Behemoth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Behemoth

Post autor: IronCezarek »

Lando pisze: Ja tam uważam Grom za najlepsza płytę Behemotha ;) True Polish Black Metal rządzi ;)
E tam grom. SVENTEVITH Pozerzy! :P
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

yankes pisze:Boże, jakie z niektórych "fanów" Maiden są zakompleksione pizdeczki to głowa mała. Gościu powiedział coś złego o płycie Maiden i od razu "a kim on jest?", "wielki autorytet" itd

:facepalm:
Wiesz... bo taka właśnie jest prawda. Nergal autorytetem muzycznym (dla mnie) w żadnej kwestii nie jest. Nowy album może mu się podobać lub nie, jego decyzja. Jak dla mnie każda płyta IM "bierze lewym jajem" wszystkie płyty behemotha razem wzięte. Kwestia gustu. Dla mnie TFF jest jedną z lepszych płyt Maiden. Natomiast po co robić sensację z tego, że lider przeciętnego zespołu skomentował tak czy inaczej TFF? Może zapytajmy jeszcze Jurka Owsika co sądzi o nowym wydawnictwie? :lol:

A teraz odnośnie dyskusji - wg mnie grom był jedyną dobrą płytą
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

yankes pisze:Boże, jakie z niektórych "fanów" Maiden są zakompleksione pizdeczki to głowa mała.
Journeyman666 pisze:Wiesz... bo taka właśnie jest prawda.
hehe...
www.MetalSide.pl
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Journeyman666 pisze: Dla mnie TFF jest jedną z lepszych płyt Maiden.
Journeyman666 pisze: lider przeciętnego zespołu
:facepalm:
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

gumbyy pisze:
yankes pisze:Boże, jakie z niektórych "fanów" Maiden są zakompleksione pizdeczki to głowa mała.
Journeyman666 pisze:Wiesz... bo taka właśnie jest prawda.
hehe...
Ta... Mistrzowski cytat wyrwany z kontekstu. Nic tylko zostań redaktorem Faktu :lol:

Tak - Behemoth jest przeciętnym zespołem
Tak - TFF jest niesamowitą płytą

Chyba można mieć prawo do własnego zdania? :B

No i nie oszukujmy się, to właśnie Nergal jest "zakompleksioną pizdeczką", inaczej by tak nie był ;)
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Journeyman666 pisze:
A teraz odnośnie dyskusji - wg mnie grom był jedyną dobrą płytą
Kuźde, SVENTEVITH
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Journeyman666 pisze:Chyba można mieć prawo do własnego zdania?
jasne, masz prawo pisac bzdury. i nie odbieraj nikomu prawa do zlewania sie z tego.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Journeyman666 pisze:Chyba można mieć prawo do własnego zdania? :B
www.MetalSide.pl
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

gumbyy pisze:
Journeyman666 pisze:Chyba można mieć prawo do własnego zdania? :B
To potwierdzone! Donieście Nergalowi, że może mieć prawo do własnego zdania.
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

jasne, masz prawo pisac bzdury. i nie odbieraj nikomu prawa do zlewania sie z tego.
Bzdury, że Behemoth jest kiepskim zespołem? Jest i nic się na to nie poradzi ;)
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Jak to zmierzyłeś, Mistrzu ?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

A jak się mierzy wspaniałość zespołu? :lol:
Ja myślałem, że jak ktoś uważa, że zespół ma dobre utwory, płyty, koncerty i ciekawe osobowości to mówi, że zespół jest dobry.
A jeśli nie ma niczego dobrego (w przypadku Behemotha można powiedzieć, że ewentualnie koncerty) to jest kiepski ;)
Pisałem dużo wcześniej, że etap fascynacji Behemothem miałem. Teraz jednak nie znajduję w nim nic wartościowego ani muzycznie, ani intelektualnie ;)
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Journeyman666 pisze:A jak się mierzy wspaniałość zespołu? :lol:
Ja myślałem, że jak ktoś uważa, że zespół ma dobre utwory, płyty, koncerty i ciekawe osobowości to mówi, że zespół jest dobry.
To ja się Tobie pytam. O tym czy się czegoś słucha decyduje gust ale mi np. nie przeszkadza to docenić wielu zespołów mimo, że nie słucham ich na codzień albo w ogóle. Rozumiem, że nie lubisz twórczości Behemoth ale twierdzenie, że to kiepski band jest conajmniej śmieszne.
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja również doceniam wielu muzyków z gatunków, które mi nie odpowiadają czy nawet takich, których nie lubię. Ale tak jak powiedziałem. Jedyne co jest/było (nie wiem bo od prawie 4 lat nie byłem na żadnym) mocne w Behemocie to koncerty. Nie potrafię docenić Behemotha za nic...
Nie każę nikomu takiego poglądu podzielać. Ja tylko powiedziałem co ja sądzę o konkretnym zespole. Jestem pewien, że istnieje niejeden zespół, który osoby biorące udział w tej dyskusji uznałyby za kiepski pomimo, że wcale taki nie jest ;)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Journeyman666 pisze:A jeśli nie ma niczego dobrego (w przypadku Behemotha można powiedzieć, że ewentualnie koncerty) to jest kiepski ;)
Journeyman666 pisze:etap fascynacji Behemothem miałem
Tak z ciekawości, to czemu miałeś etap fascynacji Behemothem skoro wszystko poza koncertami ma kiepskie?
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Journeyman666 pisze:Tak - Behemoth jest przeciętnym zespołem
Tak - TFF jest niesamowitą płytą
ale brednie. Ale masz racje - pisz największe bzdury na jakie Ciebie stać. Przynajmniej dostarczysz nam rozrywki.
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Właśnie też mnie zastanawia skąd ten okres fascynacji. Teraz gdy słyszę Behemotha nie jestem w stanie znieść tego dłużej niż 10 minut. Kupiłem sobie Evangelion i musiałem tej płyty słuchać po kawałku przez parę dni, bo nie potrafiłem przez to przebrnąć.
A jeśli chodzi o występy live to patrząc na nich mogłem i przynajmniej na DVD w dalszym ciągu mogę powiedzieć, że dają z siebie wszystko i robią niezłe "show".
Z kolei co do Twojego posta tomtomala to chyba nie czytałeś tego co pisałem. To jest MOJE zdanie i to, że jako kolejny TRV fan powiesz, że TFF to gówno nieprzeciętne, a Behemoth jest fantastycznym zespołem jest odrobinę bez sensu, ponieważ swoją opinię wyraziłeś jakieś 2 strony temu.
Ale masz rację, chwała Ci. Wyśmiałeś w dziecinny sposób kolejnego posta, który razi Twój majestat, ponieważ Adaś jest wielki a Harris z kolegami stworzyli kolejną, amatorską i beznadziejną płytę. :lol:
I myślę, że to nie nazwa tematu odstraszyła userów tylko TRV tomtomala. Jeszcze raz biję pokłony :roll:
Gomber
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Gomber »

jak ja lubię takie gadki. Ironi nagrali słaby materiał co do tego nie ma żadnych wąptliwości. Daleki jestem od tego aby Nergala traktować jak jakąs wyrocznie w tej materii. Ja od samego początku mówiłem że jest słabo, mało przekonująco. Jednocześnie uważam że Iron Maiden jest o niebo większym zespołem niż nasz rodzimy wielkiej klasy band.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Journeyman666 pisze:I myślę, że to nie nazwa tematu odstraszyła userów tylko TRV tomtomala. Jeszcze raz biję pokłony :roll:
A dziękuję dziękuję. Jednak jest jedno ale. Wyrazy szacunku przyjmuję w gotówce - takie czasy - wszystko się przelicza na pieniądze. Podać Tobie numer konta?
Gomber pisze:Jednocześnie uważam że Iron Maiden jest o niebo większym zespołem niż nasz rodzimy wielkiej klasy band.
Z tym się zgodzę w 100%.

Nie można natomiast brać wszystkiego co tworzą IM jako prawdę objawioną. A tak niestety jest u niektórych.
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Journeyman666 pisze:Bzdury, że Behemoth jest kiepskim zespołem? Jest i nic się na to nie poradzi
spoko, z tego co napisales w innym temacie widać ze muzyka Iron Maiden tez cie przerasta

Iron Maiden - 7/10
Killers - 4/10
The Number of the Beast - 8/10
Virtual XI - 10/10
Brave New World - 11/10
Dance of Death - 10/10
A Matter of Life and Death - 10/10
The Final Frontier - 10/10
ODPOWIEDZ