The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: WICKER MAN »

2012: TNOTB lub FFTE
2013: Maiden England (25-lecie SSOASS)
2014: być może nowy album
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

WICKER MAN pisze:2012: TNOTB lub FFTE
2013: Maiden England (25-lecie SSOASS)
2014: być może nowy album
No to żeby nie przeholowali, ja rozumiem że się podobają i w ogóle ale jednak ludzie na pieniądzach nie śpią to raz a dwa hmm wątpię żeby na wszystkie koncerty przychodziły tłumy jeśli będą następowały rok w rok po sobie. Żeby klapy z tego nie wyszła ;)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

po co zastanawiać się co będzie w 2012 roku jak jeszcze tegoroczna trasa sie nie rozkręciła w Europie

Wiklinowy dał cynk na ten temat i wystarczy póki co, a będzie jak będzie się okaże
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wszystko zależy od tego, jak rozłożą koncerty. W przyszłym roku Ameryka Północna + terytoria, Które nie odwiedzili... W 2013 EU + UK, trochę Północnej Am (wybrane miasta) i wybrane inne kraje - w taki sposób nie zniszczą fanów finansowo. Po 50 koncertów w każdym roku...
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Trasa mająca coś wspólnego z ME mogłaby wypalić tylko gdyby odegrali powiedzmy całego synka ( marzenia ) i do tego pomijane od wielu lat rzeczy z lat 80. ( The Prisoner, Still Life, Killers, To Tame a Land, Stranger In a Strange Land ), w ten sposób nie byłoby aż takiego plagiatu w porównaniu do SBIT.

jeśli chodzi o obejmujące terytoria, to ktoś już słusznie zauważył, że na najbliższe ok. 3 lata powinni sobie odpuścić am. poł. Mogliby zrobić mini trasę po krajach nadbałtyckich i naszych wschodnich sąsiadach, tak jak Judas Priest na koniec Retribution Tour, w końcu poza Estonią i Rosją te tereny są im całkiem obce.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak: Litwa, Łotwa, Białoruś - tylko, czy tam Iron Maiden jest znanym zespołem ... :?: Niby, jeśli JP mogli - to IM tym bardziej. Ciekawe, czy panowie zagrają w Chinach, podobno rozmowy na ten temat toczą się od dekady.... może w przyszłym roku. Tam by mogli nawet darmowy koncert dać, to by było wydarzenie, jeszcze nikt z metalowego szczytu - szczytów tam nie zagrał.

Cóż, wszystko zależy od repertuaru trasy ME. Ja kilka lat temu czytałem, iż IM przygotowują tournee na którym zagrają CAŁY REPERTUAR "SSOASS" - według mnie - MARZENIE! Oczywiście dobór miejsc, jeśli tylko 2013 (25 lat od premiery "SYNA") - to europejskie festiwale i stadiony (ew. kilka aren) + Stany/Kanada - może jakiś objazdowy festiwal z innymi grupami - w sumie 50 koncertów - załatwiłoby sprawę. Co do Ameryki Południowej - tam zagrali już 76 koncertów w karierze dla 3 mln ludzi łącznie (razem z festiwalami typu RIR), w ostatnich trzech latach (2008 - 11) ponad 1 mln widzów zobaczyło IM na 39 koncertach - ogrom.

Powinni tam grać dopiero w 2014/15 roku, choć nie zadziwi mnie fakt, jeśli IM powrócą tam w przyszłym roku: Urugwaj, Boliwia, Gwatemala, Panama, Wenezuela, Kostaryka, El Salwador, Honduras, Ekwador, Paragwaj i 2 - 3 miasta Brazylii (Belo Horizonte, San Louis, Porto Allegre). W wielu krajach jeszcze nie grali, w kilku nie grali od 3 lat - wszystko możliwe.

Sadzę, ze w 2012 zagrają ok 50 koncertów w okresie luty - czerwiec. :mryellow:
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Oj nie wiem czy następne lata rzeczywiście będą tak przeładowane koncertowo rok w rok ... jest tyle różnych okazji do odbycia tras rocznicowych ale czy to naprawde musi sie odbywać w takim rozmiarze ? Moim zdaniem jednak priorytetem po okresie odpoczynku po obecnej trasie będzie nowy album i jego promocja a nie trasy wspomnieniowe ... Taka ewentualność wchodziłby w gre moim zdaniem tylko gdyby nie zdecydowali sie nagrywać w najbliższych latach nowego materiału. To wszystko robi sie bardzo przeładowane i trudne do ogarnięcia a panowie nie mają już po 20 lat ;-) No ale pożyjemy , zobaczymy może nas czymś zaskoczą ???
Who motivates the motivator
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zagrają trasę po lodowcach Antarktydy - wspominkową "SSOASS" z "żywą scenografią" :dance:
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

kurde, ale by było.. :)
RALF pisze:Gwatemala, El Salwador, Honduras, mryellow:
eee.. znacie jakieś zespoły które tam zagrały?
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

RALF pisze:Tak: Litwa, Łotwa, Białoruś - tylko, czy tam Iron Maiden jest znanym zespołem ... :?:
z tym ostatnim to pewny nie jestem czy by koncert IM zaakceptował Wujek Łukaszek :)

ale o pozostałe miejsca to mogą być spokojni, ostatnio coraz więcej bandów z 1 ligi ciężkiego grania tam zagląda ( Metallica, Ozzy, Rammstein ) i hale są wyprzedane
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

DeJMIeN Wielki pisze:z tym ostatnim to pewny nie jestem czy by koncert IM zaakceptował Wujek Łukaszek
Nie róbcie z Białorusi Korei Północnej. W tym roku Shakira miała zagrać w Mińsku, ale z tego co wiem odwołała koncert (Ona odwołała a nie pan Łukaszenka) Nie wiem tylko, czy na Białorusi jest jakas sensowna baza fanów Iron Maiden :cool:

BTW, Iron Maiden grało kiedykolwiek na Ukrainie??
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W 2000 - festiwal...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

RALF pisze:W 2000 - festiwal...
Na trasie z Brave New World grali na Ukrainie? Nigdzie nie moge nic znaleźć o tym, była Estonia ale Ukrainy nie widze.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Niedziela 11 czerwiec 2000 -Ukraina KievRock Festival a kilka dni potem na Torwarze notabene swietny koncert :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Aha, sugerowałem sie tym: http://en.wikipedia.org/wiki/Brave_New_World_Tour Tutaj nie ma daty 11 czerwca.
Awatar użytkownika
alistair
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: alistair »

A przypadkiem ten koncert nie był odwołany? (RocKiev)
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Tak, był odwołany
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Był - bo organizator nie spełnił warunków kontraktowych, a to wielki festiwal.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Dokładnie. Bodajże nie zapłacili im zaliczki. Szkoda, że Maiden nie planują koncertów w takich krajach jak Ukraina, Białoruś (nowiutka hala w Mińsku, w której rok temu grał Rammstein i miała grać Metallica), Litwa czy Łotwa. Hale spokojnie by zapełnili, a przecież lubią występować w nowych miejscach.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Chyba chodzi o tamtejszy rynek - dominacja piractwa, choć na Łotwie czy Litwie mogliby wystąpić, bez problemu ... Niech nie marudzą i szykują się na Bemowo, zagłuszymy Dickinson'a!!!!
ODPOWIEDZ