The Final Frontier World Tour 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Re: The Final Frontier World Tour 2011
na Wembley mogliby giga dać
Głupio by było grać na stadionie w połowie zapełnionymDeJMIeN Wielki pisze:na Wembley mogliby giga dać
na sto by zapełnili jak takie FOO Fighters może to i Maiden z dobrym setem i odpowiednia promocją dałoby rady
Foo Fighters to nie Maiden. I może dużo więcej.remi pisze:na sto by zapełnili jak takie FOO Fighters może to i Maiden z dobrym setem i odpowiednia promocją dałoby rady
Z dobrym setem i odpowiednią promocją (gadka Roda że dwa lata ich w Anglii nie będzie) zapełnili (też nie do końca) połowę mniejszy Twickenham w 2008 roku.
Foo Fighters to taki rodzaj rocka który Brytyjczycy znacznie lepiej lubią niż metal Iron Maiden, natomiast na ostatniej trasie IM - całkiem możliwe ...
Wydaje mi sie to niemożliwe. Juz prędzej dadzą cos pokroju radiohead, placebo, albo rolling stones. Juz to by było dobre, a na pewno lepsze niz jakas popowa papka. Ironi mimo tego ze są legendą, niestety nie bede zaproszeni, moim zdaniem, a szkoda, bo to by było idealne wprost zakonczenie i ukoronowanie ich wspaniałej kariery, i w ogóle wielkie wydarzenie !matik pisze:Mogliby otworzyć Olimpiade Londyn 2012To by było dopiero wydarzenie
Podobno jest już jakiś ruch na rzecz tego na Facebooku . Mają już dosyć pokaźną rzesze zwolenników tego pomysłu
Moim zdaniem byloby to niezwykłe wyróżnienie dla zespołu ale nie wiadomo czy ktoś z decydentów jak na razie w ogóle rozważa taką możliwość aby Maiden zagrali na otwarcie Olimpiady
No cóż , fajnie by było...
Może w 2016 gdzieś zagrają na otwarcie olimpiady a kto wie może i 2012
IRON MAIDEN
Chyba hotelu w Korniku 
Co do Wembley moim zdaniem daliby rade zapełnić gdyby to był jedyny show w UK . Bez przesady , Maiden w swojej Ojczyźnie nie zapełnią Wembley ? Wydaje mi sie to niemożliwe ... 
Who motivates the motivator
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Metallica nie zapełniła Wembley, udało się to naprawdę niewielu gwiazdom. Maiden również mieliby spore problemy, bo chociaż są w stanie wyprzedać 10 koncertów w halach na terenie Wielkiej Brytanii, to w samym Londynie ciężko im przyciągnąć więcej niż 40-50 tys. osób (to był absolutny max przy okazji Twickenham Stadium, który był jedynym koncertem na Wyspach na trasie SBIT). Poza tym stadion Wembley nie cieszy się dobrą opinią - jest bardzo drogi i ponoć ma kiepską akustykę. Sądzę, że prędzej zagraliby na Upton Park niż tam. 
Powinni zrobić wielki i DARMOWY koncert w Hyde Parku - choć Rod by się nie zgodził na koncert "free", może na sam koniec kariery - jako prezent dla fanów - taki ich ostatni koncert ...
Mogliby zagrać na Milton Keynes National Bowl (45,000) - zapełniliby i na dodatek - kultowe miejsce!!! Ciekawe, czy rzeczywiście zagrają koncerty w przyszłym roku!???
Mogliby zagrać na Milton Keynes National Bowl (45,000) - zapełniliby i na dodatek - kultowe miejsce!!! Ciekawe, czy rzeczywiście zagrają koncerty w przyszłym roku!???
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Kilka postów wyżej pisałem, że zagrają.RALF pisze:Ciekawe, czy rzeczywiście zagrają koncerty w przyszłym roku!???
W Hyde Parku próbowali grać już w 2000 roku, ale władze Londynu nie wydały zgody na heavymetalowy koncert w tym miejscu.
Dziadostwo - jednak są "równi i równiejsi" - zawsze pozostaje Download Festival ... 
