie trzy albumy były tak "słabe" jak Fear Of The Dark
Trzy ostatnie to nowa jakość IM, genialne jak dla mnie. A sam FOTD zły nie jest ;-)
lolowiecki
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lolowiecki »

Fear Of The Dark to mieszanka utworów wspaniałych i beznadziejnych. Czyli plyta dobra bo dzieki niej poznalismy te wspaniale. Ttomasz jak czytam twoje teksty to A Matter of life and death to dla Ciebie religia normalnie ;p nie powiem bo plyta super ale gorsza od Brave New World i Dance of Death (oczywiscie moim skromnym zdaniem) ;p
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Całe IM to religia, z AMOLAD i SSOASS na czele ;-)
Awatar użytkownika
maltez
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: maltez »

Dla mnie FOTD ma znaczenie historyczne. Dostałam go w prezencie od mojego chłopaka :-)Był to pierwszy album IM którego słuchałam. Kompletnie niedoceniony przeze mnie w tamtym czasie. Wracam więc do niego często z sentymentem. Uważam, że to fajny album a wykonanie live utworu tytułowego mnie powala. Najlepszy kawałek na płycie - dla mnie Judas Be My Guide -nie wiem czy był kiedyś wykonywany live.
Awatar użytkownika
RaShton
-#Invader
-#Invader

Post autor: RaShton »

Absolutnie to nie jest zły album! Tak jak dla maltez, dla mnie ma ta płyta szczególne znaczenie, bo od niej zacząłem słuchać Ironów. Może i ma kilka słabszych utworów, ale nie sprowadza to do rangi słabego albumu :)
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

lolowiecki pisze:Fear Of The Dark to mieszanka utworów wspaniałych i beznadziejnych. Czyli plyta dobra bo dzieki niej poznalismy te wspaniale. Ttomasz jak czytam twoje teksty to A Matter of life and death to dla Ciebie religia normalnie ;p nie powiem bo plyta super ale gorsza od Brave New World i Dance of Death (oczywiscie moim skromnym zdaniem) ;p
Ironi nie mają kawałków beznadziejnych :!:
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Kai. pisze:
lolowiecki pisze:Fear Of The Dark to mieszanka utworów wspaniałych i beznadziejnych. Czyli plyta dobra bo dzieki niej poznalismy te wspaniale. Ttomasz jak czytam twoje teksty to A Matter of life and death to dla Ciebie religia normalnie ;p nie powiem bo plyta super ale gorsza od Brave New World i Dance of Death (oczywiscie moim skromnym zdaniem) ;p
Ironi nie mają kawałków beznadziejnych :!:
+1
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

The Unbeliever jest beznadziejny, a Apparition z Feara zwyczajnie słaby. Na szczęście takie utwory w wykonaniu ironów to niezwykle rzadkie rodzynki.
lolowiecki
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lolowiecki »

Mają mają ;) ale tylko pare na szczescie :)
Kozas
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Kozas »

Moze beznadziejne nie, ale jednak parę slabych sie znajdzie. Akurat The Apparition nie wiem czemu ale dosyc lubie( chociaz i tak odstaje od reszty dokonan Ironow i to dosc znacznie), ale jest kilka slabych innych utworow. Chociazby na Virtual XI znajdziemy utwory gdzie po setnym refrenie czlowiek sobie mowi "ile ku*** jeszcze?"
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

The Apparition to faktycznie chyba jeden z dosłownie paru kawałków IM do których nigdy się nie przekonam,typowy wypełniacz.

Natomiast już równie nisko cenione Chains of Misery czy Weekend Warrior oceniam całkiem pozytywnie,fajne rockery.W Chains...jest świetna solówka gitarowa Dave'a.
Awatar użytkownika
Pablo69
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pablo69 »

"Be Quick or Be Dead", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" i tytułowy znajdują się w top25 moich ulubionych utworów zespołu. Reszta utworów z "Fear of a Dark" jest mi zupełnie obojętna. W sumie - przeciętny album, ale z bardzo dobrymi fragmentami.
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Fear to niezly album, nawet bardzo. Ma jednak kilka slabych momentow (,,Slynny´´ Apparition moim zdaniem jakos daje rade, choc geniust to to nie jest), jak naa przyklad Wasting Love, ktory mi kompletnie nie podchodzi. Oprocz tego, plyte podobnie jak No Prayera slucha mi sie fajnie.
Ironi nie mają kawałków beznadziejnych
Maja, ale nie na tej plycie.
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Odnośnie Wasting Love, to rozumiem, że komuś może się nie podobać, ale za wypełniacz lub słaby utwór bym go nie uznał... Z dobrą promocją, zrobiłby furorę, może nie taką jak NEM Metallicy, ale posiada ładne melodię i "to coś".
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Nie nazwalem go slabym utworem, tylko slabszym momentem na plycie. Jako wypelniach rozumiem natomiast prosty utwor, ktory kompletnie sie nie wyroznia w zaden sposob, tylko jest (Jak Big ´Orra). WL nie pasuje.
Zyga-naserio
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Zyga-naserio »

Teraz zatem pisze na legalu z tego konta.

Fear to wspaniała epicka płya. Rewelacyjny design okładki, świetna choreografia w teledyskach i bardzo dobry ubiór muzyków tylko dopełniają pieknych dźwięków płynących z głośnika.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Na tle innych płyt zespołu taka sobie. Ale ma fajny klimacik, lubię ten surowy klimat płyty, zachrypnięty, typowo rockowy wokal Bruce'a. Poza tym mam do tej płyty spory sentyment, bo właśnie od FotD i od No Prayer...zaczęła się moja przygoda z zespołem.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Płyta nie jest słaba.. Po prostu jest na troszkę innym poziomie niż ten, do którego przyzwyczaiło Maiden.
HighPower
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: HighPower »

Nie lubię takiego owijania w bawełnę.

Płyta jest słaba. Z całą miłością do Iron Maiden można tak stwierdzić jeśli się tak uważa? Co w tym złego? FOTD ssie tak samo jak LOAD i REALOD (Wykluczam tytułowego FOTD)/
ODPOWIEDZ