The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: MrCrowley »

A ja się zgodzę z Kozasem: podziwiam deathmetalowców i ogółem muzyków ekstremalnego metalu za technikę, ale ten wokal to tak pół na pół. Dajmy na to taki dobry kawałek jak Roots Bloody Roots Sepultury jest naprawdę niezły ;] ten riff wymiata, zamiata, składa na kupę i wyrzuca do kontenera. A z łagodniejszym wokalem kawałek grany przez Acid Drinkers troszkę szybciej dużo zyskuje ;) właśnie cover Proud Mary nauczył mnie znosić Sepulturę ;]
A co do powermetalowych odchyłów Bruce'a to jest wina jego megawszechstronnego głosu. Jego mruczący głos np. w Fear of the Dark z Death on the Road... aż się nie chce wierzyć, że to ten sam człowiek na tym samym koncercie łagodnie śpiewa w Journeymanie ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Prawie kompletne zapisy koncertów z Florydy nagrywane pod sceną:

Ft. Lauderdale: http://www.youtube.com/watch?v=vw_jiCkNc6s

Tampa: http://www.youtube.com/watch?v=uDkS0LtXU04

Polecam grę aktorską Bruce'a w Dance of Death czy When The Wild Wind Blows. :)

Jeszcze kilka moich filmików z Rock N Roll Ribs:

Flight of Icarus: http://www.youtube.com/watch?v=WrY7jtWjVok

Wasted Years: http://www.youtube.com/watch?v=F4fXyIvm8jM

Run To The Hills: http://www.youtube.com/watch?v=9NPfkxUSut8
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Wicker, możesz powiedzieć, który koncert według Ciebie był lepszy ??
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

MaidenFan pisze:Wicker, możesz powiedzieć, który koncert według Ciebie był lepszy ??
Jakbyś czytał moje relacje to byś wiedział. :roll: :razz: Zdecydowanie ostatni koncert na pierwszej części trasy czyli Tampa. I to nie tylko w mojej opinii. Był to dla mnie najlepszy gig Maiden jaki widziałem od koncertów w paryskiej Bercy w 2008 roku. :dance:
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

trochę się przytyło Nikusiowi, chyba, że tak po prostu wygląda w tej tak nietypowej dla siebie koszuli
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Tak zauważyłem, nie tylko na koncertach z Florydy, że w tym roku Bruce bardzo często wraca za scenę podczas piosenek, nawet na solo z Wickera znika na kilkadziesiąt sekund :!: Ale co fakt to fakt - śpiewa i wręcz "gra" wyśmienicie, wiec te powroty na backstage w celu krótkiego odpoczynku są w pełni usprawiedliwione ;-)
Niezwykle podoba mi się to że gitarzyści nadal grają z wielka przyjemnością i uśmiechem na twarzach, mimo iż są to ostatnie koncerty po kilkutygodniowej trasie - dali z siebie wszystko. Uważam że w pełni dopracowali scenicznie setliste i można być pewnym super formy z Tampy na europejskiej części trasy. :jee:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że zespół szykuje kolejną trasę w 2012 roku - na pewno obejmie ona USA i Kanadę gdzie Maiden mają grać w kwietniu i maju przyszłego roku (mówi się o 8 tyg. w Ameryce Płn.!). Trasa nie będzie związana z Maiden England, a raczej z best of'em "From Fear To Eternity" chociaż niektórzy spekulują też o tournee z okazji 30-lecia "The Number of The Beast" (dobra okazja do zagrania całego albumu na żywo). :dance:
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

A jakieś informacje na temat wydania Maiden England z dodatkami na DVD są? Chodzi o możliwy termin pojawiania się takiego wydawnictwa.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

WICKER MAN pisze: chociaż niektórzy spekulują też o tournee z okazji 30-lecia "The Number of The Beast" (dobra okazja do zagrania całego albumu na żywo). :dance:
Już jeden jubileusz obchodzili i set był baardzo nie zaskakujący :). A co do trasy to całkiem ciekawie się zapowiada , taki Be Quick Or Be Dead jako opener mmm :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dlaczego nie - w Ameryce Północnej w ostatnich latach zainteresowanie Iron Maiden wzrosło znacznie! Powinni dobrać jakieś 2 - 3 zespoły i ruszyć w trasę z 45 koncertami!!! Jest też okazja do odwiedzenia Japonii, Oceanii, Indii, krajów Azji i kilku innych miejsc (...) Moga nawet dać 65 koncertów bez wysiłku!
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

sekcjazwlok pisze:Be Quick Or Be Dead jako opener mmm
Ooo, tak.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Myślę, że raczej skupią się na TNOTB niż na FOTD, gdyż utwory z lat 90-tych są mało znane w USA i zdecydowanie łatwiej byłoby im "sprzedać" trasę opartą na kultowym w USA TNOTB.