To wtedy każdy mógłby przyjść, a fani ostatni gig woleliby chyba mieć dla siebie. Pozatym darmowa impreza to większe prawdopodobieństwo rozruby.RALF pisze:Powinni zrobić wielki i DARMOWY koncert w Hyde Parku
Jeśli już mieliby zagrać za darmo, to dochód z biletów mogliby przekazać jakiejś fundacji
To ja już nie wiem jak oni chcą to zrobić. Miała byś trasa Maiden England teraz się okaże że pewnie będzie trasa promująca składankę. Jakby na trasie FFTE były takie utwory jak na płycie to szczerze mówiąc bym się nie obraził
I nie koloryzując był by to chyba jeden z najlepszych setów w karierze
ale jak znam życie kolorowo tak nie będzie
Pewnie po tej trasie zrobią dopiero ME II jeśli do niego w ogóle dojdzie. Co do frekwencji żeby tylko chłopaki nie spieprzyli sprawy i nie było IM w nadmiarze bo ludziom się to znudzi i sale koncertowe będą świecić pustkami a szkoda bo takie dwie trasy były by bardzo dobre. Zresztą podobny przypadek mieliśmy przy tegorocznej trasie. Co do zapełniania stadionów przez zespoły to nie mam o tym bladego pojęcia
Ale IM zawsze kojarzył mi się z takim zespołem grającym dla trochę mniejszej publiki robiącym takie koncerty po max 40-50 tyś ludzi i lubiący bardziej grać kilka koncertów w halach po 20 tyś niż jeden wielki mega gig. Oczywiście są odstępstwa od reguły 
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

ja tylko mam nadzieję, że jeśli jednak dojdzie do Maiden England Tour, to nie zrobią go na taką skalę jak SBIT, w końcu trasa obejmująca te same albumy, raczej okazałaby się klęską, uważam że powinna ona wyglądać jak pierwsza część trasy z AMOLAD, czyli parę sztuk za oceanem i ok. miesięczna halowa po europie, zdecydowanie bardziej jestem zwolennikiem trasy FHTE. Numery z niej + np. wyłącznie dawno nie grane rzeczy z lat 80., takie coś naprawdę mogłoby się sprawdzić, ale też niech tego nie robią na skalę SBIT
Prawdopodobnie to jednak będzie tournee odwołujące się do 30 - lecia "TNOTB", niemniej - całej płyty nie zagrają, jakieś 6 numerów + klasyki i coś z TFF - bo przecież ten album jest ciągle świeży. Pamiętajmy, iż z końcem roku okaże się DVD z Chile/Argentyny i pewnie album koncertowy - może już z początkiem 2012. Stawiam raczej na taki układ jak wspomniałem, bo nie widzą mi się koncerty z materiałem "FFTE" - z prostej przyczyny! Amerykanie za bardzo nie kumają tegoż okresu w dziejach Iron Maiden, dla nich IM to płyty z lat '80 - tych.
Przecież w USA i Kanadzie ma być wielka trasa, prawdopodobnie zagrają też w wielu krajach do których nie zdołali dotrzeć w 2010/11 - może się z tego zrobić nawet ponad 50 koncertów w przyszłym roku, założę się że znów z "EF 1".
Teoretycznie, jak spojrzeć na wideo-grafię IM to są to niezwykle widowiskowe koncerty w ogromnych arenach ale i również jako headliner wielkich festiwali i na średnich i dużych stadionach. Iron Maiden nie gra i nigdy nie grało "muzy dla wszystkich" - wiec na ich koncerty, czy te wielkie, czy mniejsze - zawsze przychodzili fani!!!
Mi Iron Maiden kojarzyli się "od zawsze" z niesamowitymi koncertami, widowiskiem ciężkiego rocka a to ze kiedyś częściej grali w arenach, niż na stadionach wynikało z faktu tradycji organizacyjnej ówczesnych tras (AC/DC czy Scorpions tez tak robili wtedy) i ... kosztów. Inna rzecz, iż za najlepszych lat w wielkich arenach kilka nocy pod rzad rezydowali.
W jednych miejscach graja w arenach, w innych na stadionach i placach miejskich, kochają też tryumfować na festiwalach - głównie tych ogromnych bo to prestiż, miejsce w historii, promocja i gruba forsa (500 tyś - 1 mln USD). Jak tak patrze na statystyki ich ponad 2200 koncertów - to widzę, że to taki "uniwersalny zespół".
Co do trasy "Maiden England". Moim zdaniem ma to sens jedynie w dwóch przypadkach: 1. Jeśli zagrają set-listę "Maiden England" - która różni się w wielu miejscach od tej na "SBIT 2008/09" 2. Jeśli zagrają CAŁY ALBUM SSOASS - były takie plotki, jakieś 2 lata temu ze IM rozważają taką opcję. Dla wielu fanów to ich arcydzieło i w tym wypadku podobna trasa ma sens. Oczywiście DVD z Historią IM dostaniemy a tournee mogliby zrobić w 2013 - tym roku. Jakieś 50 - 55 koncertów jak w 2005.
Przecież w USA i Kanadzie ma być wielka trasa, prawdopodobnie zagrają też w wielu krajach do których nie zdołali dotrzeć w 2010/11 - może się z tego zrobić nawet ponad 50 koncertów w przyszłym roku, założę się że znów z "EF 1".
Teoretycznie, jak spojrzeć na wideo-grafię IM to są to niezwykle widowiskowe koncerty w ogromnych arenach ale i również jako headliner wielkich festiwali i na średnich i dużych stadionach. Iron Maiden nie gra i nigdy nie grało "muzy dla wszystkich" - wiec na ich koncerty, czy te wielkie, czy mniejsze - zawsze przychodzili fani!!!
Mi Iron Maiden kojarzyli się "od zawsze" z niesamowitymi koncertami, widowiskiem ciężkiego rocka a to ze kiedyś częściej grali w arenach, niż na stadionach wynikało z faktu tradycji organizacyjnej ówczesnych tras (AC/DC czy Scorpions tez tak robili wtedy) i ... kosztów. Inna rzecz, iż za najlepszych lat w wielkich arenach kilka nocy pod rzad rezydowali.
W jednych miejscach graja w arenach, w innych na stadionach i placach miejskich, kochają też tryumfować na festiwalach - głównie tych ogromnych bo to prestiż, miejsce w historii, promocja i gruba forsa (500 tyś - 1 mln USD). Jak tak patrze na statystyki ich ponad 2200 koncertów - to widzę, że to taki "uniwersalny zespół".
Co do trasy "Maiden England". Moim zdaniem ma to sens jedynie w dwóch przypadkach: 1. Jeśli zagrają set-listę "Maiden England" - która różni się w wielu miejscach od tej na "SBIT 2008/09" 2. Jeśli zagrają CAŁY ALBUM SSOASS - były takie plotki, jakieś 2 lata temu ze IM rozważają taką opcję. Dla wielu fanów to ich arcydzieło i w tym wypadku podobna trasa ma sens. Oczywiście DVD z Historią IM dostaniemy a tournee mogliby zrobić w 2013 - tym roku. Jakieś 50 - 55 koncertów jak w 2005.
Iron Maiden figurują jako headliner - podobnie jak po nich, tak po Coldplay i Linkin Park też ktoś gra ... Taki nurt festiwalowy.
Ja tam już się pogubiłem. Trasa Numbera, Maiden England i FFTE. Kiedy oni chcą to zrobić xD ? Nie no jeśli by było z czego wybierać to szczerze ja bym na FFTE się nastawił. Jakby zagrali to co będzie na tej płycie to trasa miała by wykop nieziemski to raz a dwa była by tez fajnie zróżnicowana. Holy Smoke, Tailgunner, BQOBD, Bring Your Daughter... To The Slaughter... Przecież to można by się było ze szczęścia popłakać. Jak kolega DeJMIeN Wielki zauważył Maiden England może być zbyt podobne do SBIT, jakby nie patrzeć zawartością muzyczną może ją bardzo przypominać. SSOASS a po drodze Powerslave i SIT + kilka klasyków. Nie wiem szczerze mówiąc sam, chyba że by wybrali z tych płyt po za SSOASS coś co naprawdę nie było grane i zachęciło by ludzi do przyjścia. Trasy łączącej 30 lecie Numbera z ME nie chciał bym. Nie wiem jakoś taka kolej rzeczy mi się nie widzi i trasą na to 30 lecie bym szczerze mówiąc odpuścił i dobrze jakby z tego zrezygnowali i naprawdę zaangażowali się w to ME lub FFTE.