Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Judas Priest

Post autor: gumbyy »

Szkoda... no ale jak się chłop wypalił to nie ma sensu tego dalej ciągnąc. Dzięki bogu i parafii (;)), że swego czasu wybrałem się w lekko szaloną eskapadę z Wrocławia do Wilna na koncert JP. Dzięki temu widziałem ich w klasycznym składzie...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Największa żenada tego roku... :roll: Do Katowic pojadę, ale cieszę się, że nie planowałem Pragi czy Berlina...

A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze... :twisted:
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Wnerwiłem się niemiłosiernie. Człowiek legenda, dla mnie bóg gitary, człowiek który stworzył jeden z najlepszych zespołów wszech czasów odchodzi przed pożegnalną trasą. Tragedia. Wszyscy będą się teraz głowić o co poszło, wątpię żeby o kasę, to nie w stylu K.K żeby takie coś zrobić milionom fanów. Prędzej o problemy zdrowotne :/
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Żenuła.....
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

gumbyy pisze:Szkoda... no ale jak się chłop wypalił to nie ma sensu tego dalej ciągnąc. Dzięki bogu i parafii (;)), że swego czasu wybrałem się w lekko szaloną eskapadę z Wrocławia do Wilna na koncert JP. Dzięki temu widziałem ich w klasycznym składzie...
Zmarzlem jak cholera, ale w obecnym momencie to byla znakomita decyzja ! Swojego zdania nie mam, nie znam zakulisowych ruchow, zreszta nikt chyba do konca z nas nie wie, co spowodowalo taka decyzje... Strata niewatpliwa:/
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

z tego co wyczytuję na defenders of the faith, to KK woli spędzać czas na swoim nowym polu golfowym, w swojej posiadlości, niż na koncertach. Przecież to jest tak absurdalne, że zaczyna mnie już śmieszyć!
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

DeJMIeN Wielki pisze:z tego co wyczytuję na defenders of the faith, to KK woli spędzać czas na swoim nowym polu golfowym, w swojej posiadlości, niż na koncertach. Przecież to jest tak absurdalne, że zaczyna mnie już śmieszyć!
Gdybym miał posiadłośc z polem golfowym to tez bym wolał tam spedzac czas niż na koncertach :pijak:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

no to po co tak p*******ł na swojej stronie, jeszcze 3 tygi temu, jak to nie może się już doczekać europejskich koncertów i spotkań z fanami ?!!
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

DeJMIeN Wielki pisze:no to po co tak p*******ł na swojej stronie, jeszcze 3 tygi temu, jak to nie może się już doczekać europejskich koncertów i spotkań z fanami ?!!
A to nie wiem, nie czytałem strony kejkeja :P Może lubi ludzi w ch**a robić :lol: :razz:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

jestem ,zgruzgotany, widac w tych czasach nawet ostoja Judas Priest i heavy-metalu, moze zachowac sie tak debilnie

to koszmar ,nigdy bym nie przypususzczal,mój wyjazd na Judas Priest stoi pod znakiem zapytania, wcale bym sie nie zdziwil gdyby trasa sie nie odbyla, jeszcze zastepca to jakis zart

autentycznie szok,nie wierze, teraz mam ogromne problemy,to ta wiadomosc zniszczyla mnie jeszcze bardziej
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

DeJMIeN Wielki pisze:no to po co tak p*******ł na swojej stronie, jeszcze 3 tygi temu, jak to nie może się już doczekać europejskich koncertów i spotkań z fanami ?!!
Widocznie coś przez ten czas się zmieniło w obozie JP, albo w głowie KK.
ZłapanyWCzasie pisze:jestem ,zgruzgotany, widac w tych czasach nawet ostoja Judas Priest i heavy-metalu, moze zachowac sie tak debilnie
Nie znamy szczegółów, więc lepiej nie oceniać pochopnie.
ZłapanyWCzasie pisze:to koszmar ,nigdy bym nie przypususzczal,mój wyjazd na Judas Priest stoi pod znakiem zapytania, wcale bym sie nie zdziwil gdyby trasa sie nie odbyla, jeszcze zastepca to jakis zart

autentycznie szok,nie wierze, teraz mam ogromne problemy,to ta wiadomosc zniszczyla mnie jeszcze bardziej
Trochę histeryzujesz... JP to nie KK i KK to nie JP. Niby dlaczego trasa miałaby się nie odbyć? Bo odszedł jeden z muzyków? Jest następca i karuzela kręci się dalej... a czy żart, to przekonamy się na koncertach.
www.MetalSide.pl
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Judas Priest to w ogromnej mierze duet Glenn/KK i wokal Roba,dodajmy 70% solówek granych unisono od 40 lat, gdyby wzieli jeszcze jakiegos weterana heavy,ale biora leszcza,by wyszlo ekonomicznie,taka prawda, koles wezmie grosze .

Wszystko opiera sie na kasie,idealy umarly juz dawno,dawno
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Parszywy wuj nie odbierze mi radości z kolejnego koncertu JP, ale raczej pojadę do Katowic niż do Pragi.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

najgorzej maja Ci ,którzy jada pierwszy raz

wolabym do Pragi niz do Katowic, Whitesnake i w ogóle
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

A ja jadę i do Pragi i do Katowic.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mój 1szy raz to był AD 1998 i mimo, że nie było Roberta, to koncert był znakomity i świetnie go wspominam.

Zauważyłem, że 13 VII Biały Wąż pojawi się w moim ukochanym Budapeszcie - jak będą pieniądze, to pojadę na koncert i na tokaj :-)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

http://nafest.pl/skladanka/119/ (tam na filmiku nr2 --> zobaczycie pole golfowe Kennetha)
Facet stworzył świetny ośrodek, trzepie na tym kasę więc po co mu szaleć po scenie z gitarą?! Ale fakt mógł się pożegnać z fanami np. tylko w Wielkiej Brytanii... no trudno jego wybór.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

ZłapanyWCzasie pisze:Wszystko opiera sie na kasie,idealy umarly juz dawno,dawno
To przecież od dawna wiadomo...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Nie wiem dlaczego uważacie, że nagle KK'owi odechciało się grania koncertów skoro widać było, że sprawia mu to niesamowitą przyjemność. Zawsze dawał z siebie 150% na scenie. To, że dodatkowo prowadzi ośrodek z polem golfowym to jego prywatna sprawa. Nicko też ma Rock N Roll Ribs, a jakoś znajduje czas na grę w Maiden. Przyczyn rozstania z KK'em szukałbym raczej w kontaktach personalnych wewnątrz zespołu (Jakieś starcie przy pisaniu nowego materiału? Wiadomo, że pomiędzy KK'em a Glenn'em iskrzyło od lat...)... Ewentualnie kwestia pieniędzy. Ostatnie trasy i płyty Judas Priest nie sprzedawały się jakoś doskonale. Amerykańska trasa British Steel z Whitesnake była komercyjną porażką. Skoro źródło dochodów znacznie się uszczupliło to może niektórzy członkowie zespołu zaczęli snuć wizje nowego podziału kasy? Heh, takie gdybanie nic nie da. Mam nadzieję, że KK niedługo wyda swoje oświadczenie i jasno wyjaśni motywy takiej decyzji - nawet jeśli miałby tym uderzyć w kolegów z byłego zespołu.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Pewnie niedługo dowiemy się wszystkiego od Tiptona z DOTF.
ODPOWIEDZ