Na razie jest kompletna cisza w sprawie DVD Maiden England - myślę, że ukaże się najwcześniej pod koniec 2012 (z trasą zaplanowaną na 2013).

Maiden mają już zaplanowane koncerty do lata 2014 (nie to, że daty - po prostu ogólne plany i pewnie niektóre festiwale itd.). Widać, że Rod chce z nich wycisnąć jak najwięcej kasy przed emeryturą. ;)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

W sumie cieżko powiedzieć, niby Maiden mogłoby promować skladanke tak jak to zrobili z ostatnia - modyfikujac setliste trasy Somewhere Back In Time ( dodając Phantom, Sanctuary, Children), rownież promowali kiedyś skladanke Edward the Great i Visions of the Beast w 2003, logika wiec podpowiada ze kiedyś trasa z np. 5 kawalkami z lat 90 powinna się odbyć.

Raczej niemożliwe jest egzotyczne połączenie tego z zagraniem pelnego Numbera, jak rownież niemożliwe są dwie oddzielne takie trasy szczególnie przed wielka Maiden England w 2013.

Pozostaje jedna możliwość - uczczenie Numbera zagraniem 22, Children + 666, hallowed, rtth czyli 5 kawałków, 5 kawałków z lat 90 i 3-4 z The Final Frontier, mogliby to nazwać The Final Beast lub jakkolwiek - czysta analogia do roku 2007
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

remi pisze: Raczej niemożliwe jest egzotyczne połączenie tego z zagraniem pelnego Numbera, jak rownież niemożliwe są dwie oddzielne takie trasy szczególnie przed wielka Maiden England w 2013.
Why not? Cały TNotB + 3-5 kawałków (najlepiej tych dawno nie granych) z lat 90-tych + 3-4 "Best Of" i nie widzę najmniejszego problemu ;-)

Może właśnie takie połączenie sprawi, że Amerykanie bardziej zainteresują się np. FotD...
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Emilio pisze:
sekcjazwlok pisze:Be Quick Or Be Dead jako opener mmm
Ooo, tak.
Openerem i tak będzie pewnie The Wicker Man..
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

oby :twisted:
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Jedno jest absolutnie pewne - takie kawałki jak Invaders czy Gangland na szczęście nie znajdą się w secie :)

Trochę dziwi takie promowanie się w USA. Tamtejsza publiczność jest specyficzna i nie wiem, czy zespołowi gra się przed nią tak doskonale. Choć akurat Amerykanom odpowiadają stare, ograne kawałki, które dla nas nie są już tak atrakcyjne. Jedni nie wyobrażają sobie koncertu bez RTTH, a inni (w tym ja) z przyjemnością wysłaliby go na zasłużoną emeryturę :P

M.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

remi pisze:3-4 z The Final Frontier, mogliby to nazwać The Final Beast lub jakkolwiek - czysta analogia do roku 2007
TFF już raczej by odpuścili i tylko Talizmana/Winda ewentualnie zagrali.
Jeśli mieliby po części promować składankę to Be Quick obowiązkowo wchodzi na openera, jeszcze jakiś kawałek Blaza i 22/Children z TNOTB :dance:
oj by było...
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Mogliby otworzyć Olimpiade Londyn 2012 :mryellow: To by było dopiero wydarzenie :!: Podobno jest już jakiś ruch na rzecz tego na Facebooku . Mają już dosyć pokaźną rzesze zwolenników tego pomysłu ;-) Moim zdaniem byloby to niezwykłe wyróżnienie dla zespołu ale nie wiadomo czy ktoś z decydentów jak na razie w ogóle rozważa taką możliwość aby Maiden zagrali na otwarcie Olimpiady :mryellow: No cóż , fajnie by było...
Who motivates the motivator
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Pewnie w UK na Download zagrają i tyle.... :idea:
ODPOWIEDZ