Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Re: Judas Priest

Post autor: Mandrake »

Odczuwam pretensję do K. K. Z dupy moment sobie wybrał na emeryturę. Przed trasą mógłby się określić.
Why so serious?
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Mandrake pisze:Odczuwam pretensję do K. K. Z dupy moment sobie wybrał na emeryturę. Przed trasą mógłby się określić.
A może zdrowie mu sie posypało?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

W tym obwieszczeniu napisane jest "formally retired" co ja odbieram, "już mi się nie chcę", "nie mam z tego radochy, znudziło mi się". Jak Jeff był chory i nie mógł zagrać na trasie to napisali to po prostu. Z drugiej strony jak miałby się męczyć i przechodzić obok koncertu... to i tak wolałbym żeby jednak to on był na scenie :mryellow:
Why so serious?
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

No szkoda, szkoda, moim ulubionym gitarzysta priestów był zawsze Glenn Tipton, ale szkoda, że nie bedzie duetu Tipton/KK :sad:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Straszny news :/ Mam nadzieje ze zdrowy jest i tylko mu sie w glowie pomieszalo.
glassprison
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: glassprison »

Nie no to chyba jakieś jaja są... tak się nie robi.. no ale cóż prawda jest taka że gdyby ogłosili to przed trasą to bileciki by tak się dobrze nie sprzedawały. Draństwo i tyle. Takie posunięcię nie jest w porządku. Po drugie założę się o dobry trunek że ta cała pożegnalna trasa to istny pic na wodę. Tak samo jak KISS się żegnali z 10 lat i wracali, Ozzy też miał kończyć nie raz a najgłośniej było o tym podczas pożegnalnej rzekomo trasy No more tours.... ehh szkoda gadać. To samo będzie z Judas Priest i Scorpions co się rzekomo zegnają a prawda jest taka że chodziło tylko o kasę żeby zapełnić obiekty bo żegnać się będą 10 lat i w międzyczasie wydadzą z dwie płyty... Zobaczycie, że tak będzie. A nawiązując do dzisiejszej szopki z jego odejściem to już nie mogli dać kogoś lepszego tylko wioślarza od Lauren Harris???!!! no przecież to jakaś poruta już jest. Niech najlepiej napiszą, że Halford też odchodzi a zastąpi go Tim Owens...
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

glassprison pisze:(...)gdyby ogłosili to przed trasą to bileciki by tak się dobrze nie sprzedawały.
Otóż to.

Miałem nadzieję, że ten news to jakiś prima aprilis...
Why so serious?
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

:razz:
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

nosz frak !!! nie mógł koleś zaczekać do końca trasy z tym ?! 0_o (chociaż skoro to tak nagłe, to pewnie niestety powody zdrowotne/rodzinne itp.) kurcze te parę miesięcy by nie zbawiło gościa, a tak się cieszyłem, że zobaczę klasyczne Priest :cry: cóż, pozostaje mieć nadzieję, że odejście gitarzysty nie wpłynie negatywnie na formę reszty zespołu, a nowy zastępca podoła zadaniu....
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Musiało się coś stać, nie wierzę, że odszedłby od tak. Zawsze miał najwięcej energii i entuzjazmu do tego co robi z nich wszystkich.
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

naprawdę poważnie rozważam sprzedanie biletu na Prahę, mimo, że priest to czołówka moich ulubionych zespołów i to też miał być mój 1 koncert. :cry: Sorry, kto by go nie zastąpił, dla mnie będzie to zwyczajna podróbka
glassprison
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: glassprison »

ja też to rozważam, bo czuję się zwyczajnie oszukany, bo to po prostu nieuczciwy chwyt. Ciekawe czy np. teoretycznie gdyby w tamtym roku ogłosili przed letnią trasą AC/DC że odchodzi Angus Young to sprzedałoby się tyle biletów... odpowiedzcie sobie sami. Tutaj po prostu wyczekali do momentu az bilety się dobrze wyprzedały, mimo że założe się wiedzieli o tym fakcie od dawna, przykład? W pradze O2 arena prawie sprzedana, zostało dokładnie 1164 bielety (stan na 15:50) a cały obiekt mieści na koncerty 18.000. Czysty biznes
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Wiadomo, że nikt nie zastąpi KK, to jeden z najlepszych metalowych gitarzystów w historii, ale ten młody jest bardzo dobry, z tego z widzę na jego kanale na YT.

http://www.youtube.com/user/Richievoodoo
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

choć z drugiej strony w Saxon też był przecież przez tyle lat jeden charakterystyczny duet gitarowy i nie wpłynęło to zbytnio na umiejętności grupy. Ale jednak tutaj to trwało 37 lat :neutral:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Znajoma z która miałem jechac sprzedaje bilet :cry: Jest to w pewnym sensie oszustwo, na plakatach jest napisane "ostatni raz w oryginalnym składzie" :twisted: Oczywiscie nie winie organizatora za taki tekst, bo nie mogli o tym wiedziec, ale takie rzeczy faktycznie powinny być jasne przed rozpoczeciem trasy(jaki skład kapeli). Tez sie zaczynam zastanawiac czy opylic bilet :roll:
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

potem będziecie żałować
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Emilio pisze:Tez sie zaczynam zastanawiac czy opylic bilet :roll:
Niby dlaczego? Trochę przesada moim zdaniem.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Kronos pisze:Niby dlaczego? Trochę przesada moim zdaniem.
W sumie racja, było nie było to Judas Priest, którego nigdy nie widziałem na żywo a od lat ich słucham... sam nie wiem, może setlista nam zrekompensuje ten brak?
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Trzeba jechać, innej okazji by zobaczyć choć 80% Priest już nigdy nie będzie ;-)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Biorąc pod uwagę że to ma być trasa pożegnalna to można powiedzieć że sobie "jaja z pogrzebu robią" :razz:
ODPOWIEDZ