I na 99,9% Mastodon zaraz przed Motorhead.Steve pisze:Chyba za wcześnie na takie pytania... Ja wiem tylko, że Motorhead gra przedostatni a Ironi ostatni.
10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Tak by wynikało z plakatu 
Maiden zapewne okolo 21, Motorhead pewnie okolo 19:30. Rok temu tak wlasnie wygladalo: Slayer 19:30-20:30, pol godziny na przygotowanie sceny i o 21 wyszla Metallica. W tym roku pewnie bedzie podobnie.
-
Deleted User 804
Z koncertami na bemowie nie ma problemu. Ogólnie w zeszłym roku wyglądało to mniej więcej tak, że będąc przed otwarciem bram na start można było dorwać bilety koło 25% taniej niż nominalnie. I tak w ramach zbliżania się początku imprezy i przez parę pierwszych zespołów ciągle taniały w dół. Zanim wyszło na scenę coś ciekawego można było spokojnie dorwać bilety za pół ceny. Ogólnie można przejść się pytając o bilety, jak cena za wysoka, poczekać chwilę i zrobić drugą rundkę. Z konikami zazwyczaj można się targować, bądź jak jest jakiś w porządku to potrafi powiedzieć ze ile czasu będzie sprzedawał w takiej cenie.Emilio pisze: Też słyszałem o takich numerach, ale ja miałbym obawy jechac kawał drogi na koncert bez biletuGdybym był z Wawy, to tez bym przyszedł na pałe i szukał tańszej wejsciówki, ale zazwyczaj musze dojechac na koncert wiec mam obawy.
Zazwyczaj bliżej bramy i pierwszego punktu kontroli biletów są one tańsze niż przy samej ulicy, bo tam dość często stoją cwaniacy którzy chcą dawać "aż 10 zł zniżki, podczas gdy u reszty już 100 się dostaje". Najlepiej ciągle się kręcić aż się trafi na okazję, a w razie czego zawsze zostają kasy. Tam gc można było ostatnio kupić nawet w dniu koncertu. W tym roku pewnie będzie tak samo. Raczej nie ma obaw by gc się wcześniej wyprzedało. Nie ma z góry podanego wymiaru więc jak będzie dużo chętnych to pewnie zrobią je i do płotu lotniska
Kwestia "podrobionych biletów". Ja na szczęście jeszcze się nie spotkałem z takimi, ale niby zawsze mogą się trafić. Chodząc wcześniej za biletem pewnie zrobimy parę rundek, to zawsze możemy upatrzyć jakiegoś "sprawdzonego" konika. Jak stoi cały czas w tym samy miejscu, sprzedał już wcześniej parę biletów i nie ucieka, to raczej spokojnie można u niego kupić. Ewentualnie są też zwykłe osoby sprzedające bilety swoich znajomych które proponują wspólne wejście na teren festiwalu. Oczywiście zostaje też wersja dla najbardziej nieufnych czyli zostawienie znajomego w pobliżu konika by go "pilnował" aż uda nam się sprawdzić bilet.
Na ostatnie dwa koncerty na bemowie bez problemów udało mi się w taki sposób zaoszczędzić połowę na biletach. Jak ktoś ma więcej cierpliwości i szczęścia może dorwać wejściówkę znacznie taniej, ale mi już taka zniżka wystarczała i wchodziłem
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Deleted User 804, zgadzam się z tobą... Na pewno nie kupi się drożej, niż normalnie 
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

meta wyszła ok. 21:20 a nie 21, ja obstawiam jak na Mysticu 21:30. No i liczę że motorhead dostanie więcej niż 60 min. Reszta obchodzi mnie tyle co oklepany zeszłoroczny śnieg
dostanie ;D teraz tylko czekać ;D jeszcze miesiąc 
"screw you guys im going home"
Eric Theodore Cartman
-
Deleted User 4783
eh..... tak czytam Wasze posty i z ubolewaniem stwierdzam, że chyba nie uda mi się być na Sonisphere, choć gra aż dwa genialne zespoły- Iron Maiden oraz Motorhead. Chociaż może spróbuję jeszcze zhandlować parę rzeczy i wyciągnę te dwie stówy... 3 lata temu 130 zł za Maidenów to małe pieniądze, ale 200 zł w tym momencie to dla mnie ogromna suma... co do samego koncertu i biletów, w 2008 przed koncertem miałem okazję sprzedać bilet za 300 zł "od ręki", ale oczywiście na to nie poszedłem;) teraz podejrzewam, że będzie tak samo.
Ja bym poszedł i kupił drugi za 130The_Alchemist pisze: co do samego koncertu i biletów, w 2008 przed koncertem miałem okazję sprzedać bilet za 300 zł "od ręki", ale oczywiście na to nie poszedłem;)
Spróbuj, albo też kup na miejscu, skoro jest mozliwośc dostać taniej, a jeśli zależy Ci na motorynkach i maiden to do czasu ich występu bilety beda już znacznie tańsze.The_Alchemist pisze:Chociaż może spróbuję jeszcze zhandlować parę rzeczy i wyciągnę te dwie stówy...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ktos sie orientuje jak wyglada sprzedaz biletów? Czy bedzie komplet. Poza tym, czy dla posiadaczy biletow na GCEE beda dodatkowe informacje, ktoredy wejsc itd?
Na Bemowie nigdy nie bedzie komplet. Jak grał tam Michael Jackson to było ponad 120 tys ludziDeep pisze:Czy bedzie komplet.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 2868
Komplet? Na pewno nie, nie ma określonej liczby biletów raczej.Deep pisze:Czy bedzie komplet
Na pewno będą.Deep pisze:czy dla posiadaczy biletow na GCEE beda dodatkowe informacje, ktoredy wejsc itd?
Wiesz, kompletu raczej nie będzie, jakieś 40 - 50,000 - na liście Eventim festiwal był niemal cały czas w TOP 3, w Łodzi powiedzieli mi (Strefa) że sprzedają się dobrze. Na ponad 40,000 można szacować!
Jako, że mnie obchodzi w sumie tylko występ Maidenów, to pewnie w trakcie trwania Motorków będę się rozglądał za biletami i mam nadzieję dostać je w dobrej cenie 
Dostaniesz, tyle że ja bym choćby na Motor wszedł - dla ciekawości :}
Podpis pod zdjęciem
Hah, co to za gazeta? 
Same herezje
Meta nr 1 w heavy
Meta nr 1 w heavy
LOL, jaka wtopa
a czy mogę prosić o skan całości, bo widzę, że mapka jest ale ucięta, a przydałoby się znać wstępnie sposób na dojazd stamtąd do metra i hotelu